CHP'Lİ BAŞEVİRGEN'DEN İKTİDARA ÇAĞRI. "MAZOTA YAPILAN ZAMLARI GERİ ÇEKİN"

19.10.2021 - 08:45, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

CHP'Lİ BAŞEVİRGEN'DEN İKTİDARA ÇAĞRI. "MAZOTA YAPILAN ZAMLARI GERİ ÇEKİN"

Çiftçiye verilen mazot desteği ardı ardına yapılan zamlarla fazlasıyla geri alındı. CHP'li Başevirgen iktidara "Zamları Geri Çekin" Çağrısında Bulundu
 CHP Manisa Milletvekili ve Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi Bekir Başevirgen artan akaryakıt fiyatlarına ilişkin olarak, “Dövizdeki hızlı yükselişin vatandaşa yansıması akaryakıt zamlarıyla oldu. Akaryakıt fiyatları, Eylül’den itibaren defalarca zamlandı. Bu zamlarla birlikte nispeten daha ucuz olarak bilinen mazotun fiyatı benzine eşitlendi ve her ikisi de 8 lira oldu. Çiftçinin yetiştirdiği ürün çeşidine göre değişen miktarlarda dekar başına mazot desteği veriliyor. İktidar, bu yıl çiftçiye vereceğini söylediği 4 milyar liralık mazot desteğini yapılan son zamlarla tamamen geri aldı.” Dedi.  "ÇİFTÇİ MAZOTA 8,1 MİLYAR DAHA FAZLA PARA ÖDEYECEK."  Manisa’da bir yıl önce mazot fiyatının 5,67 lira, bugün ise 8,00 lira olduğunu söyleyen Başevirgen, "Aradaki fark 2,33 TL. Çiftçinin bir yılda ortalama 3,5 milyar litre mazot kullanıldığı düşünüldüğünde, çiftçilerimiz mazota bir yılda 8,1 milyar lira ilave fazla para ödeyecek.” Dedi.  "MAZOT DESTEĞİ 2 KATINA ÇIKMALI"  Verilen desteğin artık bir anlamı kalmadığını söyleyen Başevirgen, "Çiftçinin kullandığı mazot fiyatları cep yakıyor. Sadece çiftçinin kaybının önlenmesi için mazot desteğinin 2 katına çıkarılması gerek. Lüks yatlara ÖTV'siz, KDV'siz mazot veren iktidar gözünü çiftçinin traktöründeki mazota dikti. Gıda fiyatlarındaki artışların suçlularını tarlada, pazarda, depolarda ve market raflarında arayacaklarına, kendilerini ve kifayetsiz yöneticilerini sorgulasınlar. “ dedi.  "ZAMLARI GERİ ÇEKİN"  CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, “Mazota yapılan bu zamların hemen geri çekilmesi ve çiftçinin kullandığı mazottaki ÖTV’ nin sıfırlanması gerekir. İktidar bunu yapmıyorsa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  ayağında galoşla tanıtımını yaptığı elektrikli yerli traktörleri çiftçilere zaman kaybetmeden dağıtması gerekir. Aksi halde çiftçi bu maliyetlerle üretim yapamaz” diye konuştu.
Çiftçiye verilen mazot desteği ardı ardına yapılan zamlarla fazlasıyla geri alındı. CHP'li Başevirgen iktidara "Zamları Geri Çekin" Çağrısında Bulundu

 CHP Manisa Milletvekili ve Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi Bekir Başevirgen artan akaryakıt fiyatlarına ilişkin olarak, “Dövizdeki hızlı yükselişin vatandaşa yansıması akaryakıt zamlarıyla oldu. Akaryakıt fiyatları, Eylül’den itibaren defalarca zamlandı. Bu zamlarla birlikte nispeten daha ucuz olarak bilinen mazotun fiyatı benzine eşitlendi ve her ikisi de 8 lira oldu. Çiftçinin yetiştirdiği ürün çeşidine göre değişen miktarlarda dekar başına mazot desteği veriliyor. İktidar, bu yıl çiftçiye vereceğini söylediği 4 milyar liralık mazot desteğini yapılan son zamlarla tamamen geri aldı.” Dedi.

 "ÇİFTÇİ MAZOTA 8,1 MİLYAR DAHA FAZLA PARA ÖDEYECEK."

 Manisa’da bir yıl önce mazot fiyatının 5,67 lira, bugün ise 8,00 lira olduğunu söyleyen Başevirgen, "Aradaki fark 2,33 TL. Çiftçinin bir yılda ortalama 3,5 milyar litre mazot kullanıldığı düşünüldüğünde, çiftçilerimiz mazota bir yılda 8,1 milyar lira ilave fazla para ödeyecek.” Dedi.

 "MAZOT DESTEĞİ 2 KATINA ÇIKMALI"

 Verilen desteğin artık bir anlamı kalmadığını söyleyen Başevirgen, "Çiftçinin kullandığı mazot fiyatları cep yakıyor. Sadece çiftçinin kaybının önlenmesi için mazot desteğinin 2 katına çıkarılması gerek. Lüks yatlara ÖTV'siz, KDV'siz mazot veren iktidar gözünü çiftçinin traktöründeki mazota dikti. Gıda fiyatlarındaki artışların suçlularını tarlada, pazarda, depolarda ve market raflarında arayacaklarına, kendilerini ve kifayetsiz yöneticilerini sorgulasınlar. “ dedi.

 "ZAMLARI GERİ ÇEKİN"

 CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, “Mazota yapılan bu zamların hemen geri çekilmesi ve çiftçinin kullandığı mazottaki ÖTV’ nin sıfırlanması gerekir. İktidar bunu yapmıyorsa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  ayağında galoşla tanıtımını yaptığı elektrikli yerli traktörleri çiftçilere zaman kaybetmeden dağıtması gerekir. Aksi halde çiftçi bu maliyetlerle üretim yapamaz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.