ALAŞEHİR BELEDİYESİ'NİN İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

BELEDİYE 10.04.2019 - 16:54, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

ALAŞEHİR BELEDİYESİ'NİN İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Alaşehir Belediyesi'nin ilk meclis toplantısı, Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu’nun başkanlığında yapıldı.Toplantıya Millet İttifakından seçilen 17 ve Cumhur İttifakından seçilen 14 meclis üyesi ile, Ticaret ve Ziraat Odası temsilcileri ve vatandaşlar katıldılar.
Şehit Fethi Sekin Gençlik Merkezi’nde yapılan toplantıda görev dağılımı yapıldı, Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı Meclisi seçimleri yapıldı. 32 kişiden oluşan belediye meclisin Ahmet Öküzcüoğlu, Bilgehan Noyan ve Fedai Kozan dışındaki tüm üyeleri değişti. Alkışlar eşliğinde sahneye çıkan Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Alaşehirin çok güzel bir demokrasi sınavını başarıyla atlattığını söyledi. Tercihlerin kendilerinden yana kullanıldığını ifade eden Öküzcüoğlu, " Oy veren vermeyen tüm Alaşehirlilere teşekkür ediyorum. Alaşehir’e ayrım yapmadan, etnik kökenine bakmadan her partiye mensup vatandaşlarımızın belediye başkanı olacağım. Alaşehir’e hizmeti ibadet anlamında gördüğüm için mesai tanımadan 24 saat sizlerin hizmetinizdeyim. İnşallah sizleri  beş yıl sonunda sosyal belediyecilik anlayışıyla tanıştıracağız" dedi. "İLK İŞİMİZ BELEDİYEYİ ŞEFFAFLAŞTIRMAK" İlk yapacakları işin  Alaşehir Belediyesini şeffaflaştırmak olacağını belirten Öküzcüoğlu, " 10 gün içerisinde Alaşehir Belediyesinin mali tablosunu belediyenin önünde bilbordlardan ilan  edeceğim. Bunu geleneksel hale getirip, her yıl yayınlayacağız. Beşinci yıl sonunda da ne yapmışız, ne bırakıyoruz onları şeffaflaştıracağız. Tek partinin değil, tüm partililerin mutlu olacağı bir sitem kuracağız. Alaşehir’in yönetiminde herkesi dinleyip, görüşlerini alacağız ve herkesin yönetimde katkısı olmasını sağlayacağız.Meclis üyesi arkadaşlarımla bir aile üyesi gibi çalışacağız. Hep birlikte Alaşehir’i ismine yakışır bir şekilde ÂLÂ ŞEHİR  yapacağız" şeklinde konuştu. Öküzcüğlu'nun konuşmasının ardından Katip üyelikler, komisyon başkanlığı üyelikleri ve Çiftçi Malları Koruma Başkanlığının  yönetim ve murakabe kurulu üyeliklerinin seçimleri yapıldı. Seçimler sonunda; katip üyeliklere, Cihan Yıldırım, Aynur Dağ, Bilge Altan Meclis başkan vekilliklerine CHP’li üyeler Ali Zengin ve Mehmet Hanifi Aydın,  Meclis üyeliklerine Mehmet Atıf Erdem, Ayşe Musal, Cihan Yıldırım, Plan Bütçe Komisyonuna Remzi Şirinoğlu, Halil Koç, Bilge Altan, Ahmet Kandemir  ve Muzaffer Karakaya(C.İ) , İmar Komisyonuna Halis Özcan, Erdil Dağdelen, Emir Engin, Ahmet Enç, Çağrı Oğuzalp Coşkun seçildi. Çiftçi Malları Koruma Yönetim kurulu üyeliklerine Özer Demir, İbrahim Beler, Mustafa Örs, Mustafa Uysal ve Abdil Korkutalp Murakabe üyeliklerine Yunus Demir, Mustafa Deniz, H.Hüseyin Güngör, Atilla Uysal ve Hüseyin Ayyıldız seçildi.
Alaşehir Belediyesi'nin ilk meclis toplantısı, Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu’nun başkanlığında yapıldı.Toplantıya Millet İttifakından seçilen 17 ve Cumhur İttifakından seçilen 14 meclis üyesi ile, Ticaret ve Ziraat Odası temsilcileri ve vatandaşlar katıldılar.

