FEN LİSESİ, ALAŞEHİR’İN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

EĞİTİM 11.08.2017 - 09:47, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

FEN LİSESİ, ALAŞEHİR’İN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Alaşehir Fen Lisesi öğrencileri Üniversiteye yerleştirme sınavı sonunda Alaşehir’in yüzünü güldürdü. Alaşehirlilerin gurur tablosu oldu. 74 Mezun veren Fen Lisesi, 6 Tıp, 2 Hukuk Fakültesi ve 2 Diş Hekimliği olmak üzere toplam 44 öğrenci değişik mühendislikler ve alanlarda bir üniversiteye yerleşme başarısı gösterdi.
Alaşehir Fen Lisesi verdiği  74 mezundan  44 öğrenci istediği üniversiteye yerleşmeyi başardı. Diğer öğrencilerde ya istediği üniversite olmadığı için tercih yapmadı, yada ek yerleştirmeyi bekliyor. Son yıllarda Alaşehir’in il bazında üniversite başarı sıralamasında son sıralarda yer alıyordu. Fen Lisesi’nin başarı oranın yüksek olması Alaşehir’in il ve ülke çapında başarısını da yükseltecek. ATINTAŞ: BU BAŞARI HEPİMİZİN Alaşehir Fen Lisesi Müdürü Ali Altıntaş, "Okulumuzda bilginin yanında eğitimi de ön planda tuttuk. Çocuklarımız bilgiyi her zaman kazanabilir, her zaman ulaşabilir, ancak eğitimi her zaman ve her yerde öğrenemez. Biz okulumuzda, barınma yurdumuzda, okul bahçesinde eğitim vermeyi de ön planda tuttuk. Öğretmenlerimiz gün geldi, öğrencilerimize anne- baba oldular. Gün geldi okul bahçesine arkadaş olarak oyun oynadılar.  Velilerimizle, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle sürekli işbirliği yaparak, başarıyı artırmanın yollarını araştırdık. Bu gün 74 öğrencimizden 44 öğrencimiz istedikleri alanlarda yerleşme başarısını gösterdiler.  Yerleşmeyen öğrencilerimiz de ya tercih yapmadılar ya da ek yerleştirmeyi beklemektedirler. Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizin hepsi gelecekte başarılı olabilecek eğitimleri aldılar. Bu alanda başta öğrenci velilerimiz olmak üzere, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş  personeli, okulumuz öğretmenleri ve personelimiz, okulumuza desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Gündüz Karaoğlan, AK Parti ilçe başkanı Rıza Peker,  tabi ki bizlerin yüzlerini başarılarıyla güldüren sevgili öğrencilerimize kısacası emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."dedi.
Alaşehir Fen Lisesi öğrencileri Üniversiteye yerleştirme sınavı sonunda Alaşehir’in yüzünü güldürdü. Alaşehirlilerin gurur tablosu oldu. 74 Mezun veren Fen Lisesi, 6 Tıp, 2 Hukuk Fakültesi ve 2 Diş Hekimliği olmak üzere toplam 44 öğrenci değişik mühendislikler ve alanlarda bir üniversiteye yerleşme başarısı gösterdi.

Alaşehir Fen Lisesi verdiği  74 mezundan  44 öğrenci istediği üniversiteye yerleşmeyi başardı. Diğer öğrencilerde ya istediği üniversite olmadığı için tercih yapmadı, yada ek yerleştirmeyi bekliyor. Son yıllarda Alaşehir’in il bazında üniversite başarı sıralamasında son sıralarda yer alıyordu. Fen Lisesi’nin başarı oranın yüksek olması Alaşehir’in il ve ülke çapında başarısını da yükseltecek.

ATINTAŞ: BU BAŞARI HEPİMİZİN

Alaşehir Fen Lisesi Müdürü Ali Altıntaş, "Okulumuzda bilginin yanında eğitimi de ön planda tuttuk. Çocuklarımız bilgiyi her zaman kazanabilir, her zaman ulaşabilir, ancak eğitimi her zaman ve her yerde öğrenemez. Biz okulumuzda, barınma yurdumuzda, okul bahçesinde eğitim vermeyi de ön planda tuttuk. Öğretmenlerimiz gün geldi, öğrencilerimize anne- baba oldular. Gün geldi okul bahçesine arkadaş olarak oyun oynadılar.  Velilerimizle, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle sürekli işbirliği yaparak, başarıyı artırmanın yollarını araştırdık. Bu gün 74 öğrencimizden 44 öğrencimiz istedikleri alanlarda yerleşme başarısını gösterdiler.  Yerleşmeyen öğrencilerimiz de ya tercih yapmadılar ya da ek yerleştirmeyi beklemektedirler. Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizin hepsi gelecekte başarılı olabilecek eğitimleri aldılar. Bu alanda başta öğrenci velilerimiz olmak üzere, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş  personeli, okulumuz öğretmenleri ve personelimiz, okulumuza desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Gündüz Karaoğlan, AK Parti ilçe başkanı Rıza Peker,  tabi ki bizlerin yüzlerini başarılarıyla güldüren sevgili öğrencilerimize kısacası emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.