Balkız: Sokaklar AKŞENER diyor

SİYASET 11.04.2016 - 09:07, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Balkız: Sokaklar AKŞENER diyor

Milliyetçi Hareket Partisi'nde mahkeme kararıyla kurultay yapılmasının önünün açılması hakkında Manisa eski MHP Milletvekili Zeynel Balkız açıklama yaptı.
Manisa eski Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Zeynel Balkız Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin MHP'de olağanüstü kurultay talebini kabul etmesi hakkında açıklamada bulundu. Balkız açıklamasında Sokakların Akşener’i istediği ifadeleri yer aldı. MHP’de kısa süre Milletvekilliği yapan Balkız MHP’nin olağanüstü kongre sürecini şöyle değerlendirdi; "MHP OLAĞANÜSTÜ KONGREYE GİDİYOR Nihayet mahkeme olağanüstü tüzük kongresinin toplanmasına karar verdi ve Ayhan EREL, Ali SAĞIR ile Mehmet BİLGİÇ i çağrı heyeti olarak görevlendirdi. Karar sadece MHP'nin değil Türk milletinin beklediği bir karardı.Yargı üzerindeki bunca baskıya rağmen,halen hukukun üstünlüğü ilkesiyle çalışan cesur Türk hakimleri var.Partili partisiz halk çoğunluğu Sayın Meral Akşener in Genel başkanlığını ve Başbakanlığını bekliyor.Bu yarışta 4 genel başkan adayının da liyakatini kabul ediyor saygı duyuyoruz. Ancak lafı dolandırmaya gerek yok. Sokakların dili ve nabzı Sayın Akşener i işaret ediyor. Türkiye siyasetinin önü tıkanmıştır. 7 haziranda MHP ye verilen avans 1 kasımda geri alınmış ve yüzey gezer oylar kerhen iktidar partisinde toplanmıştı. Halkın siyaset kurumundan beklentisi tükenmişti. Şimdi mahkemenin kongre kararı ile siyasetin önündeki bent yarılmıştır. Sokaklar Sayın AKŞENER ile MHP'nin % 25 bandı üzerine çıkacağının işaretini veriyor. Artık hiçbir makam veya güç milli iradenin önünde durmamalıdır. Umarım bu süreç kusursuz atlatılır. karşılıklı Kamplaşma küfürleşme arenasında totaliterleşen siyaset kurumu yeniden dinamizm kazanır. Halkın beklentisi budur” SÜREÇ NASIL BAŞLADI? MHP’li muhalifler, partinin olağanüstü kurultaya gitmesi için topladıkları 543 imzanın işleme konulması için 5 Şubat’ta yargıya gitmişlerdi. Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan, imzaları önce MHP Genel Merkezi’ne teslim etmiş, ancak herhangi bir yanıt alamamışlardı. Muhaliflerin Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne verdiği dilekçede 16 il başkanı “davalı” olarak yer almıştı. Dilekçede, 2010 yılında Saadet Partisi’ne olağanüstü kongre çağrısı yapmak üzere üç kişiyi görevlendiren Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi kararı ile 2005 yılında olağanüstü kongresini yapması için CHP’yi “ihtar” eden Anayasa Mahkemesi kararları emsal gösterilmişti. MHP ise yaptığı savunmada, “MHP’nin bir dernek ya da bir vakıf olmadığını” vurgulayarak, “Sulh Hukuk Mahkemeleri’nin bu kararı vermekle yetkisiz olacağını” dile getirmişti.
Milliyetçi Hareket Partisi'nde mahkeme kararıyla kurultay yapılmasının önünün açılması hakkında Manisa eski MHP Milletvekili Zeynel Balkız açıklama yaptı.

Manisa eski Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Zeynel Balkız Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin MHP'de olağanüstü kurultay talebini kabul etmesi hakkında açıklamada bulundu. Balkız açıklamasında Sokakların Akşener’i istediği ifadeleri yer aldı. MHP’de kısa süre Milletvekilliği yapan Balkız MHP’nin olağanüstü kongre sürecini şöyle değerlendirdi;

"MHP OLAĞANÜSTÜ KONGREYE GİDİYOR

Nihayet mahkeme olağanüstü tüzük kongresinin toplanmasına karar verdi ve Ayhan EREL, Ali SAĞIR ile Mehmet BİLGİÇ i çağrı heyeti olarak görevlendirdi. Karar sadece MHP'nin değil Türk milletinin beklediği bir karardı.Yargı üzerindeki bunca baskıya rağmen,halen hukukun üstünlüğü ilkesiyle çalışan cesur Türk hakimleri var.Partili partisiz halk çoğunluğu Sayın Meral Akşener in Genel başkanlığını ve Başbakanlığını bekliyor.Bu yarışta 4 genel başkan adayının da liyakatini kabul ediyor saygı duyuyoruz. Ancak lafı dolandırmaya gerek yok. Sokakların dili ve nabzı Sayın Akşener i işaret ediyor. Türkiye siyasetinin önü tıkanmıştır. 7 haziranda MHP ye verilen avans 1 kasımda geri alınmış ve yüzey gezer oylar kerhen iktidar partisinde toplanmıştı. Halkın siyaset kurumundan beklentisi tükenmişti. Şimdi mahkemenin kongre kararı ile siyasetin önündeki bent yarılmıştır. Sokaklar Sayın AKŞENER ile MHP'nin % 25 bandı üzerine çıkacağının işaretini veriyor. Artık hiçbir makam veya güç milli iradenin önünde durmamalıdır. Umarım bu süreç kusursuz atlatılır. karşılıklı Kamplaşma küfürleşme arenasında totaliterleşen siyaset kurumu yeniden dinamizm kazanır. Halkın beklentisi budur”

SÜREÇ NASIL BAŞLADI?

MHP’li muhalifler, partinin olağanüstü kurultaya gitmesi için topladıkları 543 imzanın işleme konulması için 5 Şubat’ta yargıya gitmişlerdi. Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan, imzaları önce MHP Genel Merkezi’ne teslim etmiş, ancak herhangi bir yanıt alamamışlardı. Muhaliflerin Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne verdiği dilekçede 16 il başkanı “davalı” olarak yer almıştı. Dilekçede, 2010 yılında Saadet Partisi’ne olağanüstü kongre çağrısı yapmak üzere üç kişiyi görevlendiren Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi kararı ile 2005 yılında olağanüstü kongresini yapması için CHP’yi “ihtar” eden Anayasa Mahkemesi kararları emsal gösterilmişti. MHP ise yaptığı savunmada, “MHP’nin bir dernek ya da bir vakıf olmadığını” vurgulayarak, “Sulh Hukuk Mahkemeleri’nin bu kararı vermekle yetkisiz olacağını” dile getirmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.