Alaşehir ''Dünya Atabarı Oynuyor'' projesine katılıyor

22.04.2019 - 09:21, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Alaşehir ''Dünya Atabarı Oynuyor'' projesine katılıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Türkiye Halk Oyuncular Birlik Platformunun işbirliği ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. yıl dönümünde, 19 Mayıs 2019 tarihinde saat 19.19'da, 81 il ve 19 ülkede eş zamanlı olarak "Dünya Atabarı Oynuyor" projesi gerçekleştirilecek.
"Dünya Atabarı Oynuyor" projesine Alaşehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü de destek verecek. Böylece, Alaşehir halkı yapılacak çalışmalar sonucunda, 19 Mayıs 2019 tarihinde saat 19.19'da atabarı oynayarak bu projeye katılacak. ÖZEL GÜNDE, ÖZEL GÖSTERİ OLACAK Proje hakkında bilgi veren Alaşehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Süleyman Ölmez, "Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ile Türkiye Halk Oyuncular Birlik Platformunun işbirliği ile gerçekleştirilecek, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün, Kurtuluş Mücadelesini başlatmak için Samsun'a çıkışının yüzüncü yıl dönümü olan 19 Mayıs 2019 tarihinde saat 19:19'da 81 il ve 19 ülkede eş zamanlı yapılması planlanan "Dünya Atabarı Oynuyor" projesine destek olmaktan onur duyarız. Halk Oyunları Usta Öğreticimiz Emine Sert’in çalıştıracağı Alaşehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü kursiyerleri ve Sekine Evren Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılıyla 2 ekiple projeye katılacağız."dedi. "PROJEYE DESTEK BEKLİYORUZ"  Ölmez böyle bir projede yer aldıkları için çok mutlu olduklarını ifade etti. Ayrıca, "19 Mayıs 1919 tarihi her birimiz için özel bir anlam ifade ediyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu tarihte Samsun'a çıkmış ve büyük bir kurtuluş mücadelesi başlatmıştı. Bu özel günün 100. yılında gerçekleştirilmesi planlanan bu projeye katılmak için tüm Alaşehir halkını çalışmalarımıza bekliyoruz. Projede yer almak ve çalışmalarımıza katılmak isteyenler, Alaşehir Halk Eğitimi Merkezi'ne gelerek bize ulaşabilirler."dedi.  
Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Türkiye Halk Oyuncular Birlik Platformunun işbirliği ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. yıl dönümünde, 19 Mayıs 2019 tarihinde saat 19.19'da, 81 il ve 19 ülkede eş zamanlı olarak "Dünya Atabarı Oynuyor" projesi gerçekleştirilecek.

"Dünya Atabarı Oynuyor" projesine Alaşehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü de destek verecek. Böylece, Alaşehir halkı yapılacak çalışmalar sonucunda, 19 Mayıs 2019 tarihinde saat 19.19'da atabarı oynayarak bu projeye katılacak.

ÖZEL GÜNDE, ÖZEL GÖSTERİ OLACAK

Proje hakkında bilgi veren Alaşehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Süleyman Ölmez, "Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ile Türkiye Halk Oyuncular Birlik Platformunun işbirliği ile gerçekleştirilecek, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün, Kurtuluş Mücadelesini başlatmak için Samsun'a çıkışının yüzüncü yıl dönümü olan 19 Mayıs 2019 tarihinde saat 19:19'da 81 il ve 19 ülkede eş zamanlı yapılması planlanan "Dünya Atabarı Oynuyor" projesine destek olmaktan onur duyarız. Halk Oyunları Usta Öğreticimiz Emine Sert’in çalıştıracağı Alaşehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü kursiyerleri ve Sekine Evren Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılıyla 2 ekiple projeye katılacağız."dedi.

"PROJEYE DESTEK BEKLİYORUZ"

 Ölmez böyle bir projede yer aldıkları için çok mutlu olduklarını ifade etti. Ayrıca, "19 Mayıs 1919 tarihi her birimiz için özel bir anlam ifade ediyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu tarihte Samsun'a çıkmış ve büyük bir kurtuluş mücadelesi başlatmıştı. Bu özel günün 100. yılında gerçekleştirilmesi planlanan bu projeye katılmak için tüm Alaşehir halkını çalışmalarımıza bekliyoruz. Projede yer almak ve çalışmalarımıza katılmak isteyenler, Alaşehir Halk Eğitimi Merkezi'ne gelerek bize ulaşabilirler."dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.