Büyük Zaferin 93.yılını kutladık

01.09.2015 - 10:51, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Büyük Zaferin 93.yılını kutladık

30 Ağustos Zafer Bayramının 93’üncü yıldönümü kutlamaları, Başbakanlık genelgesi doğrultusunda tüm yurtta olduğu gibi Alaşehir'de de Atatürk Anıtına çelenk sunulması ve İlçe Kaymakamı Osman Bilgin'in tebrikleri kabul etmesiyle tamamlandı
Son günlerde artan terör olayları sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu imzasıyla yayımlanan 30 Ağustos genelgesinde bayram boyunca şenlik, konser ve kutlama faaliyetlerinin yapılmaması istenerek, “Son günlerde meydana gelen terör olayları nedeniyle 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinin sadece çelenk koyma ve tebrikleri kabul şeklinde icra edilmesi; diğer şenlik, konser, eğlence ve kutlama faaliyetlerinin yapılmaması uygun görülmüştür” ifadesine yer verilmişti. Başbakanlık genelgesi doğrultusunda Alaşehir'deki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Cumhuriyet meydanındaki Atatürk  Anıtına Alaşehir Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Alaşehir Belediyesi'nin çelenk sunmasıyla başladı. Buradaki törene; Kaymakam Osman Bilgin, Garnizon Komutanı Ulaştırma Albay Mehmet Kıyıcı, Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Arı daire müdürleri ve askeri erkan katıldı. Alaşehir Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Alaşehir Belediyesi'nin çelenk sunumunun ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla Cumhuriyet meydanındaki tören tamamlandı. Buradaki törenin ardından Kaymakam Osman Bilgin makamında tebrikleri kabul etti. Daha sonra Asri Mezarlıktaki Şehitlikteki törene geçildi. Burada saygı duruşunun yapılması ve istiklal marşının okunmasının ardından Kaymakam Osman Bilgin, Şehitlik Özel Defterini imzaladı. İlçe müftülüğünce yapılan dini törenin ardından, kutlama komitesi, şehit mezarlarına karanfil bıraktı, su döktü ve duada bulundu.   BELEDİYE DEVLET ERKANINA KAHVALTI VERDİ   Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, törenlerin ardından kutlama komitesi üyelerine ve daire müdürlerine Belediye Toptepe Sosyal Tesisleri'nde kahvaltı verdi.
30 Ağustos Zafer Bayramının 93’üncü yıldönümü kutlamaları, Başbakanlık genelgesi doğrultusunda tüm yurtta olduğu gibi Alaşehir'de de Atatürk Anıtına çelenk sunulması ve İlçe Kaymakamı Osman Bilgin'in tebrikleri kabul etmesiyle tamamlandı

Son günlerde artan terör olayları sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu imzasıyla yayımlanan 30 Ağustos genelgesinde bayram boyunca şenlik, konser ve kutlama faaliyetlerinin yapılmaması istenerek, “Son günlerde meydana gelen terör olayları nedeniyle 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinin sadece çelenk koyma ve tebrikleri kabul şeklinde icra edilmesi; diğer şenlik, konser, eğlence ve kutlama faaliyetlerinin yapılmaması uygun görülmüştür” ifadesine yer verilmişti.

Başbakanlık genelgesi doğrultusunda Alaşehir'deki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Cumhuriyet meydanındaki Atatürk  Anıtına Alaşehir Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Alaşehir Belediyesi'nin çelenk sunmasıyla başladı. Buradaki törene; Kaymakam Osman Bilgin, Garnizon Komutanı Ulaştırma Albay Mehmet Kıyıcı, Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Arı daire müdürleri ve askeri erkan katıldı.

Alaşehir Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Alaşehir Belediyesi'nin çelenk sunumunun ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla Cumhuriyet meydanındaki tören tamamlandı. Buradaki törenin ardından Kaymakam Osman Bilgin makamında tebrikleri kabul etti.

Daha sonra Asri Mezarlıktaki Şehitlikteki törene geçildi. Burada saygı duruşunun yapılması ve istiklal marşının okunmasının ardından Kaymakam Osman Bilgin, Şehitlik Özel Defterini imzaladı. İlçe müftülüğünce yapılan dini törenin ardından, kutlama komitesi, şehit mezarlarına karanfil bıraktı, su döktü ve duada bulundu.

 

BELEDİYE DEVLET ERKANINA KAHVALTI VERDİ

 

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, törenlerin ardından kutlama komitesi üyelerine ve daire müdürlerine Belediye Toptepe Sosyal Tesisleri'nde kahvaltı verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.