BAĞLARI ZARAR GÖREN ÇİFTÇİLERİN DİKKAT ETMESİ GEREK HUSUSLAR

10.07.2020 - 09:13, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

BAĞLARI ZARAR GÖREN ÇİFTÇİLERİN DİKKAT ETMESİ GEREK HUSUSLAR

Üzüm bağları ve tarım arazilerinde doğal afet nedeniyle maddi kayıp yaşayan vatandaşların tarım sigortası konusunda dikkat etmesi gereken hususları hukukçu Mehmet Salcıoğlu açıkladı.
Meteorolojik karakterli doğal afetlerden olan dolu yağışları ve fırtınaların bölgemizde tarımsal faaliyetlerin en yoğun olduğu bahar aylarında görüldüğünü dile getiren Salcıoğlu, “ Özellikle bahar aylarında meydana gelen dolu yağışı ve fırtına gibi doğal afetler ekili tarım arazilerinde büyük zararlara ve ekonomik kayıplara yol açmaktadır. Alaşehir ve Sarıgöl bölgesinde, son birkaç gündür yaşanan olumsuz hava koşulları ile birçok vatandaşımızın tarım arazisi zarar gördü. Bu konuda zarar gören kişilerin ileride hak kaybına uğramaması için dikkat etmesi gereken bazı küçük hususlar var. •Öncelikle zararının meydana geldiği tarım arazisi hakkında mümkün olduğunca çok görsel kayıt ve materyal elde etmeye çalışın. Örneğin bir tarım arazisinde oluşan zarar hakkında, görüntü aldığınız yerin sizin araziniz olduğunun şüpheye düşmeyecek şekilde genel bir kaydını aldıktan sonra arazinizde oluşan tahribatı tek tek fotoğraf veya kamera kaydı ile kayıt altına alın. •Zarar gören bağınız sigortalı ise durumu bir an önce sigorta şirketine resmi olarak ihbar edin ve elinizde bulunan kayıtlarının bir örneğini paylaşın. •Kurulması halinde il ve ilçe hasar tespit komisyonları bu tespit ve belgelerinizi sunarak oluşan eksilmeleri kayıt altına aldırın ve adınıza başvuru olmasını sağlayın. Bir diğer önemli husus ise yaşanan bu felaket nedeni ile Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankası nezdinde bir erteleme olup olmayacağı. Bu konuda toplam hasarın ortaya çıkması ile ilerleyen günlerde karar verilecektir. Bir daha böyle bir felaketin yaşanmaması temennisi ile zarar gören ve etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim.”ifadelerini kullandı.
Üzüm bağları ve tarım arazilerinde doğal afet nedeniyle maddi kayıp yaşayan vatandaşların tarım sigortası konusunda dikkat etmesi gereken hususları hukukçu Mehmet Salcıoğlu açıkladı.

Meteorolojik karakterli doğal afetlerden olan dolu yağışları ve fırtınaların bölgemizde tarımsal faaliyetlerin en yoğun olduğu bahar aylarında görüldüğünü dile getiren Salcıoğlu, “ Özellikle bahar aylarında meydana gelen dolu yağışı ve fırtına gibi doğal afetler ekili tarım arazilerinde büyük zararlara ve ekonomik kayıplara yol açmaktadır.

Alaşehir ve Sarıgöl bölgesinde, son birkaç gündür yaşanan olumsuz hava koşulları ile birçok vatandaşımızın tarım arazisi zarar gördü. Bu konuda zarar gören kişilerin ileride hak kaybına uğramaması için dikkat etmesi gereken bazı küçük hususlar var.

•Öncelikle zararının meydana geldiği tarım arazisi hakkında mümkün olduğunca çok görsel kayıt ve materyal elde etmeye çalışın. Örneğin bir tarım arazisinde oluşan zarar hakkında, görüntü aldığınız yerin sizin araziniz olduğunun şüpheye düşmeyecek şekilde genel bir kaydını aldıktan sonra arazinizde oluşan tahribatı tek tek fotoğraf veya kamera kaydı ile kayıt altına alın.

•Zarar gören bağınız sigortalı ise durumu bir an önce sigorta şirketine resmi olarak ihbar edin ve elinizde bulunan kayıtlarının bir örneğini paylaşın.

•Kurulması halinde il ve ilçe hasar tespit komisyonları bu tespit ve belgelerinizi sunarak oluşan eksilmeleri kayıt altına aldırın ve adınıza başvuru olmasını sağlayın.

Bir diğer önemli husus ise yaşanan bu felaket nedeni ile Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankası nezdinde bir erteleme olup olmayacağı. Bu konuda toplam hasarın ortaya çıkması ile ilerleyen günlerde karar verilecektir. Bir daha böyle bir felaketin yaşanmaması temennisi ile zarar gören ve etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim.”ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.