ALAŞEHİRLİ HAYIRSEVER 5 YILDIR SOKAK HAYVANLARINA YİYECEK TAŞIYOR

08.06.2020 - 09:22, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

ALAŞEHİRLİ HAYIRSEVER 5 YILDIR SOKAK HAYVANLARINA YİYECEK TAŞIYOR

Alaşehir'de özel bir sürücü kursunda görevli hayvansever Recep Türkyılmaz, 5 yıldır kasaptan satın aldığı kemikli et ve kırıntıları sokak köpeklerine dağıtıyor.
Alaşehir'de yaşayan hayvansever Recep Türkyılmaz, yaklaşık 5 yıldır aralıksız her gün sokak hayvanlarına taşıdığı yiyecekler ile kentin belirli noktalarındaki köpekleri besliyor. Aldığı etleri otomobiliyle Kenan Evren Parkı yakınlarındaki boş araziye getiren Türkyılmaz, sokak köpeklerini elleriyle besliyor. Beş yıl boyunca aralıksız her gün sokak hayvanlarına yiyecek taşıyan Türkyılmaz, her akşam düzenli olarak bu alışkanlığını yerine getiriyor. "ONLARI BESLEMEDEN EVİME GİTMİYORUM" Hayvanları beslemenin kendisini iyi htirdiğini belirten Türkyılmaz, "5 yıl önce eşim ve kızım ile Kenan Evren Parkında dolaşırken yavruları olan anne bir köpeğin açlıktan bitap düştüğünü, perişan bir halde olduğunu gördüm. İnanın içim sızladı. O an, eşim ve çocuğumu bırakıp hemen kasaba gittim ve et alarak bu hayvanlara dağıttım. Aç anne köpeğin, yavruları ile birlikte karnının doyduğunu görmek bana tarifi imkansız bir huzur verdi. O gün bu gündür aralıksız olarak her gün Kenan Evren Parkındaki yaklaşık 50 köpeği besliyorum.”dedi. "MAAŞIMIN ÖNEMLİ BİR KISMINI SOKAK HAYVANLARI İÇİN HARCIYORUM" Her gün düzenli olarak kasaptan köpekler için et aldığını belirten Türkyılmaz, "Haftanın yedi günü geliyorum buraya. Yemeklerini ve sularını veriyorum. Günlük ortalama 15 TL ile 20 TL arasında hayvanlar için tavuk eti alıyorum. Aylık 450 TL ile 600 TL arasında bir maliyeti oluyor ama olsun. Huzur veren güzel bir aktivite, herkese tavsiye ederim. Alışveriş yaptığım kasabım var, her gün bana et hazırlıyor, ücretini ödeyip alıyorum."ifadelerini kullandı. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde de insanları sokak hayvanlarını beslemeye davet eden Türkyılmaz, şunları kaydetti: "Vatandaşlarımız çocuklarıyla gelip sokak hayvanlarını beslerse güzel bir farkındalık olur, herkese tavsiye ederim. Sahipsiz hayvanlarla olmak çok keyif veriyor. Eğer onları beslemezsek hepsi yok olup gidecek. En azından bir faydamız olduğunu düşünüyorum. Sokak hayvanlarını beslediğimizi gören arkadaşlarımız ve gruplar da ara sıra da olsa bize eşlik ediyor. Gerçekten çok güzel bir duygu." ÖLDÜKLERİ ZAMAN BİR YAKINIMI KAYBETMİŞ GİBİ OLUYORUM Türkyılmaz açıklamasının devamında da “Daha önce köpek beslememiştim. İlk defa, daha önce de belirttiğim gibi beş yıl önce başladım köpek beslemeye. Bir çok yavru köpek oldu beslediğim. Yavru köpekler belli dönemlerinde gençlik hastalığına kapılıp ölüyorlarmış, bilmiyordum tabi. Düzenli beslediğim yavru köpeklerden bazıları gençlik hastalığı nedeni ile vefat etti. Bu durum beni o kadar sarstı ki. Ölümleri sanki benim yüzümdenmiş gibi htim ve inanın, ölen yavru köpeklerin başında saatlerce ağladığım zamanlar oldu. Alaşehir'de yaşayan sokak hayvanlarından hepimiz sorumluyuz. Kaymakamdan, Belediye Başkanına, Kurum Müdürlerinden sıradan vatandaşlara kadar hepimiz sorumluyuz. Elimden geldiğince, gücümün yettiğince ben bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Benim yanımda bu işe gönül verecek bir kaç kişi daha olsa inanın ilçede hiç bir köpek aç kalmaz."ifadelerini kullandı.
Alaşehir'de özel bir sürücü kursunda görevli hayvansever Recep Türkyılmaz, 5 yıldır kasaptan satın aldığı kemikli et ve kırıntıları sokak köpeklerine dağıtıyor.

