ALAŞEHİR'DE BİR EV TAMAMEN YANDI

03.07.2020 - 09:56, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

ALAŞEHİR'DE BİR EV TAMAMEN YANDI

Alaşehir'de elektrik kontağından çıktığının üzerinde durulan yangında tek katlı ev kullanılmaz hale geldi. Yangın, geçtiğimiz Pazartesi günü saat 16.10'da Baklacı Mahallesi'nde Turhan Akar'a (55) ait tek katlı müstakil evde meydana geldi. Evden bir anda alevlerin yükselmeye başlamasıyla birlikte yangın tüm evi kapladı. Ev tamamen yanarken yangın sırasında evde kimsenin olmaması faciayı önledi.
Alevlerin evi bir anda kapladığını belirten ev sahibi Turhan Akar; "Yangının yaşandığı gün Kula'ya gitmiştim. Eve geldiğimde saat tam 16.00'dı. Evde üzerimi değiştirdim. Mutfağa gittim eşim yemek yapmış, neler yaptığına baktım. Daha sonra üzerimi değiştirip kapının önüne çıktım. Her akşam üzeri komşularımız ile birlikte kapımızın önünde oturur çay içeriz. O gün de sıradan bir gündü. Saat tam 16.10'du. Evimizin yan tarafına doğru kara dumanların yükseldiğini fark ettik. Birinin çubukları yandı herhalde diye düşündüm. Aklıma ilk gelen şey bu olmuştu. Evimin yanacağı aklımın ucuna gelmedi. Çünkü daha on dakika önce içerideydim. Anormal hiç bir şey yoktu. Tüp ve ocak kapalı, klima, televizyon kısaca her şey kapalı. Risk oluşturacak hiçbir şey yoktu. Bir anda alev topuna döndü ev. Hemen jandarma ve itfaiye ekiplerine haber verdik. İtfaiye ekipleri gelene kadar tüm evi sarmıştı zaten alevler. Kısa süre içerisinde alevler her şeyimizi aldı götürdü."dedi. SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI BİZİ ÇOK ÜZDÜ Yaşanan yangın afeti ile herşeylerini kaybettiklerini ifade eden Akar, "Bir anda çıkan yangın, yıllar boyu çalışıp emek emek yaptığım evimi aldı götürdü bizden. Biz bu acıyı yaşarken, bizi üzen bir başka hadise daha yaşadık. Sosyal medyada evimizin ocakta unutulan yemek yüzünden yandığı yazılmış. Nereye gitsem, kimi görsem bana bunu soruyor, "ocakta yemek mi vardı" diye. Herkese teker teker açıklama yapmak zorunda kalıyorum. Ocakta unutulan yemek falan yoktu. Çıkan yangından on dakika önce evdeydim zaten. Yemeklere baktım. Ocak açık olsa fark ederim. Yangının, çatıdaki elektrik kablolarından çıktığını düşünüyorum. Kabloları fareler kemirmiş olabilir. Aklıma başka hiç bir şey gelmiyor. Çatıdan sardı çünkü alevler evi. Tüm birikimimiz olan evimiz bir anda yok oldu, ortada kalakaldık. Allah'ım böyle bir acıyı kimseye yaşatmasın."ifadelerini kullandı.
Alaşehir'de elektrik kontağından çıktığının üzerinde durulan yangında tek katlı ev kullanılmaz hale geldi. Yangın, geçtiğimiz Pazartesi günü saat 16.10'da Baklacı Mahallesi'nde Turhan Akar'a (55) ait tek katlı müstakil evde meydana geldi. Evden bir anda alevlerin yükselmeye başlamasıyla birlikte yangın tüm evi kapladı. Ev tamamen yanarken yangın sırasında evde kimsenin olmaması faciayı önledi.

Alevlerin evi bir anda kapladığını belirten ev sahibi Turhan Akar; "Yangının yaşandığı gün Kula'ya gitmiştim. Eve geldiğimde saat tam 16.00'dı. Evde üzerimi değiştirdim. Mutfağa gittim eşim yemek yapmış, neler yaptığına baktım. Daha sonra üzerimi değiştirip kapının önüne çıktım. Her akşam üzeri komşularımız ile birlikte kapımızın önünde oturur çay içeriz. O gün de sıradan bir gündü. Saat tam 16.10'du. Evimizin yan tarafına doğru kara dumanların yükseldiğini fark ettik. Birinin çubukları yandı herhalde diye düşündüm. Aklıma ilk gelen şey bu olmuştu. Evimin yanacağı aklımın ucuna gelmedi. Çünkü daha on dakika önce içerideydim. Anormal hiç bir şey yoktu. Tüp ve ocak kapalı, klima, televizyon kısaca her şey kapalı. Risk oluşturacak hiçbir şey yoktu. Bir anda alev topuna döndü ev. Hemen jandarma ve itfaiye ekiplerine haber verdik. İtfaiye ekipleri gelene kadar tüm evi sarmıştı zaten alevler. Kısa süre içerisinde alevler her şeyimizi aldı götürdü."dedi.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI BİZİ ÇOK ÜZDÜ

Yaşanan yangın afeti ile herşeylerini kaybettiklerini ifade eden Akar, "Bir anda çıkan yangın, yıllar boyu çalışıp emek emek yaptığım evimi aldı götürdü bizden. Biz bu acıyı yaşarken, bizi üzen bir başka hadise daha yaşadık. Sosyal medyada evimizin ocakta unutulan yemek yüzünden yandığı yazılmış. Nereye gitsem, kimi görsem bana bunu soruyor, "ocakta yemek mi vardı" diye. Herkese teker teker açıklama yapmak zorunda kalıyorum. Ocakta unutulan yemek falan yoktu. Çıkan yangından on dakika önce evdeydim zaten. Yemeklere baktım. Ocak açık olsa fark ederim. Yangının, çatıdaki elektrik kablolarından çıktığını düşünüyorum. Kabloları fareler kemirmiş olabilir. Aklıma başka hiç bir şey gelmiyor. Çatıdan sardı çünkü alevler evi. Tüm birikimimiz olan evimiz bir anda yok oldu, ortada kalakaldık. Allah'ım böyle bir acıyı kimseye yaşatmasın."ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.