Alaşehir'de Sebze Fidesine Talep Arttı

24.04.2020 - 11:16, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Alaşehir'de Sebze Fidesine Talep Arttı

Alaşehir'de Nisan ayının gelmesiyle birlikte sebze fidesi satışları başladı. Bağı veya arazisi olan vatandaşlar burada yaptıkları bahçeye, apartmanlarda yaşayan vatandaşlar bina bahçelerinde belirledikleri alanlara, tüm bu imkanları olmayanlar ise evlerinin balkonlarında büyük saksılarda kendi sebzesini yetiştirmek için fide satıcılarının yolunu tuttu.
Alaşehir'de zirai ilaç bayiileri, çoğunluğu Antalya'dan gelen yerli olmak üzere domates, biber, salatalık, patlıcan, kavun, karpuz gibi sebzelerin fidelerini vatandaşların beğenisine sundu. Tezgahlarda yerini alan fideler görsel şölen oluşturarak vatandaşların ilgisini de çekiyor. En çok satılan fidelerin başında ise domates, biber, patlıcan ve salatalık geliyor. Çiftçiler, bağ, bahçe ve evlerinde saksılarına dikeceği sebze fidanlarından demet demet alıyor.  SEBZE FİDELERİ DAHA REVAÇTA İlçede zirai ilaç bayisi olan Ziraat Teknikeri Serhat Açar, “Bölgemizde sebze fidelerinin dikim zamanı yavaş yavaş geliyor. Vatandaşlar da yazın ve kışlık olarak hazırlayacağı sebzeler için bol miktarda demet demet fide satın alıyorlar. Evlerinde saksılarda yetiştirmek için tek tek alan da oluyor. Çoğunluk olarak domates, biber ve patlıcan gibi fideleri satıyoruz. Herkes zevkine göre ekiyor. Kimi tarlaya kimi ise evlerine, bahçe veya balkonuna ekiyor. Başı çeken ise tabi ki domates ve biber. Salkım domatesi daha çok tercih ediyorlar. Biberi de turşuluk ve süs biberi çeşitlerini daha çok satıyoruz.”ifadelerini kullandı.  Evlerinde ya da bahçelerinde yetiştirmek için fide alan vatandaşlar da, ilerleyen süreçte koronavirüs nedeniyle sebze fiyatlarının yükselmesinden endişe duyduklarını dile getirerek kendi sebzelerini yetiştirmek istediklerini belirttiler. Kendi sebzelerini yetiştirerek hem aile bütçelerine katkı sağlamak hem de doğal ilaçsız sebze tüketmek istediklerini belirten vatandaşlar, “Sebze fiyatları kışın pahalıydı. Şimdi de çok düşmüş sayılmaz. Biz de imkanımız varken bahçemize dikmek için fide alıyoruz. Kendi sebzemizi kendimiz üreteceğiz. Hem daha ucuza mal edeceğiz hem de ihtiyacımız oldukça, canımız çektiğinde dalından koparıp yiyeceğiz.”şeklinde konuştular.
Alaşehir'de Nisan ayının gelmesiyle birlikte sebze fidesi satışları başladı. Bağı veya arazisi olan vatandaşlar burada yaptıkları bahçeye, apartmanlarda yaşayan vatandaşlar bina bahçelerinde belirledikleri alanlara, tüm bu imkanları olmayanlar ise evlerinin balkonlarında büyük saksılarda kendi sebzesini yetiştirmek için fide satıcılarının yolunu tuttu.

Alaşehir'de zirai ilaç bayiileri, çoğunluğu Antalya'dan gelen yerli olmak üzere domates, biber, salatalık, patlıcan, kavun, karpuz gibi sebzelerin fidelerini vatandaşların beğenisine sundu. Tezgahlarda yerini alan fideler görsel şölen oluşturarak vatandaşların ilgisini de çekiyor. En çok satılan fidelerin başında ise domates, biber, patlıcan ve salatalık geliyor. Çiftçiler, bağ, bahçe ve evlerinde saksılarına dikeceği sebze fidanlarından demet demet alıyor. 

SEBZE FİDELERİ DAHA REVAÇTA

İlçede zirai ilaç bayisi olan Ziraat Teknikeri Serhat Açar, “Bölgemizde sebze fidelerinin dikim zamanı yavaş yavaş geliyor. Vatandaşlar da yazın ve kışlık olarak hazırlayacağı sebzeler için bol miktarda demet demet fide satın alıyorlar. Evlerinde saksılarda yetiştirmek için tek tek alan da oluyor. Çoğunluk olarak domates, biber ve patlıcan gibi fideleri satıyoruz. Herkes zevkine göre ekiyor. Kimi tarlaya kimi ise evlerine, bahçe veya balkonuna ekiyor. Başı çeken ise tabi ki domates ve biber. Salkım domatesi daha çok tercih ediyorlar. Biberi de turşuluk ve süs biberi çeşitlerini daha çok satıyoruz.”ifadelerini kullandı. 

Evlerinde ya da bahçelerinde yetiştirmek için fide alan vatandaşlar da, ilerleyen süreçte koronavirüs nedeniyle sebze fiyatlarının yükselmesinden endişe duyduklarını dile getirerek kendi sebzelerini yetiştirmek istediklerini belirttiler. Kendi sebzelerini yetiştirerek hem aile bütçelerine katkı sağlamak hem de doğal ilaçsız sebze tüketmek istediklerini belirten vatandaşlar, “Sebze fiyatları kışın pahalıydı. Şimdi de çok düşmüş sayılmaz. Biz de imkanımız varken bahçemize dikmek için fide alıyoruz. Kendi sebzemizi kendimiz üreteceğiz. Hem daha ucuza mal edeceğiz hem de ihtiyacımız oldukça, canımız çektiğinde dalından koparıp yiyeceğiz.”şeklinde konuştular.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.