Genç Gönüllüler, minik öğrencilere masal okuyor

27.02.2017 - 09:31, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Genç Gönüllüler, minik öğrencilere masal okuyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen ve gönüllü gençlerin ücretsiz olarak görev aldıkları "Genç Gönüllüler" projesi ülke genelinde çeşitli etkinliklerle devam ederken, Alaşehir İlçe Halk Kütüphanesi de projeye "Bir masal da siz okur musunuz" etkinliğiyle katıldı.
Alaşehir İlçe Halk Kütüphanesi, "Bir masal da siz okur musunuz" isimli projesiyle kütüphanede haftanın belirli gün ve saatlerinde 4-6 yaş gurubu öğrencilere masal ve hikaye okuma etkinliği başlattı. İlki geçtiğimiz hafta başlatılan etkinliğin ikincisi dün İlçe Halk Kütüphanesi'nde yapıldı. Mustafa Beşikçioğlu Anasınıfı öğrencileri Genç Gönüllü Hande Argıt'ın kendileri için okuduğu masalı dinlediler.   GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENDEN MASAL DİNLEDİLER   2017 yılında kütüphanede haftanın belirli gün ve saatlerinde 4-6 yaş grubu çocuklara masal-hikaye okuyarak, eğlenceli vakit geçirmelerini sağlayacak etkinlik geçtiğimiz hafta İlçe Halk Kütüphanesinde başladı. Geçtiğimiz hafta İlçe Halk Kütüphanesine gelen Mustafa Beşikçioğlu Anasınıfı öğleden sonra gurubunun ardından dün de sabah gurubu İlçe Halk Kütüphanesine gelerek gönüllü Anasınıfı öğretmeni Hande Argıt'ın kendileri için okuduğu masalı dinledi.   ÇOCUKLARA BALON HEDİYE EDİLDİ   Mustafa Beşikçioğlu Anasınıfı öğretmenleri  Yasemin Köksoy ve Serap Öztürk'ün gözetiminde İlçe Halk Kütüphanesine gelen öğrenciler kendileri için okunan masalı dinledikten sonra kütüphane binasını gezdi. Öğrencilere Kütüphane tarafından balon hediye edildi. Öğrenciler daha sonra Halk Kütüphanesi Müdürü Gıyasettin Yoca, Kütüphane Şefi Ümran Cura ve memur Hakim Sözügüzel'le birlikte fotoğraf çekildikten sonra okullarına döndü. İlçe Halk Kütüphanesi tarafından başlatılan "Bir masal da siz okur musunuz" etkinliğinin yıl boyu, anasınıflarından gelecekler talepler doğrultusunda devam edeceği öğrenildi.   GENÇ GÖNÜLLÜLER PROJESİ NEDİR?   Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlerin gönüllü olarak hizmet etmeleri için pek çok gönüllülük fırsatı sunuyor. Gençlerin daha fazla gönüllülük faaliyetlerine katılımını sağlamak ve gençliğin sosyal ve kişisel gelişimini desteklemek amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan proje ile gençlerin toplumsal hayata katılımı hedefleniyor. Genç nüfusun daha fazla gönüllülük faaliyetlerine katılımının sağlanması, gençliğin sosyal ve kişisel gelişiminin desteklenmesi, toplumsal hayata katılım, serbest zamanın etkin değerlendirilmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından www.gencgonulluler.gov.tr adında bir internet sitesi kuruldu.   Gönüllü arayan kurum ve kuruluşlar ile gönüllü olmak isteyenleri bir araya getiren internet sitesinde kurum ve kuruluşlar ihtiyaç duyduğu gönüllü ilanlarını yayınlayabiliyor. Gönüllü olmak isteyen gençler, spor, kültür ve turizm, çevre, afet ve acil durum, eğitim, sağlık ve sosyal hizmetler kategorileri altındaki seçeneklerden istediklerini tercih edebiliyor. Genç gönüllüler ayrıca, mobil uygulaması ile gönüllü ilanlarını anında görüp, istedikleri ilana bulundukları yerden de başvuru yapabiliyor.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen ve gönüllü gençlerin ücretsiz olarak görev aldıkları "Genç Gönüllüler" projesi ülke genelinde çeşitli etkinliklerle devam ederken, Alaşehir İlçe Halk Kütüphanesi de projeye "Bir masal da siz okur musunuz" etkinliğiyle katıldı.

Alaşehir İlçe Halk Kütüphanesi, "Bir masal da siz okur musunuz" isimli projesiyle kütüphanede haftanın belirli gün ve saatlerinde 4-6 yaş gurubu öğrencilere masal ve hikaye okuma etkinliği başlattı. İlki geçtiğimiz hafta başlatılan etkinliğin ikincisi dün İlçe Halk Kütüphanesi'nde yapıldı. Mustafa Beşikçioğlu Anasınıfı öğrencileri Genç Gönüllü Hande Argıt'ın kendileri için okuduğu masalı dinlediler.

 

GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENDEN MASAL DİNLEDİLER

 

2017 yılında kütüphanede haftanın belirli gün ve saatlerinde 4-6 yaş grubu çocuklara masal-hikaye okuyarak, eğlenceli vakit geçirmelerini sağlayacak etkinlik geçtiğimiz hafta İlçe Halk Kütüphanesinde başladı. Geçtiğimiz hafta İlçe Halk Kütüphanesine gelen Mustafa Beşikçioğlu Anasınıfı öğleden sonra gurubunun ardından dün de sabah gurubu İlçe Halk Kütüphanesine gelerek gönüllü Anasınıfı öğretmeni Hande Argıt'ın kendileri için okuduğu masalı dinledi.

 

ÇOCUKLARA BALON HEDİYE EDİLDİ

 

Mustafa Beşikçioğlu Anasınıfı öğretmenleri  Yasemin Köksoy ve Serap Öztürk'ün gözetiminde İlçe Halk Kütüphanesine gelen öğrenciler kendileri için okunan masalı dinledikten sonra kütüphane binasını gezdi. Öğrencilere Kütüphane tarafından balon hediye edildi. Öğrenciler daha sonra Halk Kütüphanesi Müdürü Gıyasettin Yoca, Kütüphane Şefi Ümran Cura ve memur Hakim Sözügüzel'le birlikte fotoğraf çekildikten sonra okullarına döndü.

İlçe Halk Kütüphanesi tarafından başlatılan "Bir masal da siz okur musunuz" etkinliğinin yıl boyu, anasınıflarından gelecekler talepler doğrultusunda devam edeceği öğrenildi.

 

GENÇ GÖNÜLLÜLER PROJESİ NEDİR?

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlerin gönüllü olarak hizmet etmeleri için pek çok gönüllülük fırsatı sunuyor. Gençlerin daha fazla gönüllülük faaliyetlerine katılımını sağlamak ve gençliğin sosyal ve kişisel gelişimini desteklemek amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan proje ile gençlerin toplumsal hayata katılımı hedefