ALAŞEHİR'DE SICAK HAVAYI FIRSAT BİLEN VATANDAŞLAR, KENAN EVREN PAKINA AKIN ETTİ

27.06.2022 - 09:23, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

ALAŞEHİR'DE SICAK HAVAYI FIRSAT BİLEN VATANDAŞLAR, KENAN EVREN PAKINA AKIN ETTİ

Zorlu geçen kış mevsiminin ardından Haziran ayının son günlerine doğru iyiden iyiye sıcaklığın hissedilmeye başlandığı Alaşehir'de vatandaşlar güneşli havayı fırsat bilerek piknik alanlarına, parklara akın etti.
Kenan Evren Parkı, Alaşehir'de ailelerin sıcak havalarda vakit geçirebilecekleri, çocuklarının gönül rahatlığıyla oyun oynayabileceği bir merkeze dönüştü. Sert geçen kış mevsimi ve Nisan, Mayıs aylarında yağan karın ardından Alaşehir'de yaz mevsimi Haziran ile geldi. Soğuk kış günlerinin geride kaldığı ve havaların ısındığı ilçemizde, vatandaşlar piknik alanlarını doldurarak hafta sonlarını geçiriyor. Mangalını, semaverini kapıp Kenan Evren Parkına gelenler, top oynayarak, salıncakta sallanarak keyifli vakit geçirip, eğleniyorlar. Alaşehir'de yazın geç gelmesiyle birlikte güneşli havayı görerek ailecek piknik yapmaya gelen Ahmet Taşdelen isimli vatandaş, "Bugün güzel bir hava vardı, piknik yapmaya geldik. Malum ilçemizde bu sene kış çok sert geçti. Yakmaya kömür yetiştiremedi. Biz de güneşli havayı değerlendirmek için geldik, mangalımızı, semaverimizi yaktık güzel bir gün geçiriyor, çocuklarla birlikte ailecek piknik yapıyoruz" şeklinde konuştu. YEŞİL ALANLAR ÇÖP İÇERİSİNDE BIRAKILIYOR Alaşehir'de Kenan Evren Parkı başta olmak üzere ilçe genelindeki çok sayıda yeşil alan piknikçiler tarafından kirletiliyor. Özellikle hafta sonunda çok sayıda vatandaşı ağırlayan piknik alanında bırakılan çöplerin hoş olmayan manzaralar oluşturduğunu söyleyen kimi duyarlı vatandaşlar, “Piknik alanlarımızı temiz tutmak bir vatandaşlık görevidir. Buraya yüzlerce insan piknik yapmaya geliyor. Herkes bir parça çöp atsa burası çöpten geçilmez. Her vatandaşın üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekir. Burada herkes kendi artığını toplasa çöp diye bir şey olmaz zaten. Bazı vatandaşlar piknik yaptıktan sonra artıklarını toplayıp çöplüğe bırakırken bazı vatandaşlar ise artıkları çevreye dağıtıp gidiyor. Bu da piknik alanında hoş olmayan görüntüler oluşturuyor” “NASIL GÖRÜLMEK İSTENİYORSA ÖYLE BIRAKILMALI" Piknik alanlarının kullanıldıktan sonra temiz bırakılması gerektiğini belirten bazı vatandaşlar yaşanan olumsuz görüntülerin Alaşehir'e yakışmadığı görüşünde. Her vatandaşın piknik alanlarını kullanmanın en doğal hakkı olduğunu belirten duyarlı vatandaşlar: “Herkes ilçede bulunan piknik alanlarını kullanma hakkına sahiptir. Ancak piknik yapıldıktan sonra çöpler toplanıp çöp kutularına bırakılmalıdır. Kimi vatandaşlar maalesef piknik yaptıktan sonra çöplerini sağa sola atıp çevre kirliliğine neden olmaktadır.  Ayrıca açıkta kalan çöpler sıcak havanın da etkisiyle kötü kokmaktadır. Bu konuda duyarlı davranılmalı. Piknik alanlarını korumak hepimizin görevi” İfadelerini kullandı.
Zorlu geçen kış mevsiminin ardından Haziran ayının son günlerine doğru iyiden iyiye sıcaklığın hissedilmeye başlandığı Alaşehir'de vatandaşlar güneşli havayı fırsat bilerek piknik alanlarına, parklara akın etti.

Kenan Evren Parkı, Alaşehir'de ailelerin sıcak havalarda vakit geçirebilecekleri, çocuklarının gönül rahatlığıyla oyun oynayabileceği bir merkeze dönüştü. Sert geçen kış mevsimi ve Nisan, Mayıs aylarında yağan karın ardından Alaşehir'de yaz mevsimi Haziran ile geldi. Soğuk kış günlerinin geride kaldığı ve havaların ısındığı ilçemizde, vatandaşlar piknik alanlarını doldurarak hafta sonlarını geçiriyor. Mangalını, semaverini kapıp Kenan Evren Parkına gelenler, top oynayarak, salıncakta sallanarak keyifli vakit geçirip, eğleniyorlar.

Alaşehir'de yazın geç gelmesiyle birlikte güneşli havayı görerek ailecek piknik yapmaya gelen Ahmet Taşdelen isimli vatandaş, "Bugün güzel bir hava vardı, piknik yapmaya geldik. Malum ilçemizde bu sene kış çok sert geçti. Yakmaya kömür yetiştiremedi. Biz de güneşli havayı değerlendirmek için geldik, mangalımızı, semaverimizi yaktık güzel bir gün geçiriyor, çocuklarla birlikte ailecek piknik yapıyoruz" şeklinde konuştu.

YEŞİL ALANLAR ÇÖP İÇERİSİNDE BIRAKILIYOR

Alaşehir'de Kenan Evren Parkı başta olmak üzere ilçe genelindeki çok sayıda yeşil alan piknikçiler tarafından kirletiliyor. Özellikle hafta sonunda çok sayıda vatandaşı ağırlayan piknik alanında bırakılan çöplerin hoş olmayan manzaralar oluşturduğunu söyleyen kimi duyarlı vatandaşlar, “Piknik alanlarımızı temiz tutmak bir vatandaşlık görevidir. Buraya yüzlerce insan piknik yapmaya geliyor. Herkes bir parça çöp atsa burası çöpten geçilmez. Her vatandaşın üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekir. Burada herkes kendi artığını toplasa çöp diye bir şey olmaz zaten. Bazı vatandaşlar piknik yaptıktan sonra artıklarını toplayıp çöplüğe bırakırken bazı vatandaşlar ise artıkları çevreye dağıtıp gidiyor. Bu da piknik alanında hoş olmayan görüntüler oluşturuyor”

“NASIL GÖRÜLMEK İSTENİYORSA ÖYLE BIRAKILMALI"

Piknik alanlarının kullanıldıktan sonra temiz bırakılması gerektiğini belirten bazı vatandaşlar yaşanan olumsuz görüntülerin Alaşehir'e yakışmadığı görüşünde. Her vatandaşın piknik alanlarını kullanmanın en doğal hakkı olduğunu belirten duyarlı vatandaşlar: “Herkes ilçede bulunan piknik alanlarını kullanma hakkına sahiptir. Ancak piknik yapıldıktan sonra çöpler toplanıp çöp kutularına bırakılmalıdır. Kimi vatandaşlar maalesef piknik yaptıktan sonra çöplerini sağa sola atıp çevre kirliliğine neden olmaktadır.  Ayrıca açıkta kalan çöpler sıcak havanın da etkisiyle kötü kokmaktadır. Bu konuda duyarlı davranılmalı. Piknik alanlarını korumak hepimizin görevi” İfadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.