Alaşehir Belediyesinin yeni başkanı Ali Uçak oldu

SİYASET 05.05.2018 - 09:28, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Alaşehir Belediyesinin yeni başkanı Ali Uçak oldu

Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban’ın İYİ Parti’den Manisa milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etmesiyle, boşalan Alaşehir Belediye Başkanlığına MHP’li meclis üyesi Ali Uçak seçildi. Ali Uçak, toplantı öncesinde kalabalık bir partili gurup ve belediye işçileri tarafından alkışlarla karşılandı.
Alaşehir Belediye Meclisinin olağanüstü toplantısında Gökhan Karaçoban’ın İYİ Parti’den milletvekili aday adayı olması dolayısıyla istifa etmesiyle boşalan başkanlık makamı için seçim yapıldı. Seçimde toplantıya katılan MHP, AK Parti ve CHP’li 21 üyenin tamamının oylarını alan Alaşehir ve Manisa Büyükşehir Belediyelerinin Meclis Üyesi Ali Uçak, Alaşehir Belediyesinin yeni başkanı seçildi.   OY BİRLİĞİYLE SEÇİLDİ   Olağanüstü toplantı Belediye Başkan Vekili, CHP’li Ahmet Öküzcüoğlu’nun açış konuşmasının ardından, gündemin ilk maddesi olarak ele alınan başkanlık seçimi önerisinin oy birliğiyle kabulüyle başladı.. Kapalı zarf usulüyle yapılan seçimde 21 üye oy kullandı. Oy kullanan 21 üyenin tamamının oylarını alan Ali Uçak yeni başkan seçildi.   SALON TAMAMEN DOLDU   Şehit Fethi Sekin Gençlik Merkezi Toplantı Salonunda yapılan olağan üstü meclis toplantısında Ali Uçak, MHP, AK Parti ve CHP’li meclis üyelerinin ortak kararıyla belediye başkanlığına aday gösterildi. Mecliste yapılan kapalı zarf usulü oylama ile toplantıya katılan 21 oyun tamamını alan Ali Uçak, Alaşehir’in yeni belediye başkanı seçildi. Alaşehir Belediye Meclisi, 11 MHP’li, 8 AK Parti’li, ve 6 CHP’li  olmak üzere 25 üyeden oluşuyor.   Ali Uçak toplantı salonuna gelişinde belediye çalışanları ve kalabalık bir vatandaş topluluğu ile karşılandı. Olağanüstü toplantı esnasında salonu tamamen dolduran partililer ve belediye çalışanları Ali Uçak lehine sloganlar attı.   UÇAK, “HİZMET SEFERBERLİĞİ BAŞLATIYORUZ”   Yeni başkan Ali Uçak, başkanlığa seçildikten sonra yaptığı konuşmada, belediye meclis üyelerine kendisine verdikleri destek dolayısıyla teşekkür etti. Uçak, “Bugünden itibaren hizmet seferberliği başlatıyoruz.  Alaşehir Belediyesi'nde bugünden itibaren siyaset bitmiştir. Tüm belediye meclis üyelerimizle birlikte, halkımızla diyalog içinde olarak halkımıza hizmet üreteceğiz. Kaynaklarımızı israf etmeyeceğiz. İşimiz zor biliyorum. Ama birlik ve beraberlik içinde hep birlikte çalışarak bu zorluğun üstesinden geleceğiz" dedi.   “MAAŞIMI MEHMETÇİK VE LÖSEV VAKFI’NA BAĞIŞLIYORUM”   Görev yapacağı 11 ay boyunca maaş almayacağını belirten Uçak, "Belediye başkanlığı görevinden bir kuruş maaş almayacağım. 11 ay boyunca maaşımı Mehmetçik Vakfı ile Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı'na bağışlayacağım" dedi. Uçak'ın bu cümleleri salondaki vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı.
Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban’ın İYİ Parti’den Manisa milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etmesiyle, boşalan Alaşehir Belediye Başkanlığına MHP’li meclis üyesi Ali Uçak seçildi. Ali Uçak, toplantı öncesinde kalabalık bir partili gurup ve belediye işçileri tarafından alkışlarla karşılandı.

Alaşehir Belediye Meclisinin olağanüstü toplantısında Gökhan Karaçoban’ın İYİ Parti’den milletvekili aday adayı olması dolayısıyla istifa etmesiyle boşalan başkanlık makamı için seçim yapıldı. Seçimde toplantıya katılan MHP, AK Parti ve CHP’li 21 üyenin tamamının oylarını alan Alaşehir ve Manisa Büyükşehir Belediyelerinin Meclis Üyesi Ali Uçak, Alaşehir Belediyesinin yeni başkanı seçildi.

 

OY BİRLİĞİYLE SEÇİLDİ

 

Olağanüstü toplantı Belediye Başkan Vekili, CHP’li Ahmet Öküzcüoğlu’nun açış konuşmasının ardından, gündemin ilk maddesi olarak ele alınan başkanlık seçimi önerisinin oy birliğiyle kabulüyle başladı.. Kapalı zarf usulüyle yapılan seçimde 21 üye oy kullandı. Oy kullanan 21 üyenin tamamının oylarını alan Ali Uçak yeni başkan seçildi.

 

SALON TAMAMEN DOLDU

 

Şehit Fethi Sekin Gençlik Merkezi Toplantı Salonunda yapılan olağan üstü meclis toplantısında Ali Uçak, MHP, AK Parti ve CHP’li meclis üyelerinin ortak kararıyla belediye başkanlığına aday gösterildi. Mecliste yapılan kapalı zarf usulü oylama ile toplantıya katılan 21 oyun tamamını alan Ali Uçak, Alaşehir’in yeni belediye başkanı seçildi. Alaşehir Belediye Meclisi, 11 MHP’li, 8 AK Parti’li, ve 6 CHP’li  olmak üzere 25 üyeden oluşuyor.

 

Ali Uçak toplantı salonuna gelişinde belediye çalışanları ve kalabalık bir vatandaş topluluğu ile karşılandı. Olağanüstü toplantı esnasında salonu tamamen dolduran partililer ve belediye çalışanları Ali Uçak lehine sloganlar attı.

 

UÇAK, “HİZMET SEFERBERLİĞİ BAŞLATIYORUZ”

 

Yeni başkan Ali Uçak, başkanlığa seçildikten sonra yaptığı konuşmada, belediye meclis üyelerine kendisine verdikleri destek dolayısıyla teşekkür etti. Uçak, “Bugünden itibaren hizmet seferberliği başlatıyoruz.  Alaşehir Belediyesi'nde bugünden itibaren siyaset bitmiştir. Tüm belediye meclis üyelerimizle birlikte, halkımızla diyalog içinde olarak halkımıza hizmet üreteceğiz. Kaynaklarımızı israf etmeyeceğiz. İşimiz zor biliyorum. Ama birlik ve beraberlik içinde hep birlikte çalışarak bu zorluğun üstesinden geleceğiz" dedi.

 

“MAAŞIMI MEHMETÇİK VE LÖSEV VAKFI’NA BAĞIŞLIYORUM”

 

Görev yapacağı 11 ay boyunca maaş almayacağını belirten Uçak, "Belediye başkanlığı görevinden bir kuruş maaş almayacağım. 11 ay boyunca maaşımı Mehmetçik Vakfı ile Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı'na bağışlayacağım" dedi. Uçak'ın bu cümleleri salondaki vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.