ALAŞEHİR'DE ARTAN HIRSIZLIK OLAYLARI VATANDAŞI TEDİRGİN EDİYOR

22.10.2020 - 09:20, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

ALAŞEHİR'DE ARTAN HIRSIZLIK OLAYLARI VATANDAŞI TEDİRGİN EDİYOR

Alaşehir'de artan hırsızlık olayları vatandaşları tedirgin etmeye başladı. Gözü dönen hırsızlar, en son öğle saatlerinde bir evin camını zorlayarak girdikleri evden televizyonu söküp götürdüler.
Alaşehir'de art arda yaşanan hırsızlık olayları vatandaşları huzursuz etmeye devam ediyor.  Şaşkına çeviren hırsızlık olaylarından biri de geçtiğimiz günlerde Baklacı Mahallesi'nde yaşandı.  Evinde yalnız yaşayan Yunus K. isimli vatandaşın evine, iş için evde olmadığı sırada hırsız girdi. Akşam saatlerinde evine geldiğinde biriktirmiş olduğu bir miktar paranın yerinde olmadığını görünce şok yaşayan Yunus K., olayın şokunu atlattıktan sonra evde başka eksik olup olmadığını kontrol ettiği sırada ikinci bir şok daha yaşadı. Televizyonunun yerinde olmadığını fark eden Yunus K. hemen jandarmaya haber verdi.  Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, geniş çaplı inceleme başlattı. Mağdur vatandaşın evinden 3 bin 500 TL nakit parası ile televizyonunun çalındığı öğrenilirken mahalledeki görgü tanıkları yaşananları şöyle anlattı, "Öğlen saatlerinde saat:12.30 sıralarında hırsızlık yaşanılan evin çevresinde iki genç vardı. Telefonla konuşuyorlardı. Mahallemiz sürekli göç aldığı için maalesef artık çoğu kişiyi tanıyamıyoruz. Gündüz olduğu için evin çevresinde dolaşmaları bizi kuşkulandırmadı. Daha doğrusu bu tür bir olayın yaşanabileceğini tahmin edemedik. Güpegündüz televizyonu söküp götürmüşler. Artık bu işin gecesi gündüzü kalmamış. Tedirginlik içerisindeyiz.  Eskiden kapılarımızı açık bırakır, istediğimiz yere giderdik. Şimdilerde ise gündüz vakti bile teyakkuz halindeyiz.  Jandarma ekipleri tüm kamera kayıtlarına baktı. İnşallah hırsızlar bir an önce yakalanırlar da bizde rahat bir nefes alırız" ifadelerini kullandılar. " Az kalsın katil olacaktım " Baklacı Mahallesi'nde yaşanan hırsızlık olayından sonra diğer bir hırsızlık girişimi de Beş Eylül Mahallesi'nde yaşandı. Hırsızlık, ev sahiplerinin dikkati sayesinde önlenirken, hırsızlar ise kayıplara karıştı. Hırsızları fark etmesiyle birlikte hemen odasındaki ruhsatlı silahını alarak hırsızları kovalayan ev sahibi Fırak Y., hırsızlar kaşla göz arasında kayıplara karıştı. Olayın reaksiyonuyla birlikte birini yakalasam, az kalsın katil olacaktım" dedi.  Dikkatleri sayesinde hırsızlığı önleyen ev sahibi Fırat Y. yaşadıklarını şöyle anlattı, "Saat gecenin üçünde evimden hırsız kovaladım. Sizden ricam haberlerinizde ve paylaşımlarınızda sık sık hırsızlık olaylarını duyurun. Kimsenin canı yanmasın, herkes tedbirini alsın. Polis çağırdım, onlar da doğruladı bu aralar hırsızlık olayları çoğaldı dediler. Kapımın önünde motosikletim var ona dokunmamış, direk olarak evime girmiş. Az kalsın katil olacaktım. Ruhsatlı silahımı almak için odama koştum, saniyeler içinde kayıplara karıştılar. Arabayla peşine düştüm ama ne fayda bulamadım. Polis ekipleri sağolsunlar geniş çaplı inceleme yaptılar. İnşallah kısa sürede yakalanırlar" ifadelerini kullandı.
Alaşehir'de artan hırsızlık olayları vatandaşları tedirgin etmeye başladı. Gözü dönen hırsızlar, en son öğle saatlerinde bir evin camını zorlayarak girdikleri evden televizyonu söküp götürdüler.

