Alaşehir'in 272 mezarlığı bakımdan geçirilecek

BELEDİYE 17.09.2015 - 11:23, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Alaşehir'in 272 mezarlığı bakımdan geçirilecek

Büyükşehir Belediyesi Alaşehir İlçe Koordinatör Müdürlüğü ilçe genelinde bulunan toplam 272 mezarlıkta bakım ve temizlik çalışması başlattı. Çalışmalara Kavaklıdere ve Yeşilyurt mahalle mezarlıklarından başlandığı açıklandı.
Mezarlıkların manevi duygularımıza yakışır hale getirebilmek amacıyla çalışmaların yapıldığını belirten Büyükşehir Belediyesi Alaşehir Koordinatör Müdürü Akif Ceylan çalışmaların ilçe genelinde periyodik aralıklarla devam edeceğini ifade etti. Ceylan çalışmalara Kavaklıdere ve Yeşilyurt mahallelerindeki mezarlıklardan başlandığını ve bu çalışmalar için 28 personelin istihdam edildiğini söyledi. İlçe genelini kapsayan çalışmalarda Koordinatör Müdürlüğüne bağlı 7'şer kişilik 4 ayrı ekipler, mezarlıklarda bulunan ağaçları budarken, mezarların üstündeki yabani ve kurumuş otları da temizliyor. Mezarlıkların kapı, duvar ve ağaçları da boyanıyor. Devam eden çalışmalar hakkında bilgiler veren Ceylan, “Manisa Belediyesi’nin, Büyükşehir olmasıyla birlikte kapatılan beldelerde, mahalleye dönüşen köylerde ve ilçe merkezlerinde olmak üzere, il genelinde daire başkanlığımıza bağlı ekipler mezarlıklarda bakım ve temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Alaşehir genelindeki toplamda 272 mezarlıkta bakımdan geçirilecek. Çalışmaları plan ve program dahilinde kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz.”dedi.   MEZARLIKLARA PERİYODİK BAKIM   Mezarlıkların periyodik aralıklarla temizleneceğini vurgulayan Ceylan,” Mezarlıklar her zaman temiz ve düzenli olması gereken yerlerdir. Bu kapsamda mezarlıklarımıza müdürlüğümüze bağlı ekipler tarafından periyodik aralıklarla temizlik ve bakım çalışması uygulayarak, mezarlıklarımızı manevi duygularımıza yakışır hale getireceğiz” diye konuştu.   VATANDAŞ ÇALIŞMADAN MEMNUN   Yıllardır bakımı yapılmamış mahalleye dönüşen köy mezarlıklarının Büyükşehir Belediyesi tarafından bakım ve temizlik çalışması yapılmasıyla mezarlıkların huzur veren bir görünüme kavuştuğunu dile getiren vatandaşlar, kabir ziyaretlerini artık daha temiz ve huzurlu bir ortamda gerçekleştirdiklerini belirterek gerçekleştirilen çalışmalar nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ve Alaşehir Koordinatör Müdürlüğüne teşekkür etti.
Büyükşehir Belediyesi Alaşehir İlçe Koordinatör Müdürlüğü ilçe genelinde bulunan toplam 272 mezarlıkta bakım ve temizlik çalışması başlattı. Çalışmalara Kavaklıdere ve Yeşilyurt mahalle mezarlıklarından başlandığı açıklandı.

Mezarlıkların manevi duygularımıza yakışır hale getirebilmek amacıyla çalışmaların yapıldığını belirten Büyükşehir Belediyesi Alaşehir Koordinatör Müdürü Akif Ceylan çalışmaların ilçe genelinde periyodik aralıklarla devam edeceğini ifade etti. Ceylan çalışmalara Kavaklıdere ve Yeşilyurt mahallelerindeki mezarlıklardan başlandığını ve bu çalışmalar için 28 personelin istihdam edildiğini söyledi.

İlçe genelini kapsayan çalışmalarda Koordinatör Müdürlüğüne bağlı 7'şer kişilik 4 ayrı ekipler, mezarlıklarda bulunan ağaçları budarken, mezarların üstündeki yabani ve kurumuş otları da temizliyor. Mezarlıkların kapı, duvar ve ağaçları da boyanıyor. Devam eden çalışmalar hakkında bilgiler veren Ceylan, “Manisa Belediyesi’nin, Büyükşehir olmasıyla birlikte kapatılan beldelerde, mahalleye dönüşen köylerde ve ilçe merkezlerinde olmak üzere, il genelinde daire başkanlığımıza bağlı ekipler mezarlıklarda bakım ve temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Alaşehir genelindeki toplamda 272 mezarlıkta bakımdan geçirilecek. Çalışmaları plan ve program dahilinde kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz.”dedi.

 

MEZARLIKLARA PERİYODİK BAKIM

 

Mezarlıkların periyodik aralıklarla temizleneceğini vurgulayan Ceylan,” Mezarlıklar her zaman temiz ve düzenli olması gereken yerlerdir. Bu kapsamda mezarlıklarımıza müdürlüğümüze bağlı ekipler tarafından periyodik aralıklarla temizlik ve bakım çalışması uygulayarak, mezarlıklarımızı manevi duygularımıza yakışır hale getireceğiz” diye konuştu.

 

VATANDAŞ ÇALIŞMADAN MEMNUN

 

Yıllardır bakımı yapılmamış mahalleye dönüşen köy mezarlıklarının Büyükşehir Belediyesi tarafından bakım ve temizlik çalışması yapılmasıyla mezarlıkların huzur veren bir görünüme kavuştuğunu dile getiren vatandaşlar, kabir ziyaretlerini artık daha temiz ve huzurlu bir ortamda gerçekleştirdiklerini belirterek gerçekleştirilen çalışmalar nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ve Alaşehir Koordinatör Müdürlüğüne teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.