Alaşehir SYDV, 2017'de 22 milyon 276 bin liralık sosyal yardım yaptı

DİĞER 13.02.2018 - 08:01, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Alaşehir SYDV, 2017'de 22 milyon 276 bin liralık sosyal yardım yaptı

Alaşehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2017 yılında 22 milyon 276 bin 831 liralık ayni ve nakdi yardım yapıldığı öğrenildi. 14 farklı kategoride yapılan yardımlardan toplam 26 bin 604 vatandaş faydalandı.
3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanununun amacına uygun çalışmalar yapmak ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara nakdi ve ayni yardımda bulunmak üzere her il ve ilçede kurulan Sosyal Yardımlaşma Vakıfları, ihtiyaç sahibi vatandaşların derdine derman olmaya devam ediyor. Alaşehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, bu amaçla 2017 yılında 22 milyon 276 bin 831 liralık ayni ve nakdi yardım yaptı. 26 BİN 604 VATANDAŞ FAYDALANDI İlçede yaşayan 26 bin 604 vatandaşın faydalandığı yardımlar şartlı eğitim yardımı, şartlı sağlık yardımı, şartlı gebelik yardımı, engelli yakını aylığı, engelli aylığı, yaşlı aylığı, eşi vefat eden bayanlara yönelik yardım, öksüz ve yetim yardımı, asker ailesi yardımı, asker çocuğu yardımı, ev onarımı-yapımı yardımı, gıda yardımı, yakacak yardımı ve nakit yardım kategorilerinde düzenlendi. ERTÜRK; "SİYASİ İSTİKRAR SOSYAL DEVLETİ GETİRDİ" Alaşehir'de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2017 yılında yapılan ayni ve nakdi yardımların çok büyük bir maddi değere ulaştığını ifade eden AK Parti İlçe Başkanı Murat Ertürk, siyasi istikrarın getirdiği ekonomik istikrar sayesinde sosyal devletin tesis edildiğini söyledi. Geçtiğimiz yıl ilçede Vakıf tarafından 22 milyon 276 bin 831 liralık yardım yapıldığını dile getiren Ertürk, " Manisa'daki 17 ilçe içerisinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılan ayni ve nakdi yardımlardan en çok yararlanan ikinci ilçe Alaşehir oldu. Bu yardımların maddi değerinin büyüklüğü hükümetimizin "Güçlü Türkiye" hedefinin bir yansıması ve ispatı niteliğindedir. 2002 yılında AK Parti hükümetiyle tesis edilen siyasi istikrar beraberinde ekonomik istikrarı getirmiş, ekonomik istikrar da sosyal devletin tesisini kolaylaştırmıştır. Bu yardımların gerçekleşmesinde emeği geçen başta kaymakamımız Abdullah Uçgun olmak üzere tüm Vakıf çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.
Alaşehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2017 yılında 22 milyon 276 bin 831 liralık ayni ve nakdi yardım yapıldığı öğrenildi. 14 farklı kategoride yapılan yardımlardan toplam 26 bin 604 vatandaş faydalandı.

3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanununun amacına uygun çalışmalar yapmak ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara nakdi ve ayni yardımda bulunmak üzere her il ve ilçede kurulan Sosyal Yardımlaşma Vakıfları, ihtiyaç sahibi vatandaşların derdine derman olmaya devam ediyor. Alaşehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, bu amaçla 2017 yılında 22 milyon 276 bin 831 liralık ayni ve nakdi yardım yaptı.

26 BİN 604 VATANDAŞ FAYDALANDI

İlçede yaşayan 26 bin 604 vatandaşın faydalandığı yardımlar şartlı eğitim yardımı, şartlı sağlık yardımı, şartlı gebelik yardımı, engelli yakını aylığı, engelli aylığı, yaşlı aylığı, eşi vefat eden bayanlara yönelik yardım, öksüz ve yetim yardımı, asker ailesi yardımı, asker çocuğu yardımı, ev onarımı-yapımı yardımı, gıda yardımı, yakacak yardımı ve nakit yardım kategorilerinde düzenlendi.

ERTÜRK; "SİYASİ İSTİKRAR SOSYAL DEVLETİ GETİRDİ"

Alaşehir'de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2017 yılında yapılan ayni ve nakdi yardımların çok büyük bir maddi değere ulaştığını ifade eden AK Parti İlçe Başkanı Murat Ertürk, siyasi istikrarın getirdiği ekonomik istikrar sayesinde sosyal devletin tesis edildiğini söyledi. Geçtiğimiz yıl ilçede Vakıf tarafından 22 milyon 276 bin 831 liralık yardım yapıldığını dile getiren Ertürk, " Manisa'daki 17 ilçe içerisinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılan ayni ve nakdi yardımlardan en çok yararlanan ikinci ilçe Alaşehir oldu. Bu yardımların maddi değerinin büyüklüğü hükümetimizin "Güçlü Türkiye" hedefinin bir yansıması ve ispatı niteliğindedir. 2002 yılında AK Parti hükümetiyle tesis edilen siyasi istikrar beraberinde ekonomik istikrarı getirmiş, ekonomik istikrar da sosyal devletin tesisini kolaylaştırmıştır. Bu yardımların gerçekleşmesinde emeği geçen başta kaymakamımız Abdullah Uçgun olmak üzere tüm Vakıf çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.