DEVLET HASTANESİ PERSONELLERİ İŞARET DİLİ EĞİTİMİ ALDI

14.01.2019 - 10:44, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

DEVLET HASTANESİ PERSONELLERİ İŞARET DİLİ EĞİTİMİ ALDI

Alaşehir Devlet Hastanesi personelleri Alaşehir Halk Eğitim Müdürlüğü ve Devlet Hastanesi işbirliği ile açılan İşaret Dili Kursu’na katılarak sertifikalarını aldılar.
Hastanede düzenlenen törene Alaşehir kaymakamı Abdullah Uçgun, Devlet Hastanesi başhekimi Opr. Dr. Orhan Kırmalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Halk Eğitim Müdürü Süleyman Ölmez ve kursiyerler katıldılar. Hastaneye tedavi olmak için gelen vatandaşlar ve  işitme engelli  vatandaşlarla daha iyi iletişim kurabilmeleri  ve işlemlerinin sağlıklı yürütülmesini sağlamak amacıyla Hastane personeline işaret dili eğitimi veriliyor. Engelli vatandaşların aynı kalitede hizmet alabilmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen işaret Dili kursuna  katılan 100 personel  120 saatlik kurslarını tamamlayarak, sertifikalarını aldı. Kurs öğretmeni  Mehmet  Ali Karagöz tarafından verilen kursta hastanede görev yapan 485 personelin tamamı kademeli olarak işaret dili eğitimi kursuna katılacakları açıklandı. UÇGUN, "ENGELLERİN KALDIRILMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ" Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile yapılan protokol kapsamında açılan Türk İşaret Dili Kursumuzda hastanede çalışan bütün personellerin eğitimden geçeceğini belirten              Alaşehir kaymakamı Abdullah Uçgun, "Açılan kurslarla  hastane personelimizin işaret dilini öğrenerek konuşma ve işitme  engeli olan vatandaşlarımızla daha rahat iletişim kurması sağlanacaktır. Hastane hizmetlerinden  tüm vatandaşlarımızın eşit olarak,  aynı oranda, aynı kalitede hizmetlerden faydalanmasını istiyoruz.  Engelli vatandaşlarımızın önündeki tüm engellerin kaldırılması için  çalışıyoruz. Bunların en önemlisi de kamu kurumlarından tüm engellilerimizin hizmetlerden aynı oranda faydalanmasını sağlamaktır. Alaşehir Devlet Hastanesi olarak daha iyi hizmetler verebiliyoruz. Aydınlatma cihazlarımız tamamen yenilendi ve gelenekten geleceğe dönüşen hastane  projesi adı ile güneş enerjisinden  elektrik üretmeye  başlandı. Hastanemizin elektrik giderleri çok büyük oranda düştü. Hastanemizdeki doktor sayısı her geçen gün daha da artıyor ve  her branşta doktor bulunuyor. Hastanemizde paliyatif servis hizmete girdi.  Bu gün burada engelli vatandaşlarımızın iletişimini daha kolay sağlayabilmek için, işaret dili ile iletişimin sağlanması için işaret dili kursuna katılanların sertifika törenini yapıyoruz. Bu gün itibariyle 100 personelimiz bu eğitimi alarak, sertifikalarını aldılar. Hastanede hizmet veren 485 personelin tamamı bu eğitime katılacaktır. Bundan böyle engelli vatandaşlarımızla, hastane personelimiz,  daha kolay iletişim sağlayabileceklerdir."dedi.
Alaşehir Devlet Hastanesi personelleri Alaşehir Halk Eğitim Müdürlüğü ve Devlet Hastanesi işbirliği ile açılan İşaret Dili Kursu’na katılarak sertifikalarını aldılar.

Hastanede düzenlenen törene Alaşehir kaymakamı Abdullah Uçgun, Devlet Hastanesi başhekimi Opr. Dr. Orhan Kırmalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Halk Eğitim Müdürü Süleyman Ölmez ve kursiyerler katıldılar.

Hastaneye tedavi olmak için gelen vatandaşlar ve  işitme engelli  vatandaşlarla daha iyi iletişim kurabilmeleri  ve işlemlerinin sağlıklı yürütülmesini sağlamak amacıyla Hastane personeline işaret dili eğitimi veriliyor. Engelli vatandaşların aynı kalitede hizmet alabilmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen işaret Dili kursuna  katılan 100 personel  120 saatlik kurslarını tamamlayarak, sertifikalarını aldı. Kurs öğretmeni  Mehmet  Ali Karagöz tarafından verilen kursta hastanede görev yapan 485 personelin tamamı kademeli olarak işaret dili eğitimi kursuna katılacakları açıklandı.

UÇGUN, "ENGELLERİN KALDIRILMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile yapılan protokol kapsamında açılan Türk İşaret Dili Kursumuzda hastanede çalışan bütün personellerin eğitimden geçeceğini belirten              Alaşehir kaymakamı Abdullah Uçgun, "Açılan kurslarla  hastane personelimizin işaret dilini öğrenerek konuşma ve işitme  engeli olan vatandaşlarımızla daha rahat iletişim kurması sağlanacaktır. Hastane hizmetlerinden  tüm vatandaşlarımızın eşit olarak,  aynı oranda, aynı kalitede hizmetlerden faydalanmasını istiyoruz.  Engelli vatandaşlarımızın önündeki tüm engellerin kaldırılması için  çalışıyoruz. Bunların en önemlisi de kamu kurumlarından tüm engellilerimizin hizmetlerden aynı oranda faydalanmasını sağlamaktır. Alaşehir Devlet Hastanesi olarak daha iyi hizmetler verebiliyoruz. Aydınlatma cihazlarımız tamamen yenilendi ve gelenekten geleceğe dönüşen hastane  projesi adı ile güneş enerjisinden  elektrik üretmeye  başlandı. Hastanemizin elektrik giderleri çok büyük oranda düştü. Hastanemizdeki doktor sayısı her geçen gün daha da artıyor ve  her branşta doktor bulunuyor. Hastanemizde paliyatif servis hizmete girdi.  Bu gün burada engelli vatandaşlarımızın iletişimini daha kolay sağlayabilmek için, işaret dili ile iletişimin sağlanması için işaret dili kursuna katılanların sertifika törenini yapıyoruz. Bu gün itibariyle 100 personelimiz bu eğitimi alarak, sertifikalarını aldılar. Hastanede hizmet veren 485 personelin tamamı bu eğitime katılacaktır. Bundan böyle engelli vatandaşlarımızla, hastane personelimiz,  daha kolay iletişim sağlayabileceklerdir."dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.