Şehit Fethi Sekin Gençlik Merkezi’nde yapılan toplantıda görev dağılımı yapıldı, Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı Meclisi seçimleri yapıldı. 32 kişiden oluşan belediye meclisin Ahmet Öküzcüoğlu, Bilgehan Noyan ve Fedai Kozan dışındaki tüm üyeleri değişti.

Alkışlar eşliğinde sahneye çıkan Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Alaşehirin çok güzel bir demokrasi sınavını başarıyla atlattığını söyledi. Tercihlerin kendilerinden yana kullanıldığını ifade eden Öküzcüoğlu, " Oy veren vermeyen tüm Alaşehirlilere teşekkür ediyorum. Alaşehir’e ayrım yapmadan, etnik kökenine bakmadan her partiye mensup vatandaşlarımızın belediye başkanı olacağım. Alaşehir’e hizmeti ibadet anlamında gördüğüm için mesai tanımadan 24 saat sizlerin hizmetinizdeyim. İnşallah sizleri  beş yıl sonunda sosyal belediyecilik anlayışıyla tanıştıracağız" dedi.

"İLK İŞİMİZ BELEDİYEYİ ŞEFFAFLAŞTIRMAK"

İlk yapacakları işin  Alaşehir Belediyesini şeffaflaştırmak olacağını belirten Öküzcüoğlu, " 10 gün içerisinde Alaşehir Belediyesinin mali tablosunu belediyenin önünde bilbordlardan ilan  edeceğim. Bunu geleneksel hale getirip, her yıl yayınlayacağız. Beşinci yıl sonunda da ne yapmışız, ne bırakıyoruz onları şeffaflaştıracağız. Tek partinin değil, tüm partililerin mutlu olacağı bir sitem kuracağız. Alaşehir’in yönetiminde herkesi dinleyip, görüşlerini alacağız ve herkesin yönetimde katkısı olmasını sağlayacağız.Meclis üyesi arkadaşlarımla bir aile üyesi gibi çalışacağız. Hep birlikte Alaşehir’i ismine yakışır bir şekilde ÂLÂ ŞEHİR  yapacağız" şeklinde konuştu.

Öküzcüğlu'nun konuşmasının ardından Katip üyelikler, komisyon başkanlığı üyelikleri ve Çiftçi Malları Koruma Başkanlığının  yönetim ve murakabe kurulu üyeliklerinin seçimleri yapıldı.

Seçimler sonunda; katip üyeliklere, Cihan Yıldırım, Aynur Dağ, Bilge Altan Meclis başkan vekilliklerine CHP’li üyeler Ali Zengin ve Mehmet Hanifi Aydın,

 Meclis üyeliklerine Mehmet Atıf Erdem, Ayşe Musal, Cihan Yıldırım,

Plan Bütçe Komisyonuna Remzi Şirinoğlu, Halil Koç, Bilge Altan, Ahmet Kandemir  ve Muzaffer Karakaya(C.İ) ,

İmar Komisyonuna Halis Özcan, Erdil Dağdelen, Emir Engin, Ahmet Enç, Çağrı Oğuzalp Coşkun seçildi.

Çiftçi Malları Koruma Yönetim kurulu üyeliklerine Özer Demir, İbrahim Beler, Mustafa Örs, Mustafa Uysal ve Abdil Korkutalp

Murakabe üyeliklerine Yunus Demir, Mustafa Deniz, H.Hüseyin Güngör, Atilla Uysal ve Hüseyin Ayyıldız seçildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.