Eşini öldüren kocaya Ağırlaştırılmış müebbet

GÜNDEM 31.03.2017 - 10:07, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Eşini öldüren kocaya Ağırlaştırılmış müebbet

Alaşehir İlçesi'nde, 1.5 yıldır ayrı yaşadığı eşi 25 yaşındaki Meltem E.'yi sokak ortasında bıçaklayarak öldüren ve 1 hafta sonra polis tarafından İzmir'in Kiraz ilçesinde yakalanarak tutuklanan 27 yaşındaki Emrah E’, Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Emrah E, Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesinde bugün yapılan duruşmaya SEGBİS sistemiyle katıldı.  Sanığa karar öncesi söyleyecek bir şeyin var mı diye soruldu. Sanık Emrah E. “ Olmasa iyiydi, pişmanım, yapacak bir şey yok” dedi. 22 Mart 2017 günü yapılan duruşmada Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen ve savcının mütela vermesi  üzerine sanık avukatı savunma için süre istemiş, duruşma 29 Mart 2017 tarihine ertelenmişti.   HASGÖR; "UMARIZ KARAR EMSAL OLUR"   Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcisi Sema Hasgör, duruşma sonrası açıklama yaptı. Hasgör, "Bugün kocası tarafından öldürülen Meltem Ece’nin son duruşması yapıldı. Biz Meltem kardeşimizin davasını başından beri takip ediyoruz.Tüm kadın cinayetlerini takip ettiğimiz gibi. Davalarda kadın katillerinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alması için mücadele ediyoruz. Bu günde sevindirici bir haber aldık. Ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi.  Umarız diğer mahkemelere de bu karar emsal olur.  Aslında toplumun da Özgecan yasası dediği yasanın içeriği budur, dedi.   MELTEM ECE'NİN AVUKATI VE AİLESİ KARARDAN MEMNUN   Meltem Ece’nin avukatı Nilay Geylanlı Yorgancıoğlu, Savcı geçtiğimiz duruşmada mütela vermişti. Sanık avukatının süre istemesi üzerine bu güne ertelenen mahkemeden, Mahkeme bugün kararını verdi.Sanık hakkında Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Adaletin tecelli bulduğunu düşünüyoruz, dedi. Duruşmaya Meltem Ece’nin annesi Fatma ve babası İsa Uygun ile beraber aile yakınları katıldı.Baba İsa Uygun, "Hak yerini buldu. Cezasını çeksin" derken dünürü, Kamil Albi, "Adalet yerini buldu. Aftan da yararlanamaz" dedi.
Alaşehir İlçesi'nde, 1.5 yıldır ayrı yaşadığı eşi 25 yaşındaki Meltem E.'yi sokak ortasında bıçaklayarak öldüren ve 1 hafta sonra polis tarafından İzmir'in Kiraz ilçesinde yakalanarak tutuklanan 27 yaşındaki Emrah E’, Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Emrah E, Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesinde bugün yapılan duruşmaya SEGBİS sistemiyle katıldı.  Sanığa karar öncesi söyleyecek bir şeyin var mı diye soruldu. Sanık Emrah E. “ Olmasa iyiydi, pişmanım, yapacak bir şey yok” dedi. 22 Mart 2017 günü yapılan duruşmada Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen ve savcının mütela vermesi  üzerine sanık avukatı savunma için süre istemiş, duruşma 29 Mart 2017 tarihine ertelenmişti.

 

HASGÖR; "UMARIZ KARAR EMSAL OLUR"

 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcisi Sema Hasgör, duruşma sonrası açıklama yaptı. Hasgör, "Bugün kocası tarafından öldürülen Meltem Ece’nin son duruşması yapıldı. Biz Meltem kardeşimizin davasını başından beri takip ediyoruz.Tüm kadın cinayetlerini takip ettiğimiz gibi. Davalarda kadın katillerinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alması için mücadele ediyoruz. Bu günde sevindirici bir haber aldık. Ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi.  Umarız diğer mahkemelere de bu karar emsal olur.  Aslında toplumun da Özgecan yasası dediği yasanın içeriği budur, dedi.

 

MELTEM ECE'NİN AVUKATI VE AİLESİ KARARDAN MEMNUN

 

Meltem Ece’nin avukatı Nilay Geylanlı Yorgancıoğlu, Savcı geçtiğimiz duruşmada mütela vermişti. Sanık avukatının süre istemesi üzerine bu güne ertelenen mahkemeden, Mahkeme bugün kararını verdi.Sanık hakkında Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Adaletin tecelli bulduğunu düşünüyoruz, dedi.

Duruşmaya Meltem Ece’nin annesi Fatma ve babası İsa Uygun ile beraber aile yakınları katıldı.Baba İsa Uygun, "Hak yerini buldu. Cezasını çeksin" derken dünürü, Kamil Albi, "Adalet yerini buldu. Aftan da yararlanamaz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.