ALAŞEHİR FEN LİSESİ KARİYER GÜNLERİ BAŞLADI

EĞİTİM 06.12.2018 - 10:12, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

ALAŞEHİR FEN LİSESİ KARİYER GÜNLERİ BAŞLADI

Alaşehir’in ilk ve tek proje okulu olan Alaşehir Fen Lisesi, öğrencileri için çalışmaya devam ediyor. 12. Sınıf öğrencileri başta olmak üzere tüm okul öğrencilerinin katılım gösterebileceği moderatörlüğünü Okul Rehber Öğretmenimi Yıldırım Tuncer'in üstlendiği ‘Mesleki Rehberlik ve Kariyer Günleri’ etkinliği bu hafta başladı.
Alaşehir Fen Lisesi, Okul öğrencilerinin hedeflerini sağlıklı bir şekilde belirlemeleri, meslekleri; eğitim aşamaları, çalışma koşulları bakımında daha iyi tanıyıp irdelemelerini sağlamak, meslek tercihi ve kariyer planlamasında onlara ışık tutmak amacıyla düzenlenen kariyer günlerinin ilk konuyu Uluderbent Halk Sağlığı Merkezi doktorlarından  Dr. Cemalettin Malgaç’ı ağırladı. ÖĞRENCİLERİN GELECEĞİNE IŞIK TUTULDU Dr. Malgaç, tıp fakülteleri, tıp bilimindeki gelişmeler, dünyada tıp alanında olan değişimler, doktorluk mesleğinin avantajları ve dezavantajları hakkında öğrencilerle keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Okul Rehber Öğretmeni Yıldırım Tuncer tarafından da günümüzde birçok kişinin eğitimi boyunca iş yaşamına yönelik bireysel kariyer hedefini belirlediği, bunlara ulaşmak için kendini geliştirmeye çalıştığı; kurumların da bünyesindeki personele yönelik kariyer planları yaptığı, alanının en iyisi olmak için hayal kurmak, ne istediğini bilmek, istemekten ve ne istediğini söylemekten  korkmamak, çalışmak, araştırmak, çok yönlü olmak gerektiği vurgulandı. Daha sonra da Dr. Cemalettin Malgaç, üniversite eğitim koşulları, çalışma koşulları hakkında bilgi verip öğrencilerin sorularını yanıtladı. Mesleki Rehberlik ve Kariyer günleri Alaşehir Fen Lisesi öğrencilerinin en çok merak ettiği meslek gruplarının temsilcileri tarafından haftada bir gün olmak üzere dönem sonuna kadar devam edeceği açıklandı.
Alaşehir’in ilk ve tek proje okulu olan Alaşehir Fen Lisesi, öğrencileri için çalışmaya devam ediyor. 12. Sınıf öğrencileri başta olmak üzere tüm okul öğrencilerinin katılım gösterebileceği moderatörlüğünü Okul Rehber Öğretmenimi Yıldırım Tuncer'in üstlendiği ‘Mesleki Rehberlik ve Kariyer Günleri’ etkinliği bu hafta başladı.

Alaşehir Fen Lisesi, Okul öğrencilerinin hedeflerini sağlıklı bir şekilde belirlemeleri, meslekleri; eğitim aşamaları, çalışma koşulları bakımında daha iyi tanıyıp irdelemelerini sağlamak, meslek tercihi ve kariyer planlamasında onlara ışık tutmak amacıyla düzenlenen kariyer günlerinin ilk konuyu Uluderbent Halk Sağlığı Merkezi doktorlarından  Dr. Cemalettin Malgaç’ı ağırladı.

ÖĞRENCİLERİN GELECEĞİNE IŞIK TUTULDU

Dr. Malgaç, tıp fakülteleri, tıp bilimindeki gelişmeler, dünyada tıp alanında olan değişimler, doktorluk mesleğinin avantajları ve dezavantajları hakkında öğrencilerle keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Okul Rehber Öğretmeni Yıldırım Tuncer tarafından da günümüzde birçok kişinin eğitimi boyunca iş yaşamına yönelik bireysel kariyer hedefini belirlediği, bunlara ulaşmak için kendini geliştirmeye çalıştığı; kurumların da bünyesindeki personele yönelik kariyer planları yaptığı, alanının en iyisi olmak için hayal kurmak, ne istediğini bilmek, istemekten ve ne istediğini söylemekten  korkmamak, çalışmak, araştırmak, çok yönlü olmak gerektiği vurgulandı. Daha sonra da Dr. Cemalettin Malgaç, üniversite eğitim koşulları, çalışma koşulları hakkında bilgi verip öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Mesleki Rehberlik ve Kariyer günleri Alaşehir Fen Lisesi öğrencilerinin en çok merak ettiği meslek gruplarının temsilcileri tarafından haftada bir gün olmak üzere dönem sonuna kadar devam edeceği açıklandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.