ALAŞEHİR’DE TRAFİK UYGULAMALARI YAPILDI

GÜNDEM 07.10.2019 - 11:01, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

ALAŞEHİR’DE TRAFİK UYGULAMALARI YAPILDI

Türkiye genelinde uygulanan “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz “ uygulaması Alaşehir’de yapıldı. Alaşehir Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda yapılan uygulamaya Alaşehir kaymakamı Abdullah Uçgun. Belediye başkanı Ahmet Öküzcüoğlu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Zorpuzan, öğrenciler ve kurum amirleri katıldı.
Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, İçişleri Bakanlığının trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek için başlattığı 'Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz ‘ projesi kapsamında Atatürk Bulvarında yapılan uygulamaya katıldı. İçişleri Bakanlığınca, 2019'un "Yaya öncelikli trafik yılı" ilan edilmesi nedeniyle Alaşehir İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler ve Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun’un katılımı ile Cumhuriyet Meydanı Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan yaya geçidinde uygulama yapıldı. KAYMAKAM UÇGUN: UYGULAMA DEVAMLI SÜRECEK Yayalara öncelikli yol hakkı konusunda sürücüleri bilgilendiren Kaymakam Uçgun, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz aylarda trafik polislerimizle birlikte yaya geçitlerinde bir farkındalık programı yapmıştık. Bakanlığımız yeteri kadar uygulanıp uygulanmadığını takip ediyor. Sayın Bakanımız yaya güvenliği çalışmalarını yakınen takip ediyor. Uygulamanın yerleşmesi ve davranış haline gelmesi için 2 Ekim'de Türkiye genelinde tekrar bir farkındalık programı yapılması talimatlandırıldı. Bu nedenle bugün Kaymakamlığımızın koordinesinde Alaşehir ilçe genelinde bulunan bütün okul ve yaya geçitlerinde emniyet ve jandarma personellerimizle birlikte “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz“ farkındalık etkinliği gerçekleştiriyoruz. 13.00-15.00 saatleri arasında eş zamanlı olarak uygulamamız devam edecektir. “ifadelerini kullandı. ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE UYGULAMADA YAPILDI Alaşehir kaymakamı Abdullah Uçgun öğrencilerle sohbet ederek, yaya geçitlerinde nasıl hareket edilir, diye sordu. Öğrenciler sağımıza,solumuza bakarak, kontrol edip geçmeliyiz, deyince aferin dedi. Arabaların ne yapması gerektiğini sordu, öğrencilerde durması gerekiyor deyince yine aferin dedi. Kurallara uymayan sürücülere ağır para cezası veriliyor, Uçgun velileri de uyararak, babalarınıza söyleyin trafik kurallarına uysunlar dedi. Alaşehir belediye başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, “Can güvenliğimiz için, yaya geçitlrini kullanacağız. Karşıdan karşıya geçerken, dikkat edeceğiz, kendimizi hemen yola atmayacağız. Araç sahipleri de oradan geçenlere saygı gösterecek.”dedi. Kaymakam Abdullah Uçgun, belediye başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ve kurum amirleri öğrencilerle berer karşıdan karşıya geçerek, uygulama yaptı. Öğrenciler ellerinde dövizlerle karşıdan karşıya geçtiler, araçlar durarak, önceliğin yayalarda olduğu anlatıldı.
Türkiye genelinde uygulanan “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz “ uygulaması Alaşehir’de yapıldı. Alaşehir Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda yapılan uygulamaya Alaşehir kaymakamı Abdullah Uçgun. Belediye başkanı Ahmet Öküzcüoğlu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Zorpuzan, öğrenciler ve kurum amirleri katıldı.

Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, İçişleri Bakanlığının trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek için başlattığı 'Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz ‘ projesi kapsamında Atatürk Bulvarında yapılan uygulamaya katıldı. İçişleri Bakanlığınca, 2019'un "Yaya öncelikli trafik yılı" ilan edilmesi nedeniyle Alaşehir İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler ve Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun’un katılımı ile Cumhuriyet Meydanı Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan yaya geçidinde uygulama yapıldı.

KAYMAKAM UÇGUN: UYGULAMA DEVAMLI SÜRECEK

Yayalara öncelikli yol hakkı konusunda sürücüleri bilgilendiren Kaymakam Uçgun, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz aylarda trafik polislerimizle birlikte yaya geçitlerinde bir farkındalık programı yapmıştık. Bakanlığımız yeteri kadar uygulanıp uygulanmadığını takip ediyor. Sayın Bakanımız yaya güvenliği çalışmalarını yakınen takip ediyor. Uygulamanın yerleşmesi ve davranış haline gelmesi için 2 Ekim'de Türkiye genelinde tekrar bir farkındalık programı yapılması talimatlandırıldı. Bu nedenle bugün Kaymakamlığımızın koordinesinde Alaşehir ilçe genelinde bulunan bütün okul ve yaya geçitlerinde emniyet ve jandarma personellerimizle birlikte “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz“ farkındalık etkinliği gerçekleştiriyoruz. 13.00-15.00 saatleri arasında eş zamanlı olarak uygulamamız devam edecektir. “ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE UYGULAMADA YAPILDI

Alaşehir kaymakamı Abdullah Uçgun öğrencilerle sohbet ederek, yaya geçitlerinde nasıl hareket edilir, diye sordu. Öğrenciler sağımıza,solumuza bakarak, kontrol edip geçmeliyiz, deyince aferin dedi. Arabaların ne yapması gerektiğini sordu, öğrencilerde durması gerekiyor deyince yine aferin dedi. Kurallara uymayan sürücülere ağır para cezası veriliyor, Uçgun velileri de uyararak, babalarınıza söyleyin trafik kurallarına uysunlar dedi.

Alaşehir belediye başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, “Can güvenliğimiz için, yaya geçitlrini kullanacağız. Karşıdan karşıya geçerken, dikkat edeceğiz, kendimizi hemen yola atmayacağız. Araç sahipleri de oradan geçenlere saygı gösterecek.”dedi.

Kaymakam Abdullah Uçgun, belediye başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ve kurum amirleri öğrencilerle berer karşıdan karşıya geçerek, uygulama yaptı. Öğrenciler ellerinde dövizlerle karşıdan karşıya geçtiler, araçlar durarak, önceliğin yayalarda olduğu anlatıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.