Alaşehir'de art arda yaşanan hırsızlık olayları vatandaşları huzursuz etmeye devam ediyor.  Şaşkına çeviren hırsızlık olaylarından biri de geçtiğimiz günlerde Baklacı Mahallesi'nde yaşandı.  Evinde yalnız yaşayan Yunus K. isimli vatandaşın evine, iş için evde olmadığı sırada hırsız girdi. Akşam saatlerinde evine geldiğinde biriktirmiş olduğu bir miktar paranın yerinde olmadığını görünce şok yaşayan Yunus K., olayın şokunu atlattıktan sonra evde başka eksik olup olmadığını kontrol ettiği sırada ikinci bir şok daha yaşadı. Televizyonunun yerinde olmadığını fark eden Yunus K. hemen jandarmaya haber verdi.  Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, geniş çaplı inceleme başlattı.

Mağdur vatandaşın evinden 3 bin 500 TL nakit parası ile televizyonunun çalındığı öğrenilirken mahalledeki görgü tanıkları yaşananları şöyle anlattı, "Öğlen saatlerinde saat:12.30 sıralarında hırsızlık yaşanılan evin çevresinde iki genç vardı. Telefonla konuşuyorlardı. Mahallemiz sürekli göç aldığı için maalesef artık çoğu kişiyi tanıyamıyoruz. Gündüz olduğu için evin çevresinde dolaşmaları bizi kuşkulandırmadı. Daha doğrusu bu tür bir olayın yaşanabileceğini tahmin edemedik. Güpegündüz televizyonu söküp götürmüşler. Artık bu işin gecesi gündüzü kalmamış. Tedirginlik içerisindeyiz.  Eskiden kapılarımızı açık bırakır, istediğimiz yere giderdik. Şimdilerde ise gündüz vakti bile teyakkuz halindeyiz.  Jandarma ekipleri tüm kamera kayıtlarına baktı. İnşallah hırsızlar bir an önce yakalanırlar da bizde rahat bir nefes alırız" ifadelerini kullandılar.

" Az kalsın katil olacaktım "

Baklacı Mahallesi'nde yaşanan hırsızlık olayından sonra diğer bir hırsızlık girişimi de Beş Eylül Mahallesi'nde yaşandı. Hırsızlık, ev sahiplerinin dikkati sayesinde önlenirken, hırsızlar ise kayıplara karıştı. Hırsızları fark etmesiyle birlikte hemen odasındaki ruhsatlı silahını alarak hırsızları kovalayan ev sahibi Fırak Y., hırsızlar kaşla göz arasında kayıplara karıştı. Olayın reaksiyonuyla birlikte birini yakalasam, az kalsın katil olacaktım" dedi. 

Dikkatleri sayesinde hırsızlığı önleyen ev sahibi Fırat Y. yaşadıklarını şöyle anlattı, "Saat gecenin üçünde evimden hırsız kovaladım. Sizden ricam haberlerinizde ve paylaşımlarınızda sık sık hırsızlık olaylarını duyurun. Kimsenin canı yanmasın, herkes tedbirini alsın. Polis çağırdım, onlar da doğruladı bu aralar hırsızlık olayları çoğaldı dediler. Kapımın önünde motosikletim var ona dokunmamış, direk olarak evime girmiş. Az kalsın katil olacaktım. Ruhsatlı silahımı almak için odama koştum, saniyeler içinde kayıplara karıştılar. Arabayla peşine düştüm ama ne fayda bulamadım. Polis ekipleri sağolsunlar geniş çaplı inceleme yaptılar. İnşallah kısa sürede yakalanırlar" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.