ENGELLERİ AŞAMIYORUZ!

GÜNDEM 22.07.2019 - 10:16, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

ENGELLERİ AŞAMIYORUZ!

Son dönemlerde Alaşehir’de engelli bireylerin günlük aktivitelerini ve yaşamlarını kolaylaştırmak için adımlar atılıyor.
Son dönemlerde Alaşehir’de engelli bireylerin günlük aktivitelerini ve yaşamlarını kolaylaştırmak için adımlar atılıyor. Kamu kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinin bu alanda hayata geçirdiği projeleri engelli bireyler tam anlamıyla kullandığı söylenemez. Bu durumun en belirgin örneği ise engelli rampaları. Engelli rampalarının önünde her zaman bir engel bulunuyor. Alaşehirliler, engelli vatandaşlar için yapılan alanları, engellilerden daha fazla kullanıyor. Engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak, iş ve işlemlerini yapabilmeleri için yapılan engelli rampalarının önüne engelsiz bireyler, araçlarını park etmekten vazgeçmiyor. Toplum olarak birçok alanda olduğu gibi, engellilerin hakkının gazbı konusunda da ilk sıralara yerleşerek, sınıfta kaldık. Kent kültürü, Empati yetisi, hak ve hukuklarımızı tamamen unuttuk. NE ZAMAN SORUMLULUKLARIMIZI HATIRLAYACAĞIZ? Özeklikle iş ve işlemlerin çok yoğun  olduğu kamu kurum ve kuruluşların girişinde yer alan engelli rampalarının önüne park yapılıyor. Elektrik ödeme noktaları, bankalar, postane ve kaldırım iniş-çıkışları da araç sahiplerince zapt ediliyor. Bilinçli toplumun gereksimi olan her şeyden diğer il ve ilçelerin en az 50 yıl gerisinde kaldık. Üzücü olan ise her gün daha da geriye doğru gidişimiz gözüküyor. Yani olumsuz alışkanlıklarımızdan bir türlü vazgeçemiyoruz. Neden? CEZAİ MÜYYİDELER KAÇINILMAZ OLDU ALAŞEHİR 5 EYLÜL GAZETESİ OLARAK, YETKİLLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ. PARK İHLALİ YAPAN ARAÇ SAHİPLERİNE AĞIR CEZAİ MÜEYYİDELER UYGULANMASINI KAMU ADINA TALEP EDİYORUZ. DUYARLI VATANDAŞLARI DA BU KONUDA YETKİLİ MERCİLERE İHBAR ETMELERİNİ BEKLİYORUZ.
Son dönemlerde Alaşehir’de engelli bireylerin günlük aktivitelerini ve yaşamlarını kolaylaştırmak için adımlar atılıyor.

Son dönemlerde Alaşehir’de engelli bireylerin günlük aktivitelerini ve yaşamlarını kolaylaştırmak için adımlar atılıyor. Kamu kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinin bu alanda hayata geçirdiği projeleri engelli bireyler tam anlamıyla kullandığı söylenemez. Bu durumun en belirgin örneği ise engelli rampaları. Engelli rampalarının önünde her zaman bir engel bulunuyor.

Alaşehirliler, engelli vatandaşlar için yapılan alanları, engellilerden daha fazla kullanıyor. Engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak, iş ve işlemlerini yapabilmeleri için yapılan engelli rampalarının önüne engelsiz bireyler, araçlarını park etmekten vazgeçmiyor. Toplum olarak birçok alanda olduğu gibi, engellilerin hakkının gazbı konusunda da ilk sıralara yerleşerek, sınıfta kaldık. Kent kültürü, Empati yetisi, hak ve hukuklarımızı tamamen unuttuk.

NE ZAMAN SORUMLULUKLARIMIZI HATIRLAYACAĞIZ?

Özeklikle iş ve işlemlerin çok yoğun  olduğu kamu kurum ve kuruluşların girişinde yer alan engelli rampalarının önüne park yapılıyor. Elektrik ödeme noktaları, bankalar, postane ve kaldırım iniş-çıkışları da araç sahiplerince zapt ediliyor. Bilinçli toplumun gereksimi olan her şeyden diğer il ve ilçelerin en az 50 yıl gerisinde kaldık. Üzücü olan ise her gün daha da geriye doğru gidişimiz gözüküyor. Yani olumsuz alışkanlıklarımızdan bir türlü vazgeçemiyoruz. Neden?

CEZAİ MÜYYİDELER KAÇINILMAZ OLDU

ALAŞEHİR 5 EYLÜL GAZETESİ OLARAK, YETKİLLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ. PARK İHLALİ YAPAN ARAÇ SAHİPLERİNE AĞIR CEZAİ MÜEYYİDELER UYGULANMASINI KAMU ADINA TALEP EDİYORUZ. DUYARLI VATANDAŞLARI DA BU KONUDA YETKİLİ MERCİLERE İHBAR ETMELERİNİ BEKLİYORUZ.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.