ALAŞEHİR'DE KOOPERATİFİN SUYU KESİLDİ, YÜZLERCE ÇİFTÇİ MAĞDUR OLDU

10.01.2022 - 09:20, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

ALAŞEHİR'DE KOOPERATİFİN SUYU KESİLDİ, YÜZLERCE ÇİFTÇİ MAĞDUR OLDU

Alaşehir'de hizmet veren ve 1300 ortağı bulunan S.S. Zeytinçay ve Sarıkız Sulama Kooperatifi artık üyelerine su veremeyecek. Nedeni ise, bölgeden geçirilen yüksek gerilim hattının kooperatife ait su borularının üzerinden geçirilmesi ve bununla birlikte su borularında meydana getirilen tahribat.
Alaşehir'de 17 bin dönümlük tarım arazisinin sulanmasında faaliyet gösteren ve 1300 ortağı bulunan Zeytinçay Sulama Kooperatifi üyeleri su sıkıntısıyla karşı karşıya. Kooperatife ait su borularının üzerinden geçirilen yüksek gerilim hattı ve su borularında yapılan tahribat nedeniyle üreticilere artık su verilemeyecek. Yapılan uygulama nedeniyle yüzlerce üreticinin mağdur edildiğini dile getiren Zeytinçay Sulama Kooperatifi Başkanı Adnan Işık; "Alaşehir s.s zeytinçay ve sarıkız sulama kooperatifimizin ana şebeke hattına bağlı damlama sulama sistemi kullanılamaz hale gelmiştir. Zeytinçay Deresi-  Kavaklıdere yolundan başlayıp Kemer mevkiine kadar uzanan bu güzergahtaki ana damlama sistemi tamamen çökmüştür. Bu alan içerisinde kalan 2500 dekarlık arazi sahibi çiftçilerimiz damlama sistemini maalesef  kullanamayacaklardır. Bu gelişmelere Gediz a.ş tarafından yapılan çalışmalar sebep olmuştur. Firma bu çalışmalar için ne kooperatifimiz ile fikir alışverişi yapmış ne de Manisa Büyükşehir Belediyesinden herhangi bir izin almıştır. İzin alınmadan yapılan bu çalışmalar için kooperatifimiz yönetim kurulu olarak hukuki süreci başlattık. Kooperatifimizin ve çiftçilerimizin mağdur olmaması için bu çalışmaların ivedi bir şekilde durdurulması ve damlama sisteminin eski haline dönüştürülmesi gerekmektedir."dedi. IŞIK: MAĞDURİYET DERHAL GİDERİLMELİDİR Yapılan uygulama ile Kooperatife ait su hatlarında çok ciddi tahribatların oluştuğunu belirten Başkan Adnan Işık;"Geçtiğimiz günlerde su hattımızda ufak bir arıza meydana gelmiş bu arızada bile yaklaşık olarak 15 gün beklemek zorunda kalmıştık. Çünkü kullanılan malzemelerimiz Alaşehir'de veya İzmir'de yok direkt olarak İstanbul'dan geliyor. Arızanın nedeni, arızanın tespiti ve sorunlu parçanın tedariği derken hattımızdan bir bölgeye 15 gün su verilememişti. Şimdi ise borularımızın üzerinden yüksek gerilim hattı geçiriliyor. Yapılan çalışmalar sırasında boru hatlarımızda ne gibi tahribatlar oluşturuldu bunu saptamamız şuan için imkansız. Üzüm bağını sulaması gereken çiftçilerimize su veremiyoruz. Üreticilerimiz ciddi mağduriyet yaşıyor. Sorunun bir an önce çözüme kavuşması için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Ayrıca, su borularımızın üzerinden yüksek gerilim hattı geçirilmesi sadece bizim için değil herkes için risk barındırıyor. Olası bir su arızasında, boru patlağında buradan geçen yüksek gerilim kabloları suyun içerisinde kalacak. Böyle bir olay vuku bulduğunda enerji hattı ne gibi bir reaksiyon gösterir bunu bilemiyoruz ama hepimiz tedirginiz. Konu ile ilgili yasal süreci başlattık. Yaşanan mağduriyetlerin bir an önce giderilmesini istiyoruz."ifadelerini kullandı.
Alaşehir'de hizmet veren ve 1300 ortağı bulunan S.S. Zeytinçay ve Sarıkız Sulama Kooperatifi artık üyelerine su veremeyecek. Nedeni ise, bölgeden geçirilen yüksek gerilim hattının kooperatife ait su borularının üzerinden geçirilmesi ve bununla birlikte su borularında meydana getirilen tahribat.

