Alaşehir’de kanser taraması sürüyor

YAŞAM 09.11.2016 - 08:38, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Alaşehir’de kanser taraması sürüyor

Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü sağlık ekipleri, mobil kanser tarama aracı ile Alaşehir’de meme kanseri taraması yapıyor. 30 Kasım’a kadar sürecek olan tarama Ticaret ve Sanayi Odası önüne kurulan mobil araçta yapılıyor.
Ücretsiz olarak yapılan taramada 40-69 yaş arası kadınlarda meme kanseri, aynı ekibe bağlı olarak ayrı bir ekipte 3 Nolu Sağlık Ocağı’nda 30-65 yaşları arasındaki kadınlarda Rahim Ağzı kanseri, bağırsak  kanseri taraması yapılıyor. Meme kanseri tarama sonuçları 20 gün sonra, Rahim ağzı kanseri taraması sonuçları 30 gün sonra kişilerin bağlı bulundukları aile hekimlerine bildirilecek. Kanser tarama aracını Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin ziyaret ederek, Alaşehir Toplum Sağlığı Merkezi başkanı Dr. Ece Turhan ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Gülistan Öz’den çalışmalar hakkında bilgiler aldı. 3 KANSER TÜRÜ TARANIYOR Alaşehir Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan İmar İşleri Müdürlüğü Bahçesi’nde  30 Kasım’a kadar hizmet verecek olan tarama aracında 40-69 yaş arası kadınlarda meme kanseri taraması, 3 Nolu Sağlık Ocağı’nda çalışan ekipler tarafından Rahim Ağzı kanseri ve bağırsak kanseri taramaları yapılacak. Meme kanseri sonuçları 20 gün sonra, rahim ve bağırsak kanseri sonuçları 30, gün sonra vatandaşların bağlı bulundukları aile hekimlerine bildirilecek. Kanser taramaları ücretsiz yapılacak. Ulusal Kanser Tarama Standartları kapsamında Serviks Kanseri taramaları 30-65 yaş arası, son iki yılda mamografi çektirmemiş olan 40-69 yaş arası kadınlar meme kanseri taraması, Kolorektal Kanser Taraması 50-70 yaş arası kadın ve erkeklerde yapılacağı da duyuruldu.  KAYMAKAM BİLGİN: BU BİR FIRSAT DEĞERLENDİRELİM Alaşehir’de   tarama yapan araç ekiplerini ziyaret eden Alaşehir kaymakamı Osman Bilgin, "Meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve bağırsak kanseri ile ilgili tarama çalışmalarına bayanlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Devletin ücretsiz olarak verdiği ve ayaklarına kadar gelen bu hizmeti Alaşehirlilerin iyi değerlendirmelerini istiyoruz. Kanser ülkemizde ve dünyada ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer alıyor. Bakanlığımız kanserin oluşmasını engellemek  ve erken teşhis anlamında yoğun bir çalışma yapmaktadır.. Günümüzde erken  tespit edilen kanserler iyileştirilebiliyor. Erken tespit için de insanlarımızın duyarlı olmaları ve bu tür hizmetlerden yararlanmaları gerekmektedir. Ülkemiz genelinde  meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve bağırsak kanseri ile ilgili taramalar yapılmaktadır. Özellikle meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türüdür. Ancak erken teşhisle de iyileştirilebiliyor. Devletimiz tarafından ayağımıza kadar gelen bu hizmeti en iyi şekilde değerlendirelim.”dedi. Vatandaşların bu hizmetten yararlanabilmeleri için, Alaşehir Belediyesi hoparlörleri  ve  mahalle camileri hoparlörleri tarafından duyurular da yapılıyor.
Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü sağlık ekipleri, mobil kanser tarama aracı ile Alaşehir’de meme kanseri taraması yapıyor. 30 Kasım’a kadar sürecek olan tarama Ticaret ve Sanayi Odası önüne kurulan mobil araçta yapılıyor.

Ücretsiz olarak yapılan taramada 40-69 yaş arası kadınlarda meme kanseri, aynı ekibe bağlı olarak ayrı bir ekipte 3 Nolu Sağlık Ocağı’nda 30-65 yaşları arasındaki kadınlarda Rahim Ağzı kanseri, bağırsak  kanseri taraması yapılıyor. Meme kanseri tarama sonuçları 20 gün sonra, Rahim ağzı kanseri taraması sonuçları 30 gün sonra kişilerin bağlı bulundukları aile hekimlerine bildirilecek. Kanser tarama aracını Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin ziyaret ederek, Alaşehir Toplum Sağlığı Merkezi başkanı Dr. Ece Turhan ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Gülistan Öz’den çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

3 KANSER TÜRÜ TARANIYOR

Alaşehir Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan İmar İşleri Müdürlüğü Bahçesi’nde  30 Kasım’a kadar hizmet verecek olan tarama aracında 40-69 yaş arası kadınlarda meme kanseri taraması, 3 Nolu Sağlık Ocağı’nda çalışan ekipler tarafından Rahim Ağzı kanseri ve bağırsak kanseri taramaları yapılacak. Meme kanseri sonuçları 20 gün sonra, rahim ve bağırsak kanseri sonuçları 30, gün sonra vatandaşların bağlı bulundukları aile hekimlerine bildirilecek. Kanser taramaları ücretsiz yapılacak.

Ulusal Kanser Tarama Standartları kapsamında Serviks Kanseri taramaları 30-65 yaş arası, son iki yılda mamografi çektirmemiş olan 40-69 yaş arası kadınlar meme kanseri taraması, Kolorektal Kanser Taraması 50-70 yaş arası kadın ve erkeklerde yapılacağı da duyuruldu. 

KAYMAKAM BİLGİN: BU BİR FIRSAT DEĞERLENDİRELİM

Alaşehir’de   tarama yapan araç ekiplerini ziyaret eden Alaşehir kaymakamı Osman Bilgin, "Meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve bağırsak kanseri ile ilgili tarama çalışmalarına bayanlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Devletin ücretsiz olarak verdiği ve ayaklarına kadar gelen bu hizmeti Alaşehirlilerin iyi değerlendirmelerini istiyoruz. Kanser ülkemizde ve dünyada ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer alıyor. Bakanlığımız kanserin oluşmasını engellemek  ve erken teşhis anlamında yoğun bir çalışma yapmaktadır.. Günümüzde erken  tespit edilen kanserler iyileştirilebiliyor. Erken tespit için de insanlarımızın duyarlı olmaları ve bu tür hizmetlerden yararlanmaları gerekmektedir. Ülkemiz genelinde  meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve bağırsak kanseri ile ilgili taramalar yapılmaktadır. Özellikle meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türüdür. Ancak erken teşhisle de iyileştirilebiliyor. Devletimiz tarafından ayağımıza kadar gelen bu hizmeti en iyi şekilde değerlendirelim.”dedi.

Vatandaşların bu hizmetten yararlanabilmeleri için, Alaşehir Belediyesi hoparlörleri  ve  mahalle camileri hoparlörleri tarafından duyurular da yapılıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.