Biliyormusunuz; İBRAHİM ÇAKIR KIZ KURAN KURSU KAPANDI!

19.11.2019 - 13:34, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Biliyormusunuz; İBRAHİM ÇAKIR KIZ KURAN KURSU KAPANDI!

Dönemin sevilen Alaşehir Müftüsü İbrahim Çakır’ın büyük uğraşları ve hayırseverler tarafından binbir zahmetle hizmete açılan İbrahim Çakır Kız Kuaran Kursu, öğrenci bulunamadığı için kapandı. 1993 yılında hizmet vermeye başlayan Kuaran Kursu, 28 Şubat sürecinde de kapanmıştı.
Binlerce öğrencinin yetiştiği İbrahim Çakır Kız Kuran Kursu, 87 mahallesi ve 106 bin nüfusu olan Alaşehir’de öğrenci bulunamadığı gerekçesi ile kapatıldı. Sadece 28 Şubay sürecinde bir süre kapalı kalan kursun kapatılmasına Alaşehirliler bir anlam veremedi. Nasıl oluyor da 106 bin nüfusu olan bir ilçede tam donanımlı bir yerleşkeye sahip kursa öğrenci bulunamıyor akıl almıyor. ALAŞEHİRLİLER BU SORULARA CEVAP BEKLİYOR Alaşehir Müftülüğü, İbrahim Çakır Kız Kuran Kursu talebeliği için, gerekli gerekli saha çalışmalarını yaptı mı? Gerekenler yapıldıysa; 106 nüfuslu Alaşehir’de niçin öğrenci bulunamadı? Yerleşkede bir sıkıntı mı mevcut? Yaklaşık 21 yıl hizmet veren krsunun eğitimci kadrosunda bir sıkıntı mı vuku buldu? 2 yıl önce bu eğitim yuvasından bir hazife yetişmişken, basit gerekçelerle kurs neden kapatıldı? Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belliyken daha öncelerden niçin tedbir alınmadı? TERMİNAL CAMİSİ’NİN BÜYÜK SIKINTISINA DA SESSİZ KALINDI Geçtiğimiz hafta haber konusu olan Terminal Camisi’nin VC sıkıntısına Alaşehir Müftülüğü’nden hala bir açıklama gelmedi. 1992 yılında açılan ve 27 yıllık caminin bilindiği üzere kendine ait bir tuvaleti bulunmuyor. Cami cemati ve kursa gelen talebeler, hacetlerini yakınlarında bulunan eski terminal ve benzin istasyonlarında gidermek zorunda kalıyor. Bu konuda Alaşehir Müftülüğü, sorunun çözümü noktasında, gerekli adımları neden atmıyor? ERKEK KURAN KURSU DA BAKIMA MUHTAÇ Erkek Kuran Kursu’nun da bazı sıkıntılarının olduğu dillendiriliyor. Kurs binasının önemli bölümlerinde tamirat işlerinin bulunduğu belirtiliyor. Hem kız hem de erkek Kuaran Kursu’nun ihtiyaçlarının büyük bölümü hayırseverler tarafından karşılanırken, her hafta Cuma günleri vatandaşlardan başka yerler için yardım talebinde bulunan Alaşehir Müftülüğü, neden bu eğitim yuvaları için bir girişimde bulunmuyor, merak konusu doğrusu. Bu üç önemli konu için Alaşehir Müftülüğünden Alşaehirliler adına bir açıklama bekliyoruz!...
Dönemin sevilen Alaşehir Müftüsü İbrahim Çakır’ın büyük uğraşları ve hayırseverler tarafından binbir zahmetle hizmete açılan İbrahim Çakır Kız Kuaran Kursu, öğrenci bulunamadığı için kapandı. 1993 yılında hizmet vermeye başlayan Kuaran Kursu, 28 Şubat sürecinde de kapanmıştı.

Binlerce öğrencinin yetiştiği İbrahim Çakır Kız Kuran Kursu, 87 mahallesi ve 106 bin nüfusu olan Alaşehir’de öğrenci bulunamadığı gerekçesi ile kapatıldı. Sadece 28 Şubay sürecinde bir süre kapalı kalan kursun kapatılmasına Alaşehirliler bir anlam veremedi. Nasıl oluyor da 106 bin nüfusu olan bir ilçede tam donanımlı bir yerleşkeye sahip kursa öğrenci bulunamıyor akıl almıyor.

ALAŞEHİRLİLER BU SORULARA CEVAP BEKLİYOR

Alaşehir Müftülüğü, İbrahim Çakır Kız Kuran Kursu talebeliği için, gerekli gerekli saha çalışmalarını yaptı mı? Gerekenler yapıldıysa; 106 nüfuslu Alaşehir’de niçin öğrenci bulunamadı? Yerleşkede bir sıkıntı mı mevcut? Yaklaşık 21 yıl hizmet veren krsunun eğitimci kadrosunda bir sıkıntı mı vuku buldu? 2 yıl önce bu eğitim yuvasından bir hazife yetişmişken, basit gerekçelerle kurs neden kapatıldı? Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belliyken daha öncelerden niçin tedbir alınmadı?

TERMİNAL CAMİSİ’NİN BÜYÜK SIKINTISINA DA SESSİZ KALINDI

Geçtiğimiz hafta haber konusu olan Terminal Camisi’nin VC sıkıntısına Alaşehir Müftülüğü’nden hala bir açıklama gelmedi. 1992 yılında açılan ve 27 yıllık caminin bilindiği üzere kendine ait bir tuvaleti bulunmuyor. Cami cemati ve kursa gelen talebeler, hacetlerini yakınlarında bulunan eski terminal ve benzin istasyonlarında gidermek zorunda kalıyor. Bu konuda Alaşehir Müftülüğü, sorunun çözümü noktasında, gerekli adımları neden atmıyor?

ERKEK KURAN KURSU DA BAKIMA MUHTAÇ

Erkek Kuran Kursu’nun da bazı sıkıntılarının olduğu dillendiriliyor. Kurs binasının önemli bölümlerinde tamirat işlerinin bulunduğu belirtiliyor. Hem kız hem de erkek Kuaran Kursu’nun ihtiyaçlarının büyük bölümü hayırseverler tarafından karşılanırken, her hafta Cuma günleri vatandaşlardan başka yerler için yardım talebinde bulunan Alaşehir Müftülüğü, neden bu eğitim yuvaları için bir girişimde bulunmuyor, merak konusu doğrusu. Bu üç önemli konu için Alaşehir Müftülüğünden Alşaehirliler adına bir açıklama bekliyoruz!...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.