Alaşehir'de 17 bin dönümlük tarım arazisinin sulanmasında faaliyet gösteren ve 1300 ortağı bulunan Zeytinçay Sulama Kooperatifi üyeleri su sıkıntısıyla karşı karşıya. Kooperatife ait su borularının üzerinden geçirilen yüksek gerilim hattı ve su borularında yapılan tahribat nedeniyle üreticilere artık su verilemeyecek. Yapılan uygulama nedeniyle yüzlerce üreticinin mağdur edildiğini dile getiren Zeytinçay Sulama Kooperatifi Başkanı Adnan Işık; "Alaşehir s.s zeytinçay ve sarıkız sulama kooperatifimizin ana şebeke hattına bağlı damlama sulama sistemi kullanılamaz hale gelmiştir. Zeytinçay Deresi-  Kavaklıdere yolundan başlayıp Kemer mevkiine kadar uzanan bu güzergahtaki ana damlama sistemi tamamen çökmüştür. Bu alan içerisinde kalan 2500 dekarlık arazi sahibi çiftçilerimiz damlama sistemini maalesef  kullanamayacaklardır. Bu gelişmelere Gediz a.ş tarafından yapılan çalışmalar sebep olmuştur. Firma bu çalışmalar için ne kooperatifimiz ile fikir alışverişi yapmış ne de Manisa Büyükşehir Belediyesinden herhangi bir izin almıştır. İzin alınmadan yapılan bu çalışmalar için kooperatifimiz yönetim kurulu olarak hukuki süreci başlattık. Kooperatifimizin ve çiftçilerimizin mağdur olmaması için bu çalışmaların ivedi bir şekilde durdurulması ve damlama sisteminin eski haline dönüştürülmesi gerekmektedir."dedi.

IŞIK: MAĞDURİYET DERHAL GİDERİLMELİDİR

Yapılan uygulama ile Kooperatife ait su hatlarında çok ciddi tahribatların oluştuğunu belirten Başkan Adnan Işık;"Geçtiğimiz günlerde su hattımızda ufak bir arıza meydana gelmiş bu arızada bile yaklaşık olarak 15 gün beklemek zorunda kalmıştık. Çünkü kullanılan malzemelerimiz Alaşehir'de veya İzmir'de yok direkt olarak İstanbul'dan geliyor. Arızanın nedeni, arızanın tespiti ve sorunlu parçanın tedariği derken hattımızdan bir bölgeye 15 gün su verilememişti. Şimdi ise borularımızın üzerinden yüksek gerilim hattı geçiriliyor. Yapılan çalışmalar sırasında boru hatlarımızda ne gibi tahribatlar oluşturuldu bunu saptamamız şuan için imkansız. Üzüm bağını sulaması gereken çiftçilerimize su veremiyoruz. Üreticilerimiz ciddi mağduriyet yaşıyor. Sorunun bir an önce çözüme kavuşması için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Ayrıca, su borularımızın üzerinden yüksek gerilim hattı geçirilmesi sadece bizim için değil herkes için risk barındırıyor. Olası bir su arızasında, boru patlağında buradan geçen yüksek gerilim kabloları suyun içerisinde kalacak. Böyle bir olay vuku bulduğunda enerji hattı ne gibi bir reaksiyon gösterir bunu bilemiyoruz ama hepimiz tedirginiz. Konu ile ilgili yasal süreci başlattık. Yaşanan mağduriyetlerin bir an önce giderilmesini istiyoruz."ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.