ALAŞEHİR’DE 109 ADRESTE ANTİKOR TESTİ YAPILACAK

Sağlık 18.06.2020 - 09:14, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

ALAŞEHİR’DE 109 ADRESTE ANTİKOR TESTİ YAPILACAK

Korona virüs salgınına karşı bağışıklığı tespit etmek amacıyla, Türkiye genelinde başlatılan antikor testi kapsamında Alaşehir'de 109 adreste test yapılacak. Yeni tip korona virüs (Kovid-19) ile mücadele için başlatılan "Toplum Tarama Çalışması" ile 81 il ile birlikte, Alaşehir'de de antikor testlerine başlandı.
Sağlık Bakanlığı ve TÜİK tarafından rastgele belirlenen adreslere giden ekipler, kişilere, onaylarını alarak PCR olarak adlandırılan Kovid-19 testi yapıp kandaki antikor düzeyini kontrol ediyor. Test yapılan kişilerle ilgili aktif vaka olup olmadığı, hastalığı geçirip geçirmediği ve bağışıklık durumu ayrı ayrı raporlanacak. Alaşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerince Alaşehir genelinde TÜİK tarafından rastgele 109 adres belirlendi. GÜNGÖR: TÜRKİYE’NİN BAĞIŞIKLIK HARİTASI BELİRLENECEK Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Gülistan Güngör,  “Alaşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü Pandemi sürecinde filyasyon ekipleri olarak büyük başarı elde etti.  Şimdi de Alaşehir genelinde rastgele belirlenen 109 adreste bağışıklığı ölçeceğiz. Test örneği alınan vatandaşlarımızı hasta veya şüpheli olarak değerlendirmiyoruz, tamamen tesadüf olarak belirleniyor.  Vatandaşlarımız kesinlikle ön yargılı olmasınlar. Yapılan her çalışma vatandaşlarımızın yararına olacak çalışmalardır.  Antikor testlerinin amacı aktif vaka olup olmadığı, hastalığı geçirip geçirmediğinin tespiti ve bağışıklık durumlarının belirlenmesidir.  Çalışmalar sonunda, sonuçlar E-Nabız üzerinden vatandaşlarımıza duyuruluyor. Antikor çalışmamızla semptom göstermemiş ancak hastalığı geçirmiş olanlar tespit edilerek bir bağışıklık tablosu oluşacak ve bununla Türkiye’nin bağışıklık haritası belirlenecek.” dedi. 
Korona virüs salgınına karşı bağışıklığı tespit etmek amacıyla, Türkiye genelinde başlatılan antikor testi kapsamında Alaşehir'de 109 adreste test yapılacak. Yeni tip korona virüs (Kovid-19) ile mücadele için başlatılan "Toplum Tarama Çalışması" ile 81 il ile birlikte, Alaşehir'de de antikor testlerine başlandı.

Sağlık Bakanlığı ve TÜİK tarafından rastgele belirlenen adreslere giden ekipler, kişilere, onaylarını alarak PCR olarak adlandırılan Kovid-19 testi yapıp kandaki antikor düzeyini kontrol ediyor. Test yapılan kişilerle ilgili aktif vaka olup olmadığı, hastalığı geçirip geçirmediği ve bağışıklık durumu ayrı ayrı raporlanacak. Alaşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerince Alaşehir genelinde TÜİK tarafından rastgele 109 adres belirlendi.

GÜNGÖR: TÜRKİYE’NİN BAĞIŞIKLIK HARİTASI BELİRLENECEK

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Gülistan Güngör,  “Alaşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü Pandemi sürecinde filyasyon ekipleri olarak büyük başarı elde etti.  Şimdi de Alaşehir genelinde rastgele belirlenen 109 adreste bağışıklığı ölçeceğiz. Test örneği alınan vatandaşlarımızı hasta veya şüpheli olarak değerlendirmiyoruz, tamamen tesadüf olarak belirleniyor.  Vatandaşlarımız kesinlikle ön yargılı olmasınlar. Yapılan her çalışma vatandaşlarımızın yararına olacak çalışmalardır.  Antikor testlerinin amacı aktif vaka olup olmadığı, hastalığı geçirip geçirmediğinin tespiti ve bağışıklık durumlarının belirlenmesidir.  Çalışmalar sonunda, sonuçlar E-Nabız üzerinden vatandaşlarımıza duyuruluyor. Antikor çalışmamızla semptom göstermemiş ancak hastalığı geçirmiş olanlar tespit edilerek bir bağışıklık tablosu oluşacak ve bununla Türkiye’nin bağışıklık haritası belirlenecek.” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.