ALAŞEHİR’DE ÜRETİCİLER KİRAZ AĞAÇLARININ ÇİÇEK AÇTIĞI BU DÖNEMDE, MONİLYA ( ÇİÇEK) HASTALIĞINA KARŞI İLAÇLAMA ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR.

07.05.2021 - 08:42, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

ALAŞEHİR’DE ÜRETİCİLER KİRAZ AĞAÇLARININ ÇİÇEK AÇTIĞI BU DÖNEMDE, MONİLYA ( ÇİÇEK) HASTALIĞINA KARŞI İLAÇLAMA ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR.

Kiraz ağaçlarında ilaçlama dönemi başladı Alaşehir’e bağlı Osmaniye ve Kozluca Mahallelerinde üreticiler kiraz ağaçlarının çiçek açtığı bu dönemde, Monilya (çiçek) hastalığına karşı ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.
 Yetkililerin, kiraz bahçelerini kontrol etmeleri ve Monilya (çiçek) hastalığına karşı ruhsatlı bitki koruma ürünleri ile ilaçlama yapmaları gerektiği yönünde tavsiyelerde bulunmasını dikkate alan üreticiler, çiçeklenme döneminde olan ağaçların ilaçlanmasını gerçekleştirdiklerini, ikinci ve üçüncü etap ilaçlamaların devam ettiğini belirttiler.  Yaklaşık 30 yıldır kiraz üreticiliği yapan Osmaniye Mahalle Muhtarı Ramazan Karademir, "Alaşehir'de kirazın yetiştirildiği Osmaniye ve Kozluca Mahallelerinde  Monilya (çiçek) hastalığına karşı ilaçlama çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kiraz üreticileri olarak bizler olumlu hava şartları nedeniyle güzel bir sezon geçiriyoruz. Yalnızca Mart sonlarına doğru meydana gelen ayazda biraz zararımız var. Ağaçlarımızdaki verim olayı gayet güzel. Arılarda güzel çalışıyor. Gereksiz ilaçları kullanmıyoruz, ilaçlamalarda  arılara zararsız ilaçları tercih ediyoruz ve arı uçuşunun az olduğu akşam saatlerinde yapmaya özen gösteriyoruz. Bundan sonraki dönemde yağmur, dolu gibi doğal afetlerle karşılaşmazsak hem verimde hem de kalitede iyi bir sonuç elde edeceğimizi umut ediyoruz. Bölgemizde yetişen erkenci kirazların hasadı 08-15 Mayıs tarihleri arasında başlayacak. Tüm üreticilerimizin bereketli bir sezon geçmesini bekliyoruz.”dedi.
Kiraz ağaçlarında ilaçlama dönemi başladı Alaşehir’e bağlı Osmaniye ve Kozluca Mahallelerinde üreticiler kiraz ağaçlarının çiçek açtığı bu dönemde, Monilya (çiçek) hastalığına karşı ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

 Yetkililerin, kiraz bahçelerini kontrol etmeleri ve Monilya (çiçek) hastalığına karşı ruhsatlı bitki koruma ürünleri ile ilaçlama yapmaları gerektiği yönünde tavsiyelerde bulunmasını dikkate alan üreticiler, çiçeklenme döneminde olan ağaçların ilaçlanmasını gerçekleştirdiklerini, ikinci ve üçüncü etap ilaçlamaların devam ettiğini belirttiler.

 Yaklaşık 30 yıldır kiraz üreticiliği yapan Osmaniye Mahalle Muhtarı Ramazan Karademir, "Alaşehir'de kirazın yetiştirildiği Osmaniye ve Kozluca Mahallelerinde  Monilya (çiçek) hastalığına karşı ilaçlama çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kiraz üreticileri olarak bizler olumlu hava şartları nedeniyle güzel bir sezon geçiriyoruz. Yalnızca Mart sonlarına doğru meydana gelen ayazda biraz zararımız var. Ağaçlarımızdaki verim olayı gayet güzel. Arılarda güzel çalışıyor. Gereksiz ilaçları kullanmıyoruz, ilaçlamalarda  arılara zararsız ilaçları tercih ediyoruz ve arı uçuşunun az olduğu akşam saatlerinde yapmaya özen gösteriyoruz. Bundan sonraki dönemde yağmur, dolu gibi doğal afetlerle karşılaşmazsak hem verimde hem de kalitede iyi bir sonuç elde edeceğimizi umut ediyoruz. Bölgemizde yetişen erkenci kirazların hasadı 08-15 Mayıs tarihleri arasında başlayacak. Tüm üreticilerimizin bereketli bir sezon geçmesini bekliyoruz.”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.