Devlet hastanesi yatak kapasitesi arttı, servisler açılmaya başladı

Sağlık 08.04.2019 - 09:28, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Devlet hastanesi yatak kapasitesi arttı, servisler açılmaya başladı

ALAŞEHİR DEVLET HASTANESİ’NDE I. BASAMAK YENİDOĞAN YOĞUN BAKIM SERVİSİ AÇILDI. SERVİSTE; TEDAVİ İHTİYACI OLAN YENİ DOĞAN BEBEKLER ALAŞEHİR’DE TEDAVİ EDİLEBİLECEKLER.
Sağlık Bakanlığı tarafından Alaşehir Devlet Hastanesi’nin yatak kapasitesinin 200’den 225’e çıkarılmasından sonra yeni servisler açılmaya başladı. Bakanlık tarafından 05.03.2019 tarihinde yatak sayısının artırılmasından sonra Alaşehir’de ilk defa Yeni Doğan Yoğun Bakım Servisi açıldı. Yeni Doğan Yoğun Bakım Servisinin hizmete girmesiyle, tedavi ihtiyacı olan yeni doğan bebekler, Alaşehir’de tedavi edilebilecekler. "BEBEKLERİN TEDAVİSİ YAPILABİLECEK" Alaşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Orhan Kırmalı  , “Hastanemizin 200 olan yatak sayısı 05.03.2019 tarihinden itibaren, bakanlığımız tarafından 225’e çıkarıldı. Hastanemizin yatak kapasitesinin artmasıyla, yeni servislerimiz de açılmaya başladı. Yeni doğan bebeklerimizin birinci basamak sağlık hizmetleri 4+1 yatak kapasitesiyle; hastalık ve tedavileri, annelere beslenme ve emzirme eğitimleri verilebilecek. Yeni doğan bebeklerimizde yakın takip ihtiyacı olanlar, kontrol altında tutulacaklar. Hastanemiz Çocuk Uzmanlarımız Dr. Ferat Balkır  ve Dr. Remziye Seda Yeşilçıbık  tarafından yoğun bakım gerektiren çocuklarımızda 28 güne kadar olan sürede, oluşabilecek hastalıkların tedavileri yapılabilecektir. Yeni Doğan Yoğun Bakım Servisimizden; Alaşehirlilerin yanı sıra Sarıgöl, Salihli, Kula,Buldan, Kiraz gibi çevre yerleşim alanlarındaki vatandaşlarımız da hizmet almaktadır. Servis sayımızın artması, doktor sayımızın artmasıyla vatandaşlarımızda tedavi olabilmek için başka şehirlere gitmeden, Alaşehir’de tedavi olabileceklerdir. Buradan başta servislerin açılmasında İl Sağlık Müdürümüz  Dr. Necip Yemenici’ ye, Servisimizin açılmasında yapıcı yaklaşımlarından dolayı da Çocuk  Uzmanı  Dr. Ferat Balkır’a, Çocuk  Uzmanı Dr. Remziye Seda Yeşilçıbık’a ve  hastane çalışanlarımıza teşekkür ederim.”dedi.
ALAŞEHİR DEVLET HASTANESİ’NDE I. BASAMAK YENİDOĞAN YOĞUN BAKIM SERVİSİ AÇILDI. SERVİSTE; TEDAVİ İHTİYACI OLAN YENİ DOĞAN BEBEKLER ALAŞEHİR’DE TEDAVİ EDİLEBİLECEKLER.

Sağlık Bakanlığı tarafından Alaşehir Devlet Hastanesi’nin yatak kapasitesinin 200’den 225’e çıkarılmasından sonra yeni servisler açılmaya başladı. Bakanlık tarafından 05.03.2019 tarihinde yatak sayısının artırılmasından sonra Alaşehir’de ilk defa Yeni Doğan Yoğun Bakım Servisi açıldı. Yeni Doğan Yoğun Bakım Servisinin hizmete girmesiyle, tedavi ihtiyacı olan yeni doğan bebekler, Alaşehir’de tedavi edilebilecekler.

"BEBEKLERİN TEDAVİSİ YAPILABİLECEK"

Alaşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Orhan Kırmalı  , “Hastanemizin 200 olan yatak sayısı 05.03.2019 tarihinden itibaren, bakanlığımız tarafından 225’e çıkarıldı. Hastanemizin yatak kapasitesinin artmasıyla, yeni servislerimiz de açılmaya başladı. Yeni doğan bebeklerimizin birinci basamak sağlık hizmetleri 4+1 yatak kapasitesiyle; hastalık ve tedavileri, annelere beslenme ve emzirme eğitimleri verilebilecek. Yeni doğan bebeklerimizde yakın takip ihtiyacı olanlar, kontrol altında tutulacaklar. Hastanemiz Çocuk Uzmanlarımız Dr. Ferat Balkır  ve Dr. Remziye Seda Yeşilçıbık  tarafından yoğun bakım gerektiren çocuklarımızda 28 güne kadar olan sürede, oluşabilecek hastalıkların tedavileri yapılabilecektir. Yeni Doğan Yoğun Bakım Servisimizden; Alaşehirlilerin yanı sıra Sarıgöl, Salihli, Kula,Buldan, Kiraz gibi çevre yerleşim alanlarındaki vatandaşlarımız da hizmet almaktadır. Servis sayımızın artması, doktor sayımızın artmasıyla vatandaşlarımızda tedavi olabilmek için başka şehirlere gitmeden, Alaşehir’de tedavi olabileceklerdir. Buradan başta servislerin açılmasında İl Sağlık Müdürümüz  Dr. Necip Yemenici’ ye, Servisimizin açılmasında yapıcı yaklaşımlarından dolayı da Çocuk  Uzmanı  Dr. Ferat Balkır’a, Çocuk  Uzmanı Dr. Remziye Seda Yeşilçıbık’a ve  hastane çalışanlarımıza teşekkür ederim.”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.