Alaşehir'de yaşayan hayvansever Recep Türkyılmaz, yaklaşık 5 yıldır aralıksız her gün sokak hayvanlarına taşıdığı yiyecekler ile kentin belirli noktalarındaki köpekleri besliyor. Aldığı etleri otomobiliyle Kenan Evren Parkı yakınlarındaki boş araziye getiren Türkyılmaz, sokak köpeklerini elleriyle besliyor. Beş yıl boyunca aralıksız her gün sokak hayvanlarına yiyecek taşıyan Türkyılmaz, her akşam düzenli olarak bu alışkanlığını yerine getiriyor.

"ONLARI BESLEMEDEN EVİME GİTMİYORUM"

Hayvanları beslemenin kendisini iyi htirdiğini belirten Türkyılmaz, "5 yıl önce eşim ve kızım ile Kenan Evren Parkında dolaşırken yavruları olan anne bir köpeğin açlıktan bitap düştüğünü, perişan bir halde olduğunu gördüm. İnanın içim sızladı. O an, eşim ve çocuğumu bırakıp hemen kasaba gittim ve et alarak bu hayvanlara dağıttım. Aç anne köpeğin, yavruları ile birlikte karnının doyduğunu görmek bana tarifi imkansız bir huzur verdi. O gün bu gündür aralıksız olarak her gün Kenan Evren Parkındaki yaklaşık 50 köpeği besliyorum.”dedi.

"MAAŞIMIN ÖNEMLİ BİR KISMINI SOKAK HAYVANLARI İÇİN HARCIYORUM"

Her gün düzenli olarak kasaptan köpekler için et aldığını belirten Türkyılmaz, "Haftanın yedi günü geliyorum buraya. Yemeklerini ve sularını veriyorum. Günlük ortalama 15 TL ile 20 TL arasında hayvanlar için tavuk eti alıyorum. Aylık 450 TL ile 600 TL arasında bir maliyeti oluyor ama olsun. Huzur veren güzel bir aktivite, herkese tavsiye ederim. Alışveriş yaptığım kasabım var, her gün bana et hazırlıyor, ücretini ödeyip alıyorum."ifadelerini kullandı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde de insanları sokak hayvanlarını beslemeye davet eden Türkyılmaz, şunları kaydetti: "Vatandaşlarımız çocuklarıyla gelip sokak hayvanlarını beslerse güzel bir farkındalık olur, herkese tavsiye ederim. Sahipsiz hayvanlarla olmak çok keyif veriyor. Eğer onları beslemezsek hepsi yok olup gidecek. En azından bir faydamız olduğunu düşünüyorum. Sokak hayvanlarını beslediğimizi gören arkadaşlarımız ve gruplar da ara sıra da olsa bize eşlik ediyor. Gerçekten çok güzel bir duygu."

ÖLDÜKLERİ ZAMAN BİR YAKINIMI KAYBETMİŞ GİBİ OLUYORUM

Türkyılmaz açıklamasının devamında da “Daha önce köpek beslememiştim. İlk defa, daha önce de belirttiğim gibi beş yıl önce başladım köpek beslemeye. Bir çok yavru köpek oldu beslediğim. Yavru köpekler belli dönemlerinde gençlik hastalığına kapılıp ölüyorlarmış, bilmiyordum tabi. Düzenli beslediğim yavru köpeklerden bazıları gençlik hastalığı nedeni ile vefat etti. Bu durum beni o kadar sarstı ki. Ölümleri sanki benim yüzümdenmiş gibi htim ve inanın, ölen yavru köpeklerin başında saatlerce ağladığım zamanlar oldu. Alaşehir'de yaşayan sokak hayvanlarından hepimiz sorumluyuz. Kaymakamdan, Belediye Başkanına, Kurum Müdürlerinden sıradan vatandaşlara kadar hepimiz sorumluyuz. Elimden geldiğince, gücümün yettiğince ben bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Benim yanımda bu işe gönül verecek bir kaç kişi daha olsa inanın ilçede hiç bir köpek aç kalmaz."ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.