ENGELLİ GENÇLER 'ASKER' OLDU

YAŞAM 14.05.2018 - 10:17, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

ENGELLİ GENÇLER 'ASKER' OLDU

Alaşehir’de bir günlüğüne temsili olarak askerlik yapacak olan engelli gençler için asker kınası etkinliği düzenlendi. Alaşehir Belediyesi ve Alaşehir Engelliler Dayanışma Derneği’nin ortaklaşa organize ettiği asker kınası etkinliği Salı Pazarı Alanı’nda gerçekleşti. Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak da gençlerin eğlencesine ortak oldu.
Fiziksel ve zihinsel engelleri sebebiyle yaşıtları ile birlikte askere gidemeyen gençler için düzenlenen ve renkli görüntülere sahne olan programa; Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun,  Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak,  Alaşehir Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Taşgöz, Alaşehir Belediyesi meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. UÇGUN; "BU TABLO DÜNYANIN HİÇ BİR ÜLKESİNDE GÖRÜLEMEZ Etkinliğe katılarak gençlerin sevincine ortak olan Kaymakam Abdullah Uçgun, "Yarın Manisa’da yapılacak temsili yemin törenine katılacak olan 22 engelli kardeşimizin asker kınasına katıldık. Bu dünyanın hiç bir ülkesinde görülemeyecek bir tablodur. Engelli olsalar da yürekleri vatan ve bayrak sevgisi ile dolu olan kardeşlerimizi tebrik ediyorum" dedi. “HER ZAMAN YANINIZDAYIZ” Engelli gençlerin coşkusuna ortak olan ve onlarla birlikte doyasıya eğlenen Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak,” Türk Milleti olarak asker ocağını kutsal peygamber ocağı olarak gören, dünyadaki ender uluslardan biriyiz. Bu kapsamda özel gençlerimiz için düzenlenen programda onlarla birlikte olmak, sıkıntılarını, dertlerini, coşkularını paylaşarak bir gün de olsa gençlerimizin şanlı üniformamızı giyecek olmasına ortak olmak bizleri gururlandırdı. Alaşehir Belediyesi olarak, engellilerimizin sadece bugün değil her zaman yanında olduğumuzu burada bir kez daha vurgulamak istiyor, gençlerimize hayırlı teskereler diliyorum” dedi. Gecede konuşan Engelliler Derneği başkanı İbrahim vatani görevinizi bitirmenizi canı gönülden diliyorum. Tüm ailelere bu etkinliğe katıldıkları için teşekkür ediyorum, “En Büyük Asker Bizim Asker” dedi. MANİSA'DA BİR GÜN ASKERLİK YAPACAKLAR Program hediye takdimi, askerlere kınası yakılması ve gençlerin davullar eşliğinde gönüllerince eğlenmesi ile sona erdi. 20 Askere çayda çıra eşliğinde kına yakıldı. Askere gidecek engelliler ve aileleri gecede doyasıya eğlendiler. Askerler Manisa Piyade Er Eğitim Tugayı’nda bir gün askerlik yaparak, geriye dönecekler. Engelli askerler askere gitmekten çok mutlu olduklarını belirttiler.
Alaşehir’de bir günlüğüne temsili olarak askerlik yapacak olan engelli gençler için asker kınası etkinliği düzenlendi. Alaşehir Belediyesi ve Alaşehir Engelliler Dayanışma Derneği’nin ortaklaşa organize ettiği asker kınası etkinliği Salı Pazarı Alanı’nda gerçekleşti. Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak da gençlerin eğlencesine ortak oldu.

Fiziksel ve zihinsel engelleri sebebiyle yaşıtları ile birlikte askere gidemeyen gençler için düzenlenen ve renkli görüntülere sahne olan programa; Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun,  Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak,  Alaşehir Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Taşgöz, Alaşehir Belediyesi meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

UÇGUN; "BU TABLO DÜNYANIN HİÇ BİR ÜLKESİNDE GÖRÜLEMEZ

Etkinliğe katılarak gençlerin sevincine ortak olan Kaymakam Abdullah Uçgun, "Yarın Manisa’da yapılacak temsili yemin törenine katılacak olan 22 engelli kardeşimizin asker kınasına katıldık. Bu dünyanın hiç bir ülkesinde görülemeyecek bir tablodur. Engelli olsalar da yürekleri vatan ve bayrak sevgisi ile dolu olan kardeşlerimizi tebrik ediyorum" dedi.

“HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

Engelli gençlerin coşkusuna ortak olan ve onlarla birlikte doyasıya eğlenen Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak,” Türk Milleti olarak asker ocağını kutsal peygamber ocağı olarak gören, dünyadaki ender uluslardan biriyiz. Bu kapsamda özel gençlerimiz için düzenlenen programda onlarla birlikte olmak, sıkıntılarını, dertlerini, coşkularını paylaşarak bir gün de olsa gençlerimizin şanlı üniformamızı giyecek olmasına ortak olmak bizleri gururlandırdı. Alaşehir Belediyesi olarak, engellilerimizin sadece bugün değil her zaman yanında olduğumuzu burada bir kez daha vurgulamak istiyor, gençlerimize hayırlı teskereler diliyorum” dedi.

Gecede konuşan Engelliler Derneği başkanı İbrahim vatani görevinizi bitirmenizi canı gönülden diliyorum. Tüm ailelere bu etkinliğe katıldıkları için teşekkür ediyorum, “En Büyük Asker Bizim Asker” dedi.

MANİSA'DA BİR GÜN ASKERLİK YAPACAKLAR

Program hediye takdimi, askerlere kınası yakılması ve gençlerin davullar eşliğinde gönüllerince eğlenmesi ile sona erdi. 20 Askere çayda çıra eşliğinde kına yakıldı. Askere gidecek engelliler ve aileleri gecede doyasıya eğlendiler. Askerler Manisa Piyade Er Eğitim Tugayı’nda bir gün askerlik yaparak, geriye dönecekler. Engelli askerler askere gitmekten çok mutlu olduklarını belirttiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.