ALAŞEHİR'DEN AFRİKA’YA CAN SUYU

13.07.2020 - 09:22, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

ALAŞEHİR'DEN AFRİKA’YA CAN SUYU

Alaşehir'den yaklaşık 25 yıl önce Almanya'ya çalışmak için giden gurbetçi Hatice Karateke, biriktirdiği para ile Afrika'da hayalini kurduğu su kuyusunu açtırdı.
Almanya'da işçi olarak çalışan Alaşehirli Hatice Karateke, 4 yıl boyunca biriktirdiği para ile Afrika’da su kuyusu açtırdı. Uzun yıllardır hayalini kurduğu hayrı gerçekleştirmenin sevincini yaşayan Karateke "Gerçekten cennet gibi bir ülkede yaşıyoruz. Afrika'da birçok insan bir damla suya hasret. Çok zor koşullarda yaşam savaşı veriyor."dedi. "BABAMIN YILLARDIR HAYALİYDİ" Afrika'da su kuyusu açtırmaya Ramazan ayında oruç tutarken karar verdiğini belirten Hatice Karateke; "Babamın yıllardır bir hayali vardı. O hayalide, Afrika'da yaşayan suya hasret insanlara su ulaştırabilmek. Bunu hep bizlere söylerdi. "Keşke imkanım olsa da bu gariplere yardım edebilsem" diye söylerdi hep bizlere. İnsan oruçluyken açlığı da susuzluğu da yaşıyor. Yaklaşık 4 yıl önce Ramazan ayında iş yerimde yoğun bir iş temposuyla çalışırken, orucun da etkisi ile ciddi şekilde susuzluk çektim. İftarda art arda 4 veya 5 bardak su içtim. İftarı sadece su ile geçirdim diyebilirim. O an aklıma Afrika'da susuzluk çeken insanlar geldi ve gerçekten çok üzüldüm. Daha sonra televizyonda Türk Diyanet Vakfı'nın Afrika'da açtırdığı su kuyularını görünce çok heyecan duydum ve orada su kuyusu açtırmaya karar verdim. Bu vesile ile, babamın da yıllardır hayalini kurduğu bir isteği yerine getirmiş olacaktım" dedi. "AFRİKA'NIN SU YÖNÜNDEN EN FAKİR ÜLKESİ ÇAD" Su kuyusu açtırmaya karar verdikten sonra detaylı bir araştırma yaptığını belirten Karateke; "Öncelikle maliyetini öğrenmem gerekti. Su kuyusu açtırmanın ortalama maliyetini öğrendikten sonra sıra hangi ülkenin daha fazla suya ihtiyacını öğrenmek kalmıştı. Araştırmalarım sonucu Afrika'nın su yönünden en fakir ülkesinin Çad olduğunu öğrendim. Araştırmalarımı tamamladıktan sonra geriye sadece parayı biriktirmek kalmıştı. Yıllar boyunca fazla mesailerimi ve maaşımın bir bölümünü bu iş için ayırdım ve yaklaşık 4 bin Euro'ya Çad'da su kuyusu açtırmayı Allah nasip etti. Su kuyusuna annem ve babamın ismini verdik. Babamın yıllardır hayalini kurduğu bir hayırı yapmış olduk. Yapılan hayırlarda dil, din, ırk ayrımı olmaz. İnsanlık yararına yapılan her şey bence en güzel hayırdır diye düşünüyorum."ifadelerini kullandı.
Alaşehir'den yaklaşık 25 yıl önce Almanya'ya çalışmak için giden gurbetçi Hatice Karateke, biriktirdiği para ile Afrika'da hayalini kurduğu su kuyusunu açtırdı.

Almanya'da işçi olarak çalışan Alaşehirli Hatice Karateke, 4 yıl boyunca biriktirdiği para ile Afrika’da su kuyusu açtırdı. Uzun yıllardır hayalini kurduğu hayrı gerçekleştirmenin sevincini yaşayan Karateke "Gerçekten cennet gibi bir ülkede yaşıyoruz. Afrika'da birçok insan bir damla suya hasret. Çok zor koşullarda yaşam savaşı veriyor."dedi.

"BABAMIN YILLARDIR HAYALİYDİ"

Afrika'da su kuyusu açtırmaya Ramazan ayında oruç tutarken karar verdiğini belirten Hatice Karateke; "Babamın yıllardır bir hayali vardı. O hayalide, Afrika'da yaşayan suya hasret insanlara su ulaştırabilmek. Bunu hep bizlere söylerdi. "Keşke imkanım olsa da bu gariplere yardım edebilsem" diye söylerdi hep bizlere. İnsan oruçluyken açlığı da susuzluğu da yaşıyor. Yaklaşık 4 yıl önce Ramazan ayında iş yerimde yoğun bir iş temposuyla çalışırken, orucun da etkisi ile ciddi şekilde susuzluk çektim. İftarda art arda 4 veya 5 bardak su içtim. İftarı sadece su ile geçirdim diyebilirim. O an aklıma Afrika'da susuzluk çeken insanlar geldi ve gerçekten çok üzüldüm. Daha sonra televizyonda Türk Diyanet Vakfı'nın Afrika'da açtırdığı su kuyularını görünce çok heyecan duydum ve orada su kuyusu açtırmaya karar verdim. Bu vesile ile, babamın da yıllardır hayalini kurduğu bir isteği yerine getirmiş olacaktım" dedi.

"AFRİKA'NIN SU YÖNÜNDEN EN FAKİR ÜLKESİ ÇAD"

Su kuyusu açtırmaya karar verdikten sonra detaylı bir araştırma yaptığını belirten Karateke; "Öncelikle maliyetini öğrenmem gerekti. Su kuyusu açtırmanın ortalama maliyetini öğrendikten sonra sıra hangi ülkenin daha fazla suya ihtiyacını öğrenmek kalmıştı. Araştırmalarım sonucu Afrika'nın su yönünden en fakir ülkesinin Çad olduğunu öğrendim. Araştırmalarımı tamamladıktan sonra geriye sadece parayı biriktirmek kalmıştı. Yıllar boyunca fazla mesailerimi ve maaşımın bir bölümünü bu iş için ayırdım ve yaklaşık 4 bin Euro'ya Çad'da su kuyusu açtırmayı Allah nasip etti. Su kuyusuna annem ve babamın ismini verdik. Babamın yıllardır hayalini kurduğu bir hayırı yapmış olduk. Yapılan hayırlarda dil, din, ırk ayrımı olmaz. İnsanlık yararına yapılan her şey bence en güzel hayırdır diye düşünüyorum."ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.