Alaşehir'in ilk özel lisesi eğitime hazır

EĞİTİM 18.08.2015 - 09:58, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Alaşehir'in ilk özel lisesi eğitime hazır

Alaşehir Özel Uğur Temel Lisesi Kurucu Müdür Güngör Özyürek okullarının Eğitim-Öğretime hazır olduğunu açıkladı. Özyürek, bu yıl 9-10-11-12 ve mezun gruplarına hizmet vereceklerini söyledi.
9-10-11-12. sınıflarda ki öğrencilerin Eğitim-Öğretim desteği müracaatlarının 10 Ağustosta başladığını ve 2 Eylül’e kadar devam edeceğini açıklayan Alaşehir Özel Uğur Temel Lisesi Müdürü Güngör Özyürek, Alaşehir’de tek Özel lise olduklarını ve Milli Eğitim Bakanlığının 12 Ağustosta yayınladığı genelge de “ Artık dershane kalmadığını, bu kurumların Özel Öğretim kurslarına dönüşebileceğini ve dershanelerin 01.09.2015 tarihinden itibaren tamamen kapanacağı, kurs hizmetlerinin ise sadece dönüşümünü tamamlayan kurumlar tarafından yapabileceğini dile getirdi.   Özyürek, gazetemize yaptığı açıklamada Bakanlığının genelgesinde vurgulanan konuları şöyle belirtti; "Özel Öğretim Kurumları yönetmenliği 08 Ağustosta resmi gazetede yayınlandı. Ancak Bakanlığın yönetmenliğe rağmen bazı dershanelerin yeni Eğitim dönemi için kayıt aldıklarını açıkladı. Bakanlığın 12 Ağustosta Bakan Nabi AVCI imzasıyla yayınladığı genelgede gerekli yerler hakkında cezai işlem yapılacağını duyurdu. Genelge de ayrıca “ Bakanlığın 25 Mayıs 2015 tarihi genelgesinde eğitim faaliyetlerinin MEB’den kurum açma izni almadan yapılamayacağını hatırlatarak, her ne ad adı altında olursa olsun Eğitim-Öğretim amacı sunmak amacıyla yürütülen faaliyetlerin izinsiz yapıldığının tespiti halinde bu kurumların valilikçe kapatılacağı hükmü vurgulandı."   Güngör Özyürek, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında da  tüm öğrencilere başarılar diledi.
Alaşehir Özel Uğur Temel Lisesi Kurucu Müdür Güngör Özyürek okullarının Eğitim-Öğretime hazır olduğunu açıkladı. Özyürek, bu yıl 9-10-11-12 ve mezun gruplarına hizmet vereceklerini söyledi.

9-10-11-12. sınıflarda ki öğrencilerin Eğitim-Öğretim desteği müracaatlarının 10 Ağustosta başladığını ve 2 Eylül’e kadar devam edeceğini açıklayan Alaşehir Özel Uğur Temel Lisesi Müdürü Güngör Özyürek, Alaşehir’de tek Özel lise olduklarını ve Milli Eğitim Bakanlığının 12 Ağustosta yayınladığı genelge de “ Artık dershane kalmadığını, bu kurumların Özel Öğretim kurslarına dönüşebileceğini ve dershanelerin 01.09.2015 tarihinden itibaren tamamen kapanacağı, kurs hizmetlerinin ise sadece dönüşümünü tamamlayan kurumlar tarafından yapabileceğini dile getirdi.

 

Özyürek, gazetemize yaptığı açıklamada Bakanlığının genelgesinde vurgulanan konuları şöyle belirtti; "Özel Öğretim Kurumları yönetmenliği 08 Ağustosta resmi gazetede yayınlandı. Ancak Bakanlığın yönetmenliğe rağmen bazı dershanelerin yeni Eğitim dönemi için kayıt aldıklarını açıkladı. Bakanlığın 12 Ağustosta Bakan Nabi AVCI imzasıyla yayınladığı genelgede gerekli yerler hakkında cezai işlem yapılacağını duyurdu.

Genelge de ayrıca “ Bakanlığın 25 Mayıs 2015 tarihi genelgesinde eğitim faaliyetlerinin MEB’den kurum açma izni almadan yapılamayacağını hatırlatarak, her ne ad adı altında olursa olsun Eğitim-Öğretim amacı sunmak amacıyla yürütülen faaliyetlerin izinsiz yapıldığının tespiti halinde bu kurumların valilikçe kapatılacağı hükmü vurgulandı."

 

Güngör Özyürek, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında da  tüm öğrencilere başarılar diledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.