BU ZİHNİYET, KORONAVİRÜSTEN DAHA TEHLİKELİ

DİĞER 26.06.2020 - 09:10, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

BU ZİHNİYET, KORONAVİRÜSTEN DAHA TEHLİKELİ

Alaşehir'de park alanları, 1 Haziran'da başlayan normalleşme süreci ile birlikte yeniden dolup taşmaya başladı. Koronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında uzun süredir sessizliğe bürünen parklar şimdi yeniden eski günlerine dönüyor.
Alaşehir'de vatandaşların yaz aylarında doğa ile iç içe vakit geçirdiği park alanları, çocuk ve yaşlılara uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının da kalkması ile birlikte yeniden hareketlendi. Fakat hareketlenme ile birlikte Alaşehir ilçe merkezindeki yeşil alanlar, duyarsız vatandaşların zulmüne uğramaya başladı. BU DURUM ALAŞEHİR’E YAKIŞIYOR MU? İlçe merkezi İstasyon Mahallesi'ndeki birçok parkın oturma alanları, bilinçsiz vatandaşlar yüzünden adeta çöplüğe döndü. Arkadaş grupları ile oturarak piknik yapan bilinçsiz vatandaşlar, yedikleri çöp ve benzeri atıklarını bırakarak gidiyor. Her gün sabah saatlerinde Alaşehir Belediyesi temizlik personelleri tarafından temizlenen park alanları, duyarsız vatandaşlar tarafından kirletilmeye devam ediliyor. BU DURUM KORONAVİRÜSTEN TEHLİKELİ Vatandaşlar normalleşme süresinin başlaması ve havanın da güzel olmasını fırsat bilerek yeşil alanları doldurdu. Ortaya ise yine pislik içersinde bırakılan alan görüntüleri çıktı. Vatandaşlar yedikleri ve içtikleri tüm çöplerini masalarının kenarlarına bıraktı. Etrafa dağılan çöpler ise çevreye karşı ne kadar duyarsız olunduğunu bir kez daha gösterdi. Bu durum Koronavirüs'ten çok çok daha tehlikeli. Zira, Koronavirüs aşısı bulunduğu taktirde bu salgın sona erecek. Fakat bu bilinçsizlik devam ettiği sürece park ve bahçelerimiz pislik içerisinde mikrop yuvası olarak kalacak. Yaşanılan duruma tepki gösteren Ozan Dönmez isimli bir vatandaş kişisel sosyal medya hesabından adeta isyan ederek "Ailede ve okullarda öncelikle vatan millet sevgisi ve temiz insan olma dersi verilmeli kesinlikle. Herkes çocuğunu uyarsın. Kimse kimsenin hizmetçisi yada çöpçüsü değil. Parklar pislik içerisinde resmen şeytan çarpacak. Acilen şehrimizi güzelleştirelim kampanyası yapılmalı" ifadelerini kullandı.
Alaşehir'de park alanları, 1 Haziran'da başlayan normalleşme süreci ile birlikte yeniden dolup taşmaya başladı. Koronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında uzun süredir sessizliğe bürünen parklar şimdi yeniden eski günlerine dönüyor.

Alaşehir'de vatandaşların yaz aylarında doğa ile iç içe vakit geçirdiği park alanları, çocuk ve yaşlılara uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının da kalkması ile birlikte yeniden hareketlendi. Fakat hareketlenme ile birlikte Alaşehir ilçe merkezindeki yeşil alanlar, duyarsız vatandaşların zulmüne uğramaya başladı.

BU DURUM ALAŞEHİR’E YAKIŞIYOR MU?

İlçe merkezi İstasyon Mahallesi'ndeki birçok parkın oturma alanları, bilinçsiz vatandaşlar yüzünden adeta çöplüğe döndü. Arkadaş grupları ile oturarak piknik yapan bilinçsiz vatandaşlar, yedikleri çöp ve benzeri atıklarını bırakarak gidiyor. Her gün sabah saatlerinde Alaşehir Belediyesi temizlik personelleri tarafından temizlenen park alanları, duyarsız vatandaşlar tarafından kirletilmeye devam ediliyor.

BU DURUM KORONAVİRÜSTEN TEHLİKELİ

Vatandaşlar normalleşme süresinin başlaması ve havanın da güzel olmasını fırsat bilerek yeşil alanları doldurdu. Ortaya ise yine pislik içersinde bırakılan alan görüntüleri çıktı. Vatandaşlar yedikleri ve içtikleri tüm çöplerini masalarının kenarlarına bıraktı. Etrafa dağılan çöpler ise çevreye karşı ne kadar duyarsız olunduğunu bir kez daha gösterdi. Bu durum Koronavirüs'ten çok çok daha tehlikeli. Zira, Koronavirüs aşısı bulunduğu taktirde bu salgın sona erecek. Fakat bu bilinçsizlik devam ettiği sürece park ve bahçelerimiz pislik içerisinde mikrop yuvası olarak kalacak.

Yaşanılan duruma tepki gösteren Ozan Dönmez isimli bir vatandaş kişisel sosyal medya hesabından adeta isyan ederek "Ailede ve okullarda öncelikle vatan millet sevgisi ve temiz insan olma dersi verilmeli kesinlikle. Herkes çocuğunu uyarsın. Kimse kimsenin hizmetçisi yada çöpçüsü değil. Parklar pislik içerisinde resmen şeytan çarpacak. Acilen şehrimizi güzelleştirelim kampanyası yapılmalı" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.