Cumhuriyet Meydanı'nda kitap okudular

EĞİTİM 23.03.2017 - 08:38, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Cumhuriyet Meydanı'nda kitap okudular

Alaşehir Ortaokulu’nun organizasyonu ve Alaşehir Belediyesi’nin sponsorluğu ile saat 10.30-11.30 arasında Cumhuriyet Meydanı’nda "Alaşehir Okuyor " adlı kitap okuma etkinliği yapıldı.
Etkinliğe Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Alaşehir Ortaokulu Müdürü Süleyman Büyükkarcı ve okul öğretmenleri, öğrencileri, ilçe merkezinde bulunan ilkokul, ortaokul ve liselerden temsilen 10'ar öğrenci, öğrenci velileri ve vatandaşlar, Alaşehir Ortaokulu Okul Aile Birliği yönetim kurulu üyeleri Selda Sözüer, Arif Yangöz, Ayşe Ulugöl ve Zühal Ölmez katıldılar.   BÜYÜKKARCI; "AMACIMIZ FARKINDALIK YARATMAK"   Etkinliği organize eden Alaşehir Ortaokulu Müdürü Süleyman Büyükkarcı, yaptığı konuşmada, "Ülkemiz genelinde her gün kitap okuma alışkanlığı biraz daha geriye gidiyor. Tabi ki bunda teknolojinin getirmiş olduğu yeniliklerin etkisi çok. Ancak  hiç bir okuma ve  öğrenme kitap okumala edinilen kadar kalıcı ve etkili değildir. Bu etkinliği düzenleme amacımız da kitap okumayı teşvik etmek, özendirmek ve hep birlikte bir saat süreyle kitap okuyarak farkındalık yaratmak" dedi.   KİTAP OKUMDA SINIFTA KALDIK   78 milyonluk Türkiye'de 2016 yılı verilerine göre kişi başına düşen kitap adedi  8.4 oldu. Uluslararası Yayıncılar Birliği verilerine göre, yayın sektörleri arasında Türkiye 11. sırada.  TÜİK verilerine göre  basılı kitap sayısı her geçen gün artıyor. Elektronik kitap dahil Türkiye'de 2008 yılında 32 bin kitap basılmışken 2014 yılında bu sayı 50 binleri aştı. Ancak basılı kitap oranı artarken, kitap okuma oranı yükselmedi. Türk insanı kitap okumaya sadece 1 dakika ayırırken, buna karşılık TV izlemeye ortalama 6 saat, internete bağlanmaya 3 saat ayırıyor. İhtiyaç listesinde kitap okumak 235. Sırada yer alıyor.   KİTAP OKUMADA FRANSA VE İNGİLTERE İLK SIRADA   En fazla kitap okuyan ülkelerin başında, yüzde 21 ile Fransa ve İngiltere yer alırken, Japonya  yüzde 14 ile üçüncü sırada yer alıyor. ABD'de bu oran yüzde 12, İspanya'da yüzde 9. Türkiye'de ise, oran binde bir.  Okuma alışkanlığında, dünyada 86. sıradayız.
Alaşehir Ortaokulu’nun organizasyonu ve Alaşehir Belediyesi’nin sponsorluğu ile saat 10.30-11.30 arasında Cumhuriyet Meydanı’nda "Alaşehir Okuyor " adlı kitap okuma etkinliği yapıldı.

Etkinliğe Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Alaşehir Ortaokulu Müdürü Süleyman Büyükkarcı ve okul öğretmenleri, öğrencileri, ilçe merkezinde bulunan ilkokul, ortaokul ve liselerden temsilen 10'ar öğrenci, öğrenci velileri ve vatandaşlar, Alaşehir Ortaokulu Okul Aile Birliği yönetim kurulu üyeleri Selda Sözüer, Arif Yangöz, Ayşe Ulugöl ve Zühal Ölmez katıldılar.

 

BÜYÜKKARCI; "AMACIMIZ FARKINDALIK YARATMAK"

 

Etkinliği organize eden Alaşehir Ortaokulu Müdürü Süleyman Büyükkarcı, yaptığı konuşmada, "Ülkemiz genelinde her gün kitap okuma alışkanlığı biraz daha geriye gidiyor. Tabi ki bunda teknolojinin getirmiş olduğu yeniliklerin etkisi çok. Ancak  hiç bir okuma ve  öğrenme kitap okumala edinilen kadar kalıcı ve etkili değildir. Bu etkinliği düzenleme amacımız da kitap okumayı teşvik etmek, özendirmek ve hep birlikte bir saat süreyle kitap okuyarak farkındalık yaratmak" dedi.

 

KİTAP OKUMDA SINIFTA KALDIK

 

78 milyonluk Türkiye'de 2016 yılı verilerine göre kişi başına düşen kitap adedi  8.4 oldu. Uluslararası Yayıncılar Birliği verilerine göre, yayın sektörleri arasında Türkiye 11. sırada.  TÜİK verilerine göre  basılı kitap sayısı her geçen gün artıyor. Elektronik kitap dahil Türkiye'de 2008 yılında 32 bin kitap basılmışken 2014 yılında bu sayı 50 binleri aştı. Ancak basılı kitap oranı artarken, kitap okuma oranı yükselmedi. Türk insanı kitap okumaya sadece 1 dakika ayırırken, buna karşılık TV izlemeye ortalama 6 saat, internete bağlanmaya 3 saat ayırıyor. İhtiyaç listesinde kitap okumak 235. Sırada yer alıyor.

 

KİTAP OKUMADA FRANSA VE İNGİLTERE İLK SIRADA

 

En fazla kitap okuyan ülkelerin başında, yüzde 21 ile Fransa ve İngiltere yer alırken, Japonya  yüzde 14 ile üçüncü sırada yer alıyor. ABD'de bu oran yüzde 12, İspanya'da yüzde 9. Türkiye'de ise, oran binde bir.  Okuma alışkanlığında, dünyada 86. sıradayız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.