BU YIL ÇOCUK BAYRAMI BİR BAŞKA KUTLANDI

25.04.2019 - 09:21, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

BU YIL ÇOCUK BAYRAMI BİR BAŞKA KUTLANDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı'nın 99. Yıl dönümü tören ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Alaşehirlilerin büyük ilgi gösterdiği kutlamaların töreni Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirildi. Bu yıl 1.'si düzenlenen Çocuk Şenliği gösterileri de Şehir Stadyumu'nda yapıldı. ALAŞEHİR’DE 1.ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ Alaşehir Kaymakamlığı himayesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü İşbirliğinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında 1. Çocuk Oyunları Şenliği düzenlendi. Alaşehir Kaymakamlığı bünyesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce organize edilen 1. Çocuk oyunları şenliği Alaşehir şehir stadyumunda coşkulu ve eğlenceli bir katılımla gerçekleştirildi. Şenlik Alaşehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce 19 kurs merkezinde açılan geleneksel çocuk oyunları kurs öğrencilerinin gösterimi ile start aldı. İlçe genelindeki tüm öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen coşkulu, eğlenceli çocuk oyunları şenliğine ilgi ve katılım çok büyüktü. Şenliğe; Alaşehir Kaymakamı Sayın Abdullah Uçgun, eşi Duygu Uçgun ve çocukları, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Zorpuzan, İlçe Gençlik Spor Müdürü Onur Katar , Şube Müdürleri Mehmet Sakal, Okul Müdürleri, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve Alaşehir Halkı katlım sağladı. 2 BİN ÖĞRENCİ DOYASIYA OYNADI İlçe genelinden okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencileri ve velilerinin katılımıyla 2000 öğrenci 1500 velinin katımıyla 3500 kişinin izlediği ve oynadığı bir şenlik düzenlendi. Veliler unutulmuş sokak oyunlarını öğrencileri ile birlikte oynama fırsatı yakaladılar. 8 alanda kurulan oyun gruplarında sek sek, yakan top, ip atlama, istop, mendil kapmaca, halat çekme, körebe, dokuz taş, misket oyyunları ile hem öğrenciler oynadılar hem de veliler oynadı. Alaşehir Ticaret ve Sanayi odasının desteğiyle tüm öğrencilere pamuk şeker ve su ikramı yapıldı. ŞENLİK GELENEKSEL HALE GETİRİLECEK İlçe Kaymakamı Abdullah Uçgun, "Bu yıl 1.’sini düzenlediğimiz Çocuk  Oyunları şenliği çok büyük ilgi ve heyecanla izlendi artık Şenliğimizi geleneksel çocuk oyunları ile geleneksel hale getirip her yıl 23 Nisan günü büyük coşku ve daha gösterişli etkinliklerle kutlanacaktır.."dedi.  
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı'nın 99. Yıl dönümü tören ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Alaşehirlilerin büyük ilgi gösterdiği kutlamaların töreni Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirildi. Bu yıl 1.'si düzenlenen Çocuk Şenliği gösterileri de Şehir Stadyumu'nda yapıldı.

ALAŞEHİR’DE 1.ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

Alaşehir Kaymakamlığı himayesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü İşbirliğinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında 1. Çocuk Oyunları Şenliği düzenlendi.

Alaşehir Kaymakamlığı bünyesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce organize edilen 1. Çocuk oyunları şenliği Alaşehir şehir stadyumunda coşkulu ve eğlenceli bir katılımla gerçekleştirildi. Şenlik Alaşehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce 19 kurs merkezinde açılan geleneksel çocuk oyunları kurs öğrencilerinin gösterimi ile start aldı. İlçe genelindeki tüm öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen coşkulu, eğlenceli çocuk oyunları şenliğine ilgi ve katılım çok büyüktü.

Şenliğe; Alaşehir Kaymakamı Sayın Abdullah Uçgun, eşi Duygu Uçgun ve çocukları, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Zorpuzan, İlçe Gençlik Spor Müdürü Onur Katar , Şube Müdürleri Mehmet Sakal, Okul Müdürleri, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve Alaşehir Halkı katlım sağladı.

2 BİN ÖĞRENCİ DOYASIYA OYNADI

İlçe genelinden okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencileri ve velilerinin katılımıyla 2000 öğrenci 1500 velinin katımıyla 3500 kişinin izlediği ve oynadığı bir şenlik düzenlendi. Veliler unutulmuş sokak oyunlarını öğrencileri ile birlikte oynama fırsatı yakaladılar. 8 alanda kurulan oyun gruplarında sek sek, yakan top, ip atlama, istop, mendil kapmaca, halat çekme, körebe, dokuz taş, misket oyyunları ile hem öğrenciler oynadılar hem de veliler oynadı. Alaşehir Ticaret ve Sanayi odasının desteğiyle tüm öğrencilere pamuk şeker ve su ikramı yapıldı.

ŞENLİK GELENEKSEL HALE GETİRİLECEK

İlçe Kaymakamı Abdullah Uçgun, "Bu yıl 1.’sini düzenlediğimiz Çocuk  Oyunları şenliği çok büyük ilgi ve heyecanla izlendi artık Şenliğimizi geleneksel çocuk oyunları ile geleneksel hale getirip her yıl 23 Nisan günü büyük coşku ve daha gösterişli etkinliklerle kutlanacaktır.."dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.