Başbuğ Türkeş için lokma hayrı

GÜNDEM 07.04.2017 - 10:09, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Başbuğ Türkeş için lokma hayrı

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban Merhum Alpaslan Türkeş’in 20. ölüm yıl dönümü ile ilgili bir mesaj yayınladı.
4 Nisan 1997 tarihinde, fani hayattan ebedi âleme arkasında gözü yaşlı milyonlar bırakarak göçen Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’in vefatının üzerinden 20 sene geçmesine rağmen kendisine karşı beslediğimiz sevgi hiç azalmamış, sahip olduğumuz bağlılık ve sadakat hiç eksilmemiştir" diyen Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, mesajında şu ifadeleri kullandı; Alparslan Türkeş ; 80 yıllık hayatının tamamını ülkülerine vakfetmiş bir şuur, gönül ve dava insanıdır .Attığı her adımı millet yararına, söylediği her sözü vatan lehinedir.O, yalnızca son yurdumuzla sınırlı kalmayan, Türk’ün yaşadığı her yere umut güneşi gibi doğan milli bir heyecan, milliyetçi bir kılavuz ve Türk-İslam medeniyetinin yılmaz bir savunucusudur. Rahmetli Başbuğumuz;Soluk alıp verdiği her anda, geçmişin derinliğini merkezine alarak, halin üstünden geleceğe uzanan milli ve manevi geçiş noktaları inşa etmiş, böylelikle dün-bugün ve yarın dengesini çok iyi şekilde kurmuştur.O, bir siyasal hareketin mimarı olmasının yanı sıra, hayat çizgisi içinde yüksek ahlâkın, sağlam karakterin, sarsılmaz inancın ve ufuk ötesini gören milli bir öngörünün de temsilcisidir.“Fikir, iman, ülkü aşkı. İnsanları güçlü yapan bunlardır.” diyerek, inancın, iddianın ve manevi bağlanışın, karşılaşılan sorunları bertaraf etmede en etkili yol olduğunu göstermiştir. Bu vesile ile kalplerimizdeki yeri, gönlümüzdeki zirvesi hiç değişmeyecek olan Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’i ve aziz ülkü şehitlerini saygı, sevgi ve rahmetle yâd ediyorum" ÜLKÜ OCAKLARINDAN LOKMA HAYRI Öte yandan Merhum Alparslan Türkeş için, Alaşehir Ülkü Ocakları Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda lokma hayrı düzenlendi. Lokma hayrına Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Alaşehir Ülkü Ocakları Başkanı Hakan Turan, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban Merhum Alpaslan Türkeş’in 20. ölüm yıl dönümü ile ilgili bir mesaj yayınladı.

4 Nisan 1997 tarihinde, fani hayattan ebedi âleme arkasında gözü yaşlı milyonlar bırakarak göçen Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’in vefatının üzerinden 20 sene geçmesine rağmen kendisine karşı beslediğimiz sevgi hiç azalmamış, sahip olduğumuz bağlılık ve sadakat hiç eksilmemiştir" diyen Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, mesajında şu ifadeleri kullandı;

Alparslan Türkeş ; 80 yıllık hayatının tamamını ülkülerine vakfetmiş bir şuur, gönül ve dava insanıdır .Attığı her adımı millet yararına, söylediği her sözü vatan lehinedir.O, yalnızca son yurdumuzla sınırlı kalmayan, Türk’ün yaşadığı her yere umut güneşi gibi doğan milli bir heyecan, milliyetçi bir kılavuz ve Türk-İslam medeniyetinin yılmaz bir savunucusudur. Rahmetli Başbuğumuz;Soluk alıp verdiği her anda, geçmişin derinliğini merkezine alarak, halin üstünden geleceğe uzanan milli ve manevi geçiş noktaları inşa etmiş, böylelikle dün-bugün ve yarın dengesini çok iyi şekilde kurmuştur.O, bir siyasal hareketin mimarı olmasının yanı sıra, hayat çizgisi içinde yüksek ahlâkın, sağlam karakterin, sarsılmaz inancın ve ufuk ötesini gören milli bir öngörünün de temsilcisidir.“Fikir, iman, ülkü aşkı. İnsanları güçlü yapan bunlardır.” diyerek, inancın, iddianın ve manevi bağlanışın, karşılaşılan sorunları bertaraf etmede en etkili yol olduğunu göstermiştir. Bu vesile ile kalplerimizdeki yeri, gönlümüzdeki zirvesi hiç değişmeyecek olan Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’i ve aziz ülkü şehitlerini saygı, sevgi ve rahmetle yâd ediyorum"

ÜLKÜ OCAKLARINDAN LOKMA HAYRI

Öte yandan Merhum Alparslan Türkeş için, Alaşehir Ülkü Ocakları Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda lokma hayrı düzenlendi. Lokma hayrına Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Alaşehir Ülkü Ocakları Başkanı Hakan Turan, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.