Asansörlere sıkı denetim

BELEDİYE 26.08.2015 - 10:38, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Asansörlere sıkı denetim

Alaşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde bulunan mahallelerdeki asansör denetimlerinde, can güvenliğini hiçe sayarak kurallara uyulmayan 7 adet asansörü mühürledi.
Alaşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçedeki asansör denetimlerini sürdürüyor. Konuyla ilgili olarak bilgi veren Zabıta Müdürü Erol Kacar, “Binaların ruhsatlandırılması öncesinde TSE tarafından yerinde yapılan incelemenin ardından uygun görülen yerler için verilen yeşil etiket sonrasında, İmar Müdürlüğünce olumlu tescil belgesi düzenlenmektedir. Bunun yanı sıra da yıl boyunca TSE'nin yaptığı rutin kontrollerde kusurlu görülen taşınmazlarda ki asansörlere, sarı etiket düzenlenerek eksikliklerini düzeltmeleri için bir ay süre verilmektedir. Müteakiben yapılan denetimlerde ise durumları düzelen asansör sahiplerinin etiketleri yeşile dönüştürülerek kullanıma açık hale getirilmektedir. ?Bir diğer benzer uygulama ise, kullanımı sakıncalı olan kırmızı etiketli asansörler için yapılmaktadır. Denetlemede kurallara uymayan kişi ya da kişilerin asansörleri mevzuat doğrultusunda mühürlenmektedir.” dedi. Konuya ilişkin güncellenen en son yönetmelik doğrultusunda ilçe genelindeki çalışmalarını aralıksız devam ettiren zabıta ekipleri, şimdiye kadar can güvenliğini hiçe sayarak kurallara uyulmayan 7 adet asansörü mühürlediği bildirildi.
Alaşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde bulunan mahallelerdeki asansör denetimlerinde, can güvenliğini hiçe sayarak kurallara uyulmayan 7 adet asansörü mühürledi.

Alaşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçedeki asansör denetimlerini sürdürüyor. Konuyla ilgili olarak bilgi veren Zabıta Müdürü Erol Kacar, “Binaların ruhsatlandırılması öncesinde TSE tarafından yerinde yapılan incelemenin ardından uygun görülen yerler için verilen yeşil etiket sonrasında, İmar Müdürlüğünce olumlu tescil belgesi düzenlenmektedir. Bunun yanı sıra da yıl boyunca TSE'nin yaptığı rutin kontrollerde kusurlu görülen taşınmazlarda ki asansörlere, sarı etiket düzenlenerek eksikliklerini düzeltmeleri için bir ay süre verilmektedir. Müteakiben yapılan denetimlerde ise durumları düzelen asansör sahiplerinin etiketleri yeşile dönüştürülerek kullanıma açık hale getirilmektedir. ?Bir diğer benzer uygulama ise, kullanımı sakıncalı olan kırmızı etiketli asansörler için yapılmaktadır. Denetlemede kurallara uymayan kişi ya da kişilerin asansörleri mevzuat doğrultusunda mühürlenmektedir.” dedi.

Konuya ilişkin güncellenen en son yönetmelik doğrultusunda ilçe genelindeki çalışmalarını aralıksız devam ettiren zabıta ekipleri, şimdiye kadar can güvenliğini hiçe sayarak kurallara uyulmayan 7 adet asansörü mühürlediği bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.