CHP’LİLER UĞUR MUMCU’YU UNUTMADI

26.01.2021 - 09:53, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

CHP’LİLER UĞUR MUMCU’YU UNUTMADI

CHP Alaşehir İlçe Örgütü, gazeteci Yazar Uğur Mumcu’nun katledilişinin 28. Yıl dönümü nedeniyle bir anma programı düzenledi. CHP Yönetimi, Sevgi yolundan başlayarak, Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyüş tertip etti. Atatürk anıtına çelenk sununularak, saygı duşunda bulunuldu ve basın açıklaması yapıldı.
CHP Alaşehir İlçe Teşkilatı, her yıl olduğu gibi bu yılda Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’yu unutmadı. Vefatının 28. Yıldönümü münasebetiyle bir anma programı tertip etti. CHP Yönetimi, yürüyüş düzenleyerek, Demekrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda Atattürk anıtına çelenk sundu, saygı duruşunda bulunulup, basın açıklaması gerçekleştirdi. HASÇELİK: SİZDEN KORKMUYORUZ CHP İlçe Başkanı Av. Gülgün Hasçelik tarafından yapılan basın açıklaması aynen şöyle; “Sevgili dostlar, değerli yoldaşlar; Her sene olduğu gibi bugün de Cumhuriyetin Güçlü Kalemi Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’yu anmak için toplanmış bulunmaktayız. Bugün 28. Yıl. Bugün Uğur Mumcu’nun katledilmesinin 28. Yılı. Bugün fikirlerin susturulmaya çalışıldığının 28. Yılı. Bugün hayatını hukuka ve demokrasiye adamış bir Anadolu Aydının ölümsüzlüğe yürüdüğünün 28. Yılı. Haklı olan her sesi susturma, her düşünceyi katletme çabasındaki gerici faşist zihniyet bir aydınımızı daha bu hayattan kopardı. Zor kullanarak sindirme politikası izleyen bu zihniyete karşı dimdik ayaktayız. Bizler bugün burada sadece Uğur Mumcu olarak değil, Metin Göktepe olarak buradayız, Musa Anter olarak buradayız, Ahmet Taner Kışlalı olarak buradayız, Hrant Dink olarak buradayız, Bahriye Üçok olarak buradayız, Gaffar Okkan olarak buradayız, Abdi İpekçi olarak buradayız, Turan Dursun olarak buradayız, susturulmaya çalışılan nice aydının sesi olarak buradayız. Bugün onları unutmadığımız için buradayız, bugün karanlık zihniyete karşı meydan okuduğumuzu bildirmek için buradayız. Sizden korkmuyoruz… Ne bombalı suikastlarınızdan, ne alçak kumpaslarınızdan, ne de kalleş saldırılarınızdan korkmuyoruz. Ne baskılar, ne gözaltılar, ne suikastlar ne de alçak kumpaslar bizleri doğruyu söylemekten alıkoyamayacak. Ve her ne pahasına olursa bu gerici faşist odaklardan hesap soracağız. Anadolu aydınlanma hareketinin baş eğmeyen neferlerine, canı pahasına fikirlerini söylemekten geri kalmayanlara, şartlar ne olursa olsun cumhuriyetin temel ilkelerinden taviz vermeyenlere selam olsun.”
CHP Alaşehir İlçe Örgütü, gazeteci Yazar Uğur Mumcu’nun katledilişinin 28. Yıl dönümü nedeniyle bir anma programı düzenledi. CHP Yönetimi, Sevgi yolundan başlayarak, Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyüş tertip etti. Atatürk anıtına çelenk sununularak, saygı duşunda bulunuldu ve basın açıklaması yapıldı.

CHP Alaşehir İlçe Teşkilatı, her yıl olduğu gibi bu yılda Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’yu unutmadı. Vefatının 28. Yıldönümü münasebetiyle bir anma programı tertip etti. CHP Yönetimi, yürüyüş düzenleyerek, Demekrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda Atattürk anıtına çelenk sundu, saygı duruşunda bulunulup, basın açıklaması gerçekleştirdi.

HASÇELİK: SİZDEN KORKMUYORUZ

CHP İlçe Başkanı Av. Gülgün Hasçelik tarafından yapılan basın açıklaması aynen şöyle; “Sevgili dostlar, değerli yoldaşlar; Her sene olduğu gibi bugün de Cumhuriyetin Güçlü Kalemi Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’yu anmak için toplanmış bulunmaktayız.

Bugün 28. Yıl. Bugün Uğur Mumcu’nun katledilmesinin 28. Yılı. Bugün fikirlerin susturulmaya çalışıldığının 28. Yılı. Bugün hayatını hukuka ve demokrasiye adamış bir Anadolu Aydının ölümsüzlüğe yürüdüğünün 28. Yılı.

Haklı olan her sesi susturma, her düşünceyi katletme çabasındaki gerici faşist zihniyet bir aydınımızı daha bu hayattan kopardı. Zor kullanarak sindirme politikası izleyen bu zihniyete karşı dimdik ayaktayız. Bizler bugün burada sadece Uğur Mumcu olarak değil, Metin Göktepe olarak buradayız, Musa Anter olarak buradayız, Ahmet Taner Kışlalı olarak buradayız, Hrant Dink olarak buradayız, Bahriye Üçok olarak buradayız, Gaffar Okkan olarak buradayız, Abdi İpekçi olarak buradayız, Turan Dursun olarak buradayız, susturulmaya çalışılan nice aydının sesi olarak buradayız. Bugün onları unutmadığımız için buradayız, bugün karanlık zihniyete karşı meydan okuduğumuzu bildirmek için buradayız.

Sizden korkmuyoruz… Ne bombalı suikastlarınızdan, ne alçak kumpaslarınızdan, ne de kalleş saldırılarınızdan korkmuyoruz. Ne baskılar, ne gözaltılar, ne suikastlar ne de alçak kumpaslar bizleri doğruyu söylemekten alıkoyamayacak. Ve her ne pahasına olursa bu gerici faşist odaklardan hesap soracağız. Anadolu aydınlanma hareketinin baş eğmeyen neferlerine, canı pahasına fikirlerini söylemekten geri kalmayanlara, şartlar ne olursa olsun cumhuriyetin temel ilkelerinden taviz vermeyenlere selam olsun.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.