Bu gece miraç kandili

YAŞAM 03.05.2016 - 09:20, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Bu gece miraç kandili

Alaşehir Müftüsü Mehmet Yiğit, Miraç Kandili nedeni ile İslam Alemi'ni tebrik etti. Miraç Kandili'nin önemini anlatan Yiğit, "Miraç, Peygamber Efendimizin bir gece Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan da Yüce Allah'ın huzuruna vardığı, içerisinde pek çok hikmet ve sırların bulunduğu mübarek bir yolculuğun adıdır.”dedi.
Başta Alaşehirlilerin olmak üzere tüm İslam aleminin mübarek Miraç Kandilini Kutlayan İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit, “Bu yolculuk, varlık düzeyinde, hakikat göğünün katmanlarında olduğu kadar, Allah'a ulaşmak için kat etmesi gereken yolu görmek isteyenlere de emsal teşkil eden kutlu bir yolculuktur. Bu anlamda Miraç, insanın erdem yolculuğunu, beşerilikten insanlığa yükselişini ifade etmektedir" dedi. Miraç Kandili'nde Merkez Pazar Cami'de akşam namazından sonra program düzenleyeceklerini dile getiren Müftü Yiğit, Alaşehirli vatandaşları ibadete davet etti. Miraç Kandili'nde yapılan ibadetle kötülük ve çirkinliklerden arınıldığını söyleyen Yiğit şöyle konuştu: "Sevgili Peygamberimizin Miraç'ından ilham alarak bireyin, toplumun ve topyekün insanlığın her türlü ayıp, çirkin, hata, vebal ve günahı geride bırakarak manevi yükselişi üzerinde de düşünmek zorundayız. Bunun da yolu, fani hevesler peşinde ömür tüketmek yerine yaşadığımız hayatın geçiciliğini gerçekten fark edip Allah'a dönmekten, O'nun rızasına uygun bir hayat sürmekten, geride insanlık için yararlı işler bırakmaktan, bilgiyi, teknolojiyi ve her türlü maddi gücü ahlakla buluşturmaktan geçer. Bu mübarek gecede Yüce Mevla'ya açılan ellerin ve yapılan duaların, bütün İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayetine vesile olmasını, bütün dünyada hak ihlallerinin sona ermesini, acı ve göz yaşının, şiddet, terör ve umutsuzluğun yerini kalıcı bir huzur ve barışın almasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum. Pazar Cami’de yapılacak programa Alaşehirli Kardeşlerimizi bekliyorum."
Alaşehir Müftüsü Mehmet Yiğit, Miraç Kandili nedeni ile İslam Alemi'ni tebrik etti. Miraç Kandili'nin önemini anlatan Yiğit, "Miraç, Peygamber Efendimizin bir gece Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan da Yüce Allah'ın huzuruna vardığı, içerisinde pek çok hikmet ve sırların bulunduğu mübarek bir yolculuğun adıdır.”dedi.

Başta Alaşehirlilerin olmak üzere tüm İslam aleminin mübarek Miraç Kandilini Kutlayan İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit, “Bu yolculuk, varlık düzeyinde, hakikat göğünün katmanlarında olduğu kadar, Allah'a ulaşmak için kat etmesi gereken yolu görmek isteyenlere de emsal teşkil eden kutlu bir yolculuktur. Bu anlamda Miraç, insanın erdem yolculuğunu, beşerilikten insanlığa yükselişini ifade etmektedir" dedi.

Miraç Kandili'nde Merkez Pazar Cami'de akşam namazından sonra program düzenleyeceklerini dile getiren Müftü Yiğit, Alaşehirli vatandaşları ibadete davet etti. Miraç Kandili'nde yapılan ibadetle kötülük ve çirkinliklerden arınıldığını söyleyen Yiğit şöyle konuştu:

"Sevgili Peygamberimizin Miraç'ından ilham alarak bireyin, toplumun ve topyekün insanlığın her türlü ayıp, çirkin, hata, vebal ve günahı geride bırakarak manevi yükselişi üzerinde de düşünmek zorundayız. Bunun da yolu, fani hevesler peşinde ömür tüketmek yerine yaşadığımız hayatın geçiciliğini gerçekten fark edip Allah'a dönmekten, O'nun rızasına uygun bir hayat sürmekten, geride insanlık için yararlı işler bırakmaktan, bilgiyi, teknolojiyi ve her türlü maddi gücü ahlakla buluşturmaktan geçer. Bu mübarek gecede Yüce Mevla'ya açılan ellerin ve yapılan duaların, bütün İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayetine vesile olmasını, bütün dünyada hak ihlallerinin sona ermesini, acı ve göz yaşının, şiddet, terör ve umutsuzluğun yerini kalıcı bir huzur ve barışın almasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum. Pazar Cami’de yapılacak programa Alaşehirli Kardeşlerimizi bekliyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.