ALAŞEHİR FEN LİSESİ KARİYER GÜNLERİ BAŞLADI

GÜNDEM 18.12.2019 - 10:27, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

ALAŞEHİR FEN LİSESİ KARİYER GÜNLERİ BAŞLADI

Alaşehir’in ilk ve tek proje okulu olan Alaşehir Fen Lisesi’nde kariyer günleri etkinlikleri başladı. Öğrencilerin meslek seçimi amacıyla tercih yapma konusunda destek amacıyla yapılan kariyer günlerinin ilk konuğu Diyetisyen Simge Yalçın oldu.
Kariyer günleri’nin ilk seminer çalışması 12. Sınıf öğrencilerinin katılımıyla Fen Lisesi Salonunda   Okul Rehber Öğretmenimi Yıldırım Tuncer’ın moderatörlüğünde yapıldı. “ Mesleki Rehberlik ve Kariyer Günleri “ etkinliğinde öğrencilerin hedeflerini sağlıklı bir şekilde belirleyebilmeleri, meslekleri, eğitim aşamaları, çalışma koşullarını daha iyi tanımalarını sağlamak, meslek tercihi ve kariyer planlamasında onlara ışık tutmak amacıyla düzenlenen kariyer günlerinin ilk konuğu  Ege Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm mezunu, Diyetisyen Simge Yalçın  oldu. “EN İYİ ÖĞRENME ŞEKLİ YAŞAYARAK VE GÖREREK ÖĞRENMEDİR” Etkinliğin ardından bir açıklama yapan Okul Rehber Öğretmeni Yıldırım Tuncer, “Günümüzde birçok kişi eğitimi boyunca iş yaşamına yönelik bireysel kariyer hedefini belirler. Kişiler belirlemiş oldukları hedeflere ulaşmak için kendini geliştirmeye çalışmaktadır. Kurumlar da  bünyesindeki çalıştırdığı personele yönelik kariyer planları yapmaktadır. Mesleği tercih eden kişiler alanının en iyisi olmak için hayal kurmak, ne istediğini bilmek,   araştırmak ve  çok yönlü olmak zorundadır. İşte bu amaçla meslek tercihi ve seçimi yapılırken meslekleri, mesleği  icra edenlerden,   dinlemek ve öğrenmek en doğru yöntemdir. En iyi öğrenme şekli yaşayarak ve görerek öğrenmedir. Öğrencilerimizin doğru ve kendi yeteneklerine uygun meslekleri seçebilmeleri için kariyer günleri düzenliyoruz.”dedi. Simge Yalçın, Sağlık Bilimleri fakülteleri, beslenme ve diyetetik alanındaki gelişmeler, dünyada sağlıklı beslenme alanında olan değişimler, diyetisyenlik mesleğinin avantajları ve dezavantajları hakkında öğrencilerle keyifli bir sohbet ederek,  mesleğini anlattı.
Alaşehir’in ilk ve tek proje okulu olan Alaşehir Fen Lisesi’nde kariyer günleri etkinlikleri başladı. Öğrencilerin meslek seçimi amacıyla tercih yapma konusunda destek amacıyla yapılan kariyer günlerinin ilk konuğu Diyetisyen Simge Yalçın oldu.

Kariyer günleri’nin ilk seminer çalışması 12. Sınıf öğrencilerinin katılımıyla Fen Lisesi Salonunda   Okul Rehber Öğretmenimi Yıldırım Tuncer’ın moderatörlüğünde yapıldı. “ Mesleki Rehberlik ve Kariyer Günleri “ etkinliğinde öğrencilerin hedeflerini sağlıklı bir şekilde belirleyebilmeleri, meslekleri, eğitim aşamaları, çalışma koşullarını daha iyi tanımalarını sağlamak, meslek tercihi ve kariyer planlamasında onlara ışık tutmak amacıyla düzenlenen kariyer günlerinin ilk konuğu  Ege Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm mezunu, Diyetisyen Simge Yalçın  oldu.

“EN İYİ ÖĞRENME ŞEKLİ YAŞAYARAK VE GÖREREK ÖĞRENMEDİR”

Etkinliğin ardından bir açıklama yapan Okul Rehber Öğretmeni Yıldırım Tuncer, “Günümüzde birçok kişi eğitimi boyunca iş yaşamına yönelik bireysel kariyer hedefini belirler. Kişiler belirlemiş oldukları hedeflere ulaşmak için kendini geliştirmeye çalışmaktadır. Kurumlar da  bünyesindeki çalıştırdığı personele yönelik kariyer planları yapmaktadır. Mesleği tercih eden kişiler alanının en iyisi olmak için hayal kurmak, ne istediğini bilmek,   araştırmak ve  çok yönlü olmak zorundadır. İşte bu amaçla meslek tercihi ve seçimi yapılırken meslekleri, mesleği  icra edenlerden,   dinlemek ve öğrenmek en doğru yöntemdir. En iyi öğrenme şekli yaşayarak ve görerek öğrenmedir. Öğrencilerimizin doğru ve kendi yeteneklerine uygun meslekleri seçebilmeleri için kariyer günleri düzenliyoruz.”dedi.

Simge Yalçın, Sağlık Bilimleri fakülteleri, beslenme ve diyetetik alanındaki gelişmeler, dünyada sağlıklı beslenme alanında olan değişimler, diyetisyenlik mesleğinin avantajları ve dezavantajları hakkında öğrencilerle keyifli bir sohbet ederek,  mesleğini anlattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.