Alaşehir halkı kendi sabununu kendisi yapacak

GÜNDEM 19.04.2019 - 10:05, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Alaşehir halkı kendi sabununu kendisi yapacak

Alaşehir Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce “Kendi Sabununu Kendin Yap” projesi başlatılıyor. Alaşehir merkez ve mahallelerini kapsayacak projede istekli ve gönüllü olan vatandaşların katılımıyla açılacak olan kurslarda Doğal malzemelerle ev ürünü sabunları üretecekler.
Proje kapsamında ilçe genelinde açılacak olan El yapımı sabun üretim kursu ile kursiyerler kendi tüketecekleri sabunları kendileri üretmiş olacaklar. Proje kapsamında açılacak El yapımı Sabun üretim kursunda kursiyerler Doğal Yöntemlerle Zeytin Yağdan Sabun, Soğuk Yöntemle Sabun, Sıcak Yöntemle Sabun, Aromatik Yağlar İle Sabun yamayı öğrenecekler ve kendi tüketecekleri sabunları kendileri üretmiş olacaklar.  İlçe Kaymakamı Abdullah Uçgun’un da desteklediği proje öncelikle Zeytin ve Zeytin yağ üretiminin yoğun olduğu mahalleri kapsayacak, daha sonra tüm mahallelerde ihtiyaç doğrultusunda kurslar açılacak. "ALAŞEHİRLİLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ" Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Alaşehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Süleyman Ölmez, "Müdürlüğümüzce yeni bir proje başlatıyoruz. Kendi Sabununu Kendin Yap sloganıyla yola çıktığımız bu Proje de amacımız Halkımızın kendi tükettiği sabunları kendilerinin üretmesini sağlamak olacaktır. Proje kapsamında Kursiyerler hiçbir katkı kullanmadan evlerindeki Zeytinyağı ve çevresindeki Aromatik bitkilerle doğal ev yapımı sabunları yapmayı öğreneceklerdir."dedi. "SABUN, DOĞAL ÜRÜNLERDEN İMAL EDİLECEK" Ölmez "Alaşehir Halk Eğitim Merkezi olarak projemizi başlattık. Genel olarak zeytin üretiminin yoğun olduğu mahallelerimizde ve aromatik bitkilerin yoğun olduğu mahallelerimizde kurslarımız başlayacaktır. Proje kapsamında açılacak kurslarımız 4 hafta sürecek bu süreçte sabun yapımını kursiyerlerimiz öğrenmiş olacaklardır. 'Kendi Sabununu Kendin Yap' sloganıyla Projemize ALAŞEHİR den destek ve ilgi bekliyoruz "şeklinde konuştu.
Alaşehir Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce “Kendi Sabununu Kendin Yap” projesi başlatılıyor. Alaşehir merkez ve mahallelerini kapsayacak projede istekli ve gönüllü olan vatandaşların katılımıyla açılacak olan kurslarda Doğal malzemelerle ev ürünü sabunları üretecekler.

Proje kapsamında ilçe genelinde açılacak olan El yapımı sabun üretim kursu ile kursiyerler kendi tüketecekleri sabunları kendileri üretmiş olacaklar. Proje kapsamında açılacak El yapımı Sabun üretim kursunda kursiyerler Doğal Yöntemlerle Zeytin Yağdan Sabun, Soğuk Yöntemle Sabun, Sıcak Yöntemle Sabun, Aromatik Yağlar İle Sabun yamayı öğrenecekler ve kendi tüketecekleri sabunları kendileri üretmiş olacaklar.

 İlçe Kaymakamı Abdullah Uçgun’un da desteklediği proje öncelikle Zeytin ve Zeytin yağ üretiminin yoğun olduğu mahalleri kapsayacak, daha sonra tüm mahallelerde ihtiyaç doğrultusunda kurslar açılacak.

"ALAŞEHİRLİLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ"

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Alaşehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Süleyman Ölmez, "Müdürlüğümüzce yeni bir proje başlatıyoruz. Kendi Sabununu Kendin Yap sloganıyla yola çıktığımız bu Proje de amacımız Halkımızın kendi tükettiği sabunları kendilerinin üretmesini sağlamak olacaktır. Proje kapsamında Kursiyerler hiçbir katkı kullanmadan evlerindeki Zeytinyağı ve çevresindeki Aromatik bitkilerle doğal ev yapımı sabunları yapmayı öğreneceklerdir."dedi.

"SABUN, DOĞAL ÜRÜNLERDEN İMAL EDİLECEK"

Ölmez "Alaşehir Halk Eğitim Merkezi olarak projemizi başlattık. Genel olarak zeytin üretiminin yoğun olduğu mahallelerimizde ve aromatik bitkilerin yoğun olduğu mahallelerimizde kurslarımız başlayacaktır. Proje kapsamında açılacak kurslarımız 4 hafta sürecek bu süreçte sabun yapımını kursiyerlerimiz öğrenmiş olacaklardır. 'Kendi Sabununu Kendin Yap' sloganıyla Projemize ALAŞEHİR den destek ve ilgi bekliyoruz "şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.