ALAŞEHİR'DEN KİRAZ İHRACATI BAŞLADI

28.05.2020 - 09:21, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

ALAŞEHİR'DEN KİRAZ İHRACATI BAŞLADI

Alaşehir’den, kiraz ihracatına başlandı. İhracatçı Ali Uçak, Türkiye genelinde bu sezon 1 milyar dolarlık kiraz ihracatının hedeflendiğini söyledi. İhracatın yüzde 60’ının Alaşehir’den gerçekleştirildiğini de sözlerine ekledi.
Türkiye'nin, üretiminde dünyanın önde gelen ülkelerinden olduğu kirazda ihracat sezonu başladı. Kiraz ihracatının önemli bölümünün yapıldığı Alaşehir’deki işleme tesislerinde dünya pazarlarından gelen talepleri karşılamak için çalışmalar hızla sürdürülüyor. Soğuk hava tırlarıyla alım merkezlerinden işleme tesislerine getirilen kirazlar, yıkanıp, boyutlarına göre seçildikten sonra paketlenerek, ihraç edilmek üzere gümrüğe gönderiliyor. Alaşehir'in en büyük yaş sebze- meyve ihracatçılarından Ali Uçak, 10 gün önce başlayan 'burlat' cinsi erkenci kiraz ihracatının hava kargo yoluyla yapıldığını, Uzak Doğu ülkeleri ve Rusya'ya yapılan ilk sevkiyatların ardından asıl sezonun 'kısa sap' diye de adlandırılan 'Napolyon' cinsi ile başladığını söyledi. “İHRACATIN YÜZDE 60’I ALAŞEHİR’DEN YAPILIYOR” Geçen yıla oranla bu sene ürün kalitesinin daha iyi olduğunu vurgulayan Uçak, Bu yıl yüzde 15-20 rekolte artışı bekliyoruz. Önümüzdeki haftadan itibaren kiraz ihracatında artış olacaktır. Türkiye kiraz ihracatının yaklaşık yüzde 60'ını Alaşehir Gümrüğü'nden gerçekleştiriyoruz. Adana'nın Toros Dağları'nda yetişen kirazımız geliyor, burada tesislerimizde işleniyor ve yine buradan gümrüklenip gideceği ülkeye doğru yola çıkıyor. Türkiye genelinde bu sezon 1 milyar doların üzerinde kiraz ihracatı hedefliyoruz. Ali Uçak, Alaşehir Gümrüğü'nden Almanya, İngiltere, Avusturya, Norveç, Hollanda, Danimarka, Singapur, Çin, Malezya gibi Avrupa ve Uzak Doğu ülkelerin yanında Rusya'ya kiraz ihracatı yapıldığın ifade etti.
Alaşehir’den, kiraz ihracatına başlandı. İhracatçı Ali Uçak, Türkiye genelinde bu sezon 1 milyar dolarlık kiraz ihracatının hedeflendiğini söyledi. İhracatın yüzde 60’ının Alaşehir’den gerçekleştirildiğini de sözlerine ekledi.

Türkiye'nin, üretiminde dünyanın önde gelen ülkelerinden olduğu kirazda ihracat sezonu başladı. Kiraz ihracatının önemli bölümünün yapıldığı Alaşehir’deki işleme tesislerinde dünya pazarlarından gelen talepleri karşılamak için çalışmalar hızla sürdürülüyor. Soğuk hava tırlarıyla alım merkezlerinden işleme tesislerine getirilen kirazlar, yıkanıp, boyutlarına göre seçildikten sonra paketlenerek, ihraç edilmek üzere gümrüğe gönderiliyor.

Alaşehir'in en büyük yaş sebze- meyve ihracatçılarından Ali Uçak, 10 gün önce başlayan 'burlat' cinsi erkenci kiraz ihracatının hava kargo yoluyla yapıldığını, Uzak Doğu ülkeleri ve Rusya'ya yapılan ilk sevkiyatların ardından asıl sezonun 'kısa sap' diye de adlandırılan 'Napolyon' cinsi ile başladığını söyledi.

“İHRACATIN YÜZDE 60’I ALAŞEHİR’DEN YAPILIYOR”

Geçen yıla oranla bu sene ürün kalitesinin daha iyi olduğunu vurgulayan Uçak, Bu yıl yüzde 15-20 rekolte artışı bekliyoruz. Önümüzdeki haftadan itibaren kiraz ihracatında artış olacaktır. Türkiye kiraz ihracatının yaklaşık yüzde 60'ını Alaşehir Gümrüğü'nden gerçekleştiriyoruz. Adana'nın Toros Dağları'nda yetişen kirazımız geliyor, burada tesislerimizde işleniyor ve yine buradan gümrüklenip gideceği ülkeye doğru yola çıkıyor. Türkiye genelinde bu sezon 1 milyar doların üzerinde kiraz ihracatı hedefliyoruz. Ali Uçak, Alaşehir Gümrüğü'nden Almanya, İngiltere, Avusturya, Norveç, Hollanda, Danimarka, Singapur, Çin, Malezya gibi Avrupa ve Uzak Doğu ülkelerin yanında Rusya'ya kiraz ihracatı yapıldığın ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.