DDY KÖPRÜLÜ ÜST GEÇİTİ TAMAMLANDI

08.04.2021 - 09:44, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

DDY KÖPRÜLÜ ÜST GEÇİTİ TAMAMLANDI

Alaşehir - Uşak demir yolunun geçtiği ve Alaşehir’in nüfus bakımında yoğun mahalleri olan Yeni Mahalle ve Barış Mahallerinin içinden geçen tren yolu hemzemin geçidinin, üst geçidi tamamlandı. Barış Mahallesi ile Yeni Mahalle Mahallesi’ni birbirine bağlayan Akarca Devlet Demir Yolları Köprülü Üst Geçidi inşaatı tamamlandı. Üst geçit önümüzdeki günlerde ulaşıma açılacak.
TCDD Genel Müdürlüğü tarafından, 2020 yılı Kasım ayında ihale edilerek, inşaatına  başlanan Basmane-Afyon  hattı   171+165 kilometresinde  bulunan Akarca hemzemin geçit yerine yapılan vasıta köprülü üst geçit  inşaatı tamamlandı.  TCDD İzmir Bölge müdürlüğü  tarafından geçici kabulü yapılan, Köprülü üst geçit önümüzdeki günlerde ulaşıma açılacak. UÇGUN: 15 MİNYON TL’LİK DEV BİR YATIRIM Yapımı tamamlanan köprülü üst geçitte incelemelerde bulunan Alaşehir Kaymakamı Abdullah  Uçgun,  “İlçemiz Yeni Mahalle ve Barış Mahallelerini birbirine bağlayan Akarca Köprülü Üst geçidi yaklaşık 8 aylık çalışmanın ardından inşaatı tamamlandı.  Sadece boya ve aydınlatma çalışmaları kaldı. Boya ve aydınlatma işleri tamamlandıktan sonra ulaşıma açılacak.  Geçici kabulü geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Köprülü Üst geçit, yaklaşık 15 Milyon liralık yatırımla Alaşehir’e kazandırılmış büyük bir projedir. Bu kavşakta zaman zaman olumsuz kaza olayları yaşanabiliyordu. Bundan böyle kaza olayları da yaşanmayacaktır. İlçemiz Yeni Mahalle Mahallesi ve Barış mahallesi  araç trafiği yönünden oldukça rahatlayacak. Yayalar için güvenli bir alan oluşturulacaktır. Bu yol ayrıca onlarca kırsal mahallemizi  ve  tarım alanlarının da  ilçe merkezi ile ulaşımını da sağlamaktadır. Köprülü kavşağın ulaşıma açılmasıyla, burada yaşanan araç  ve yaya  kaza olayları da sona erecek, vatandaşlarımızın kaza korkuları sona erecektir. Bu projenin hayata geçmesinde emeği bulunan;  Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na, Manisa Valisi sayın Yaşar Karadeniz’e, TCDD Genel Müdürlüğüne, Manisa Milletvekillerimize ve emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum.”dedi.  
Alaşehir - Uşak demir yolunun geçtiği ve Alaşehir’in nüfus bakımında yoğun mahalleri olan Yeni Mahalle ve Barış Mahallerinin içinden geçen tren yolu hemzemin geçidinin, üst geçidi tamamlandı. Barış Mahallesi ile Yeni Mahalle Mahallesi’ni birbirine bağlayan Akarca Devlet Demir Yolları Köprülü Üst Geçidi inşaatı tamamlandı. Üst geçit önümüzdeki günlerde ulaşıma açılacak.

TCDD Genel Müdürlüğü tarafından, 2020 yılı Kasım ayında ihale edilerek, inşaatına  başlanan Basmane-Afyon  hattı   171+165 kilometresinde  bulunan Akarca hemzemin geçit yerine yapılan vasıta köprülü üst geçit  inşaatı tamamlandı.  TCDD İzmir Bölge müdürlüğü  tarafından geçici kabulü yapılan, Köprülü üst geçit önümüzdeki günlerde ulaşıma açılacak.

UÇGUN: 15 MİNYON TL’LİK DEV BİR YATIRIM

Yapımı tamamlanan köprülü üst geçitte incelemelerde bulunan Alaşehir Kaymakamı Abdullah  Uçgun,  “İlçemiz Yeni Mahalle ve Barış Mahallelerini birbirine bağlayan Akarca Köprülü Üst geçidi yaklaşık 8 aylık çalışmanın ardından inşaatı tamamlandı.  Sadece boya ve aydınlatma çalışmaları kaldı. Boya ve aydınlatma işleri tamamlandıktan sonra ulaşıma açılacak.  Geçici kabulü geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Köprülü Üst geçit, yaklaşık 15 Milyon liralık yatırımla Alaşehir’e kazandırılmış büyük bir projedir. Bu kavşakta zaman zaman olumsuz kaza olayları yaşanabiliyordu. Bundan böyle kaza olayları da yaşanmayacaktır. İlçemiz Yeni Mahalle Mahallesi ve Barış mahallesi  araç trafiği yönünden oldukça rahatlayacak. Yayalar için güvenli bir alan oluşturulacaktır. Bu yol ayrıca onlarca kırsal mahallemizi  ve  tarım alanlarının da  ilçe merkezi ile ulaşımını da sağlamaktadır. Köprülü kavşağın ulaşıma açılmasıyla, burada yaşanan araç  ve yaya  kaza olayları da sona erecek, vatandaşlarımızın kaza korkuları sona erecektir. Bu projenin hayata geçmesinde emeği bulunan;  Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na, Manisa Valisi sayın Yaşar Karadeniz’e, TCDD Genel Müdürlüğüne, Manisa Milletvekillerimize ve emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum.”dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.