Çocuklarıyla birlikte satranç öğreniyorlar

11.03.2020 - 10:56, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Çocuklarıyla birlikte satranç öğreniyorlar

ALAŞEHİR’DE, ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ İÇİN AÇILAN SATRANÇ KURSUNA 40 ÇOCUK KATILIRKEN, VELİLERİ DE BİRLİKTE ZAMAN GEÇİRİP, OYUNU ÖĞRENİYOR.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Çocuğumu Seviyorum, Anaokuluna Gönderiyorum' projesi kapsamında, Alaşehir'deki anaokulu öğrencileri için satranç kursu açıldı. Öğrenci velileri de kursa katılarak, çocuklarıyla birlikte satranç oynamasını öğreniyor. Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, kursu ziyaret ederek, öğrenciler ve velilerle sohbet etti. HEM ÇOCUKLARIMIZ ÖĞRENİYOR HEM DE BİZ Öğrenci Velisi Utku Ertürk, "6 yaşında bir oğlum var. Satranç kursuna gönderiyoruz. Biz de çocuğumuzla beraber, vakit geçiriyoruz" dedi. Bir diğer öğrenci velisi Şennur Kuru ise, "Kursa çocuklarımıza beraber geliyoruz. Hem çocuklarımız öğreniyor hem biz öğreniyoruz. Çocuklarımızı telefon, tablet ve bilgisayar gibi sanal ortamlardan uzak tutmaya çalışıyoruz. Sosyal faaliyetler çocuklarımız için daha iyi oluyor. Evde canları sıkılmıyor. Çocuklarımız, bizlerle birlikte bir şeyler yapınca mutlu oluyor."dedi. KURSA 40 ÖĞRENCİ KATILIYOR Kaymakam Uçgun, "Bu kursumuza 40 öğrencimiz, velileriyle birlikte devam ediyorlar. Yapmak istediğimiz sadece çocuklarımıza satranç öğretmek değil. Bunun bir kültür olduğunu göstermek. Ayrıca satrancın aile hayatı içerisine girmesini sağlamak. Bunu da yapabilmek için ailelere de satranç öğretmemiz gerekiyor. Bu projenin başarılı olacağına inanıyorum."dedi.
ALAŞEHİR’DE, ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ İÇİN AÇILAN SATRANÇ KURSUNA 40 ÇOCUK KATILIRKEN, VELİLERİ DE BİRLİKTE ZAMAN GEÇİRİP, OYUNU ÖĞRENİYOR.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Çocuğumu Seviyorum, Anaokuluna Gönderiyorum' projesi kapsamında, Alaşehir'deki anaokulu öğrencileri için satranç kursu açıldı. Öğrenci velileri de kursa katılarak, çocuklarıyla birlikte satranç oynamasını öğreniyor. Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, kursu ziyaret ederek, öğrenciler ve velilerle sohbet etti.

HEM ÇOCUKLARIMIZ ÖĞRENİYOR HEM DE BİZ

Öğrenci Velisi Utku Ertürk, "6 yaşında bir oğlum var. Satranç kursuna gönderiyoruz. Biz de çocuğumuzla beraber, vakit geçiriyoruz" dedi. Bir diğer öğrenci velisi Şennur Kuru ise, "Kursa çocuklarımıza beraber geliyoruz. Hem çocuklarımız öğreniyor hem biz öğreniyoruz. Çocuklarımızı telefon, tablet ve bilgisayar gibi sanal ortamlardan uzak tutmaya çalışıyoruz. Sosyal faaliyetler çocuklarımız için daha iyi oluyor. Evde canları sıkılmıyor. Çocuklarımız, bizlerle birlikte bir şeyler yapınca mutlu oluyor."dedi.

KURSA 40 ÖĞRENCİ KATILIYOR

Kaymakam Uçgun, "Bu kursumuza 40 öğrencimiz, velileriyle birlikte devam ediyorlar. Yapmak istediğimiz sadece çocuklarımıza satranç öğretmek değil. Bunun bir kültür olduğunu göstermek. Ayrıca satrancın aile hayatı içerisine girmesini sağlamak. Bunu da yapabilmek için ailelere de satranç öğretmemiz gerekiyor. Bu projenin başarılı olacağına inanıyorum."dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.