CHP, Çanakkale Şehitlerini andı

SİYASET 20.03.2016 - 09:47, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

CHP, Çanakkale Şehitlerini andı

Alaşehir CHP yönetimi, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma etkinlikleri kapsamında Sevgi Yolu üzerinde bulunan CHP Lokali önünde Bin kişilik pilav ve üzüm hoşafı dağıttı.
Törene, Manisa CHP milletvekilleri Özgür Özel, Mazlum Nurlu, Tur Yıldız Biçer, Manisa CHP İl Başkanı Halil Tokul, Turgutlu İlçe başkanı Erkan Kayabaş, CHP milletvekili adayları Mustafa Başgülşen, Abdullah Saka   ve  vatandaşlar katıldı. Alaşehir Vaizi Veli Bardakçı’nın şehitler için yaptırdığı duanın ardından, pilav ve üzüm hoşafı vatandaşlara dağıtıldı. Günün anlam ve önemine ilişkin tarihten kesitler veren CHP Yönetim kurulu üyesi Mustafa Arıkan, "Çanakkale Savaşı 1.Dünya Savaşında Osmanlı İmparatorluğunun savaştığı 10 cepheden birisidir. Çanakkale Cephesini İngilizlerin isteği ile itilaf devletleri açtı. Amacı Osmanlı İmparatorluğunu savaş dışı bırakmak ve Rusya’ya yardım ulaştırmaktı."dedi. Arıkan, "18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Savaşı ve Kara Savaşlarında itilaf devletleri istediği sonucu alamadı. Karşılarında 19. Tümen Komutanı Mustafa Kemal vardı.  Savaş sonunda Türklerin anadoluda yenilmeyeceği anlaşıldı. Dünya Mustafa Kemal gibi bir komutan tanıdı. Bu gün o kahramanlar için saygı duyuyor, onları minnetle anıyoruz."şeklinde konuştu. Tören Alaşehir Vaizi Veli Bardakçı’nın dualarıyla ve pilav dağıtımıyla sona erdi.  
Alaşehir CHP yönetimi, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma etkinlikleri kapsamında Sevgi Yolu üzerinde bulunan CHP Lokali önünde Bin kişilik pilav ve üzüm hoşafı dağıttı.

Törene, Manisa CHP milletvekilleri Özgür Özel, Mazlum Nurlu, Tur Yıldız Biçer, Manisa CHP İl Başkanı Halil Tokul, Turgutlu İlçe başkanı Erkan Kayabaş, CHP milletvekili adayları Mustafa Başgülşen, Abdullah Saka   ve  vatandaşlar katıldı. Alaşehir Vaizi Veli Bardakçı’nın şehitler için yaptırdığı duanın ardından, pilav ve üzüm hoşafı vatandaşlara dağıtıldı.

Günün anlam ve önemine ilişkin tarihten kesitler veren CHP Yönetim kurulu üyesi Mustafa Arıkan, "Çanakkale Savaşı 1.Dünya Savaşında Osmanlı İmparatorluğunun savaştığı 10 cepheden birisidir. Çanakkale Cephesini İngilizlerin isteği ile itilaf devletleri açtı. Amacı Osmanlı İmparatorluğunu savaş dışı bırakmak ve Rusya’ya yardım ulaştırmaktı."dedi.

Arıkan, "18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Savaşı ve Kara Savaşlarında itilaf devletleri istediği sonucu alamadı. Karşılarında 19. Tümen Komutanı Mustafa Kemal vardı.  Savaş sonunda Türklerin anadoluda yenilmeyeceği anlaşıldı. Dünya Mustafa Kemal gibi bir komutan tanıdı. Bu gün o kahramanlar için saygı duyuyor, onları minnetle anıyoruz."şeklinde konuştu.

Tören Alaşehir Vaizi Veli Bardakçı’nın dualarıyla ve pilav dağıtımıyla sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.