Alaşehir'den 'Acil barış ve demokrasi' çağrısı

SİYASET 03.09.2015 - 09:55, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Alaşehir'den 'Acil barış ve demokrasi' çağrısı

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla; Alaşehir CHP İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği 'Toplumsal Barış ve Terörü Protesto' yürüyüşünde CHP'li milletvekilleri 'acil barış ve demokrasi' çağrısı yaptı.
CHP Alaşehir İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği Toplumsal Barış ve Terörü Protesto yürüyüşüne, CHP Manisa milletvekilleri Av. Mazlum Nurlu ve Dr. Yıldız Tur Biçer ile şehit yakınları, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sevgi Yolu üzerinde bulunan PTT binası önünde toplanan grup, sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Milletvekili Mazlum Nurlu, meydanda yaptığı konuşmada 2002 yılında iktidara gelen AK Parti hükümetinin terör olayları yaşanmayan bir ülkeyi devraldığını belirterek, "İktidar, bize son günlerde adı konulamayan bir terör yaşatıyor. Terörle savaşan komutanlar terörist ilan ediliyor. Tek adam hayali, sözde açılım nedeniyle bir bölünmeye doğru sürükleniyoruz. Oysa biz bu ülkeyi doğusuyla, batısıyla, Kürdü, Lazı, Alevisi ve Sünnisiyle kurduk. Bizi bölmek isteyenlere asla izin vermeyeceğiz. Biz terör değil barış istiyoruz. Bu ülke için canını veren tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla anıyoruz" dedi. CHP Manisa Milletvekili Dr. Yıldız Tur Biçer ise 1 Eylül Dünya Barış Günü'nün taşıdığı anlamın altını çizerek "Ülkemizde yeniden hortlayan terör, yeni acılar, yeni ölümlere neden oluyor. Biz düşmanlığa, savaşa karşıyız, barış içerisinde yaşamak istiyoruz. Acil demokrasi, acil barış istiyoruz. Doğada yaşayan tüm canlılar için barış diyoruz" dedi. Miting sonunda Cumhuriyet Meydanı'nda şehitler ve gaziler için lokma döktürüldü. Yürüyüş olaysız bir şekilde sona erdi.
1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla; Alaşehir CHP İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği 'Toplumsal Barış ve Terörü Protesto' yürüyüşünde CHP'li milletvekilleri 'acil barış ve demokrasi' çağrısı yaptı.

CHP Alaşehir İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği Toplumsal Barış ve Terörü Protesto yürüyüşüne, CHP Manisa milletvekilleri Av. Mazlum Nurlu ve Dr. Yıldız Tur Biçer ile şehit yakınları, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sevgi Yolu üzerinde bulunan PTT binası önünde toplanan grup, sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Milletvekili Mazlum Nurlu, meydanda yaptığı konuşmada 2002 yılında iktidara gelen AK Parti hükümetinin terör olayları yaşanmayan bir ülkeyi devraldığını belirterek, "İktidar, bize son günlerde adı konulamayan bir terör yaşatıyor. Terörle savaşan komutanlar terörist ilan ediliyor. Tek adam hayali, sözde açılım nedeniyle bir bölünmeye doğru sürükleniyoruz. Oysa biz bu ülkeyi doğusuyla, batısıyla, Kürdü, Lazı, Alevisi ve Sünnisiyle kurduk. Bizi bölmek isteyenlere asla izin vermeyeceğiz. Biz terör değil barış istiyoruz. Bu ülke için canını veren tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla anıyoruz" dedi.

CHP Manisa Milletvekili Dr. Yıldız Tur Biçer ise 1 Eylül Dünya Barış Günü'nün taşıdığı anlamın altını çizerek "Ülkemizde yeniden hortlayan terör, yeni acılar, yeni ölümlere neden oluyor. Biz düşmanlığa, savaşa karşıyız, barış içerisinde yaşamak istiyoruz. Acil demokrasi, acil barış istiyoruz. Doğada yaşayan tüm canlılar için barış diyoruz" dedi.

Miting sonunda Cumhuriyet Meydanı'nda şehitler ve gaziler için lokma döktürüldü. Yürüyüş olaysız bir şekilde sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.