Çevreye duyarlı kurum ve kuruşlara ödül

BELEDİYE 29.07.2015 - 10:20, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Çevreye duyarlı kurum ve kuruşlara ödül

Alaşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünün başlattığı sosyal sorumluluk projeleri devam ediyor. Belediye tarafından sosyal sorumluluk projeleri kapsamında düzenlenen projelerin 2014 yılı ve 2015 yılının ilk 6 ayı verileri açıklandı.
Alaşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen sosyal sorumluluk projeleri kapsamında atık pil, cam ambalaj, ambalaj atığı ve bitkisel atık yağların toplanması projelerinde, sorululuklarını yerine getiren kurum ve kuruluşlara ödülleri verildi. Başlatılan projelerde çevre bilinci oluşturmak ve milli ekonomiye katkı sağlamak amaçlanıyor. Kampanya çerçevesinde 2014 yılı ve 2015 yılının ilk 6 aylık verileri de kamuoyuyla paylaşıldı. Belediyeden yapılan açıklamada, “Her yıl il genelinde düzenlenen atık pil toplama yarışmasında; Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) ile Belediyemiz organizasyonunda ilçemiz sınırları içinde 438 kilogram atık pil toplanmıştır. İl genelinde 2. olan Atatürk İlköğretim Okuluna laboratuar seti (2 adet voltmetre, ampermetre, bitki hücre modeli, iskelet modeli, çiçek kesiti, insan vücudu, gravzant halkası ve duyu organları levhası), 4. olan Celal Şükrü İlköğretim Okuluna 7 Adet Satranç Takımı ve 1 adet Satranç Eğitim Tahtası hediye edilmiştir. Kampanyamızın 2015 yılının ilk 6 ayında ise 263 kilogram atık pil toplanmıştır. İl genelinde 3. olan Osman Akça İlköğretim okuluna 7 Adet Satranç Takımı ve 1 adet Satranç Eğitim Tahtası okulların açılması ile birlikte takdim edilecektir.” denildi.   CAM AMBALAJ: Yapılan açıklamada, 2014 yılında Muzaffer Pınarbaşı Cam Şişe İşletmesi ile yapılan protokol çerçevesinde ilçe sınırları içerisine yerleştirilen cam kumbaraları ile bin 464 ton 2015 yılının ilk 6 ayında ise 664 ton cam ambalaj toplanarak geri dönüşüme gönderildiği bildirildi.   AMBALAJ ATIĞI 2014 yılında ilçe sınırları içerisinde 535 ton 2015 yılının 6 ayında ise 300 ton ambalaj atığının kaynağında ayrı toplanarak geri dönüşüme gönderildiği bildirilen açıklamada, Alaşehir Belediyesi olarak yaklaşık olarak 14 bin 195 ağacın kesilmesine engel olunduğu kaydedildi.   BİTKİSEL ATIK YAĞLARIN TOPLANMASI ÇALIŞMALARI Alaşehir’de 2014 yılında toplam bin 70 kilogram 2015 yılının ilk 6 ayında ise 650 kilogram Bitkisel Atık Yağın kaynağında ayrı toplandığı açıklandı. 1 litre bitkisel atık yağın 1 milyon litre suyu kirlettiğine dikkat çekilen açıklamada, “Öğrencilerimize çevre bilincini aşılamak ve sorumluluk kazandırmak için okullarımıza bitkisel atık yağ toplama bidonları dağıtıldı.” ifadeleri kullanıldı.
Alaşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünün başlattığı sosyal sorumluluk projeleri devam ediyor. Belediye tarafından sosyal sorumluluk projeleri kapsamında düzenlenen projelerin 2014 yılı ve 2015 yılının ilk 6 ayı verileri açıklandı.

Alaşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen sosyal sorumluluk projeleri kapsamında atık pil, cam ambalaj, ambalaj atığı ve bitkisel atık yağların toplanması projelerinde, sorululuklarını yerine getiren kurum ve kuruluşlara ödülleri verildi. Başlatılan projelerde çevre bilinci oluşturmak ve milli ekonomiye katkı sağlamak amaçlanıyor.

Kampanya çerçevesinde 2014 yılı ve 2015 yılının ilk 6 aylık verileri de kamuoyuyla paylaşıldı. Belediyeden yapılan açıklamada, “Her yıl il genelinde düzenlenen atık pil toplama yarışmasında; Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) ile Belediyemiz organizasyonunda ilçemiz sınırları içinde 438 kilogram atık pil toplanmıştır. İl genelinde 2. olan Atatürk İlköğretim Okuluna laboratuar seti (2 adet voltmetre, ampermetre, bitki hücre modeli, iskelet modeli, çiçek kesiti, insan vücudu, gravzant halkası ve duyu organları levhası), 4. olan Celal Şükrü İlköğretim Okuluna 7 Adet Satranç Takımı ve 1 adet Satranç Eğitim Tahtası hediye edilmiştir. Kampanyamızın 2015 yılının ilk 6 ayında ise 263 kilogram atık pil toplanmıştır. İl genelinde 3. olan Osman Akça İlköğretim okuluna 7 Adet Satranç Takımı ve 1 adet Satranç Eğitim Tahtası okulların açılması ile birlikte takdim edilecektir.” denildi.

 

CAM AMBALAJ:

Yapılan açıklamada, 2014 yılında Muzaffer Pınarbaşı Cam Şişe İşletmesi ile yapılan protokol çerçevesinde ilçe sınırları içerisine yerleştirilen cam kumbaraları ile bin 464 ton 2015 yılının ilk 6 ayında ise 664 ton cam ambalaj toplanarak geri dönüşüme gönderildiği bildirildi.

 

AMBALAJ ATIĞI

2014 yılında ilçe sınırları içerisinde 535 ton 2015 yılının 6 ayında ise 300 ton ambalaj atığının kaynağında ayrı toplanarak geri dönüşüme gönderildiği bildirilen açıklamada, Alaşehir Belediyesi olarak yaklaşık olarak 14 bin 195 ağacın kesilmesine engel olunduğu kaydedildi.

 

BİTKİSEL ATIK YAĞLARIN TOPLANMASI ÇALIŞMALARI

Alaşehir’de 2014 yılında toplam bin 70 kilogram 2015 yılının ilk 6 ayında ise 650 kilogram Bitkisel Atık Yağın kaynağında ayrı toplandığı açıklandı. 1 litre bitkisel atık yağın 1 milyon litre suyu kirlettiğine dikkat çekilen açıklamada, “Öğrencilerimize çevre bilincini aşılamak ve sorumluluk kazandırmak için okullarımıza bitkisel atık yağ toplama bidonları dağıtıldı.” ifadeleri kullanıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.