ÇOCUK KAÇIRMA PAYLAŞIMLARI ALAŞEHİR’DE KORKU VE PANİĞE NEDEN OLDU

03.06.2022 - 08:53, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

ÇOCUK KAÇIRMA PAYLAŞIMLARI ALAŞEHİR’DE KORKU VE PANİĞE NEDEN OLDU

Alaşehir’de farklı sosyal medya hesaplarında kadın kılığına girmiş bir erkeğin organ mafyası olduğu ve okul çıkışlarında çocuk kaçırdığı iddiası ile yapılan paylaşımların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Alaşehir ile birlikte ülkenin pek çok farklı yerinde sosyal medya üzerinden yayılan paylaşım üzerine farklı illerin valiliklerinden açıklama geldi.
Alaşehir’de sosyal medya platformlarında hızla yayılan çocuk kaçırma paylaşımları ilçede korku ve paniğe neden oldu. Kadın kılığına girmiş bir erkeğin organ mafyası olduğu ve okul çıkışlarında çocuk kaçırdığı paylaşımları elden ele dolaşmaya başladı. Söylentiler o kadar ileri boyuta taşındı ki, Alaşehir’de Akarca Mahallesi'nde bulunan bir ilkokulda, sosyal medyada fotoğrafı dolaşan şahsın görüldüğü ve bir çocuğu kaçırmaya çalıştığı bile iddia edildi.   İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR   Alaşehir’de elden ele dolaşan sosyal medya paylaşımının gerçek olmadığı kısa sürede ortaya çıkarken ilçemizin yanı sıra bir çok İlde paylaşım infial yaratınca valiliklerden yazılı açıklama yapılmak zorunda kalındı. İlçemizde paylaşımı yapılan görselin aynısı Samsun ilinde de yapıldı. Vatandaşlar arasında kısa sürede yayılan paylaşımın ardından Samsun Valiliğinden yazılı açıklama geldi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, “Bazı sosyal medya mecraları üzerinden bir kadın şahsın fotoğrafının bulunduğu görüntüye ‘Tüm milletin dikkatine bu kadın organ mafyasıdır. Samsun Yenidoğan Mahallesi'nde görülmüştür, dilenci kılığında geziyormuş, çocukları kaçırıyor’ yazılı halde paylaşılan fotoğraflı gönderi hakkında idari yönden Kabahatler Kanunu'nun 33. maddesi gereğince Samsun Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü İlkadım Gazi Polis Merkezi Amirliği'nce gerekli yasal işlem yapılarak, asılsız suç iddiası içerir bu paylaşımı yapan şahıs ya da şahıslarla ilgili olarak Samsun Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce adli işlemlere başlanılmıştır. Ayrıca söz konusu paylaşımın sadece ilimiz değil, farklı il isimleri kullanılarak sosyal medya mecralarında benzer içeriklerle paylaşıldığı ancak yapılan bu paylaşımların gerçeği yansıtmadığı anlaşılmış olup bu tip paylaşımları yapan kişi ya da kişilerin tespitine yönelik çalışmalara devam edilmektedir" denildi.
Alaşehir’de farklı sosyal medya hesaplarında kadın kılığına girmiş bir erkeğin organ mafyası olduğu ve okul çıkışlarında çocuk kaçırdığı iddiası ile yapılan paylaşımların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Alaşehir ile birlikte ülkenin pek çok farklı yerinde sosyal medya üzerinden yayılan paylaşım üzerine farklı illerin valiliklerinden açıklama geldi.

Alaşehir’de sosyal medya platformlarında hızla yayılan çocuk kaçırma paylaşımları ilçede korku ve paniğe neden oldu. Kadın kılığına girmiş bir erkeğin organ mafyası olduğu ve okul çıkışlarında çocuk kaçırdığı paylaşımları elden ele dolaşmaya başladı. Söylentiler o kadar ileri boyuta taşındı ki, Alaşehir’de Akarca Mahallesi'nde bulunan bir ilkokulda, sosyal medyada fotoğrafı dolaşan şahsın görüldüğü ve bir çocuğu kaçırmaya çalıştığı bile iddia edildi.

 

İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR

 

Alaşehir’de elden ele dolaşan sosyal medya paylaşımının gerçek olmadığı kısa sürede ortaya çıkarken ilçemizin yanı sıra bir çok İlde paylaşım infial yaratınca valiliklerden yazılı açıklama yapılmak zorunda kalındı. İlçemizde paylaşımı yapılan görselin aynısı Samsun ilinde de yapıldı. Vatandaşlar arasında kısa sürede yayılan paylaşımın ardından Samsun Valiliğinden yazılı açıklama geldi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, “Bazı sosyal medya mecraları üzerinden bir kadın şahsın fotoğrafının bulunduğu görüntüye ‘Tüm milletin dikkatine bu kadın organ mafyasıdır. Samsun Yenidoğan Mahallesi'nde görülmüştür, dilenci kılığında geziyormuş, çocukları kaçırıyor’ yazılı halde paylaşılan fotoğraflı gönderi hakkında idari yönden Kabahatler Kanunu'nun 33. maddesi gereğince Samsun Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü İlkadım Gazi Polis Merkezi Amirliği'nce gerekli yasal işlem yapılarak, asılsız suç iddiası içerir bu paylaşımı yapan şahıs ya da şahıslarla ilgili olarak Samsun Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce adli işlemlere başlanılmıştır. Ayrıca söz konusu paylaşımın sadece ilimiz değil, farklı il isimleri kullanılarak sosyal medya mecralarında benzer içeriklerle paylaşıldığı ancak yapılan bu paylaşımların gerçeği yansıtmadığı anlaşılmış olup bu tip paylaşımları yapan kişi ya da kişilerin tespitine yönelik çalışmalara devam edilmektedir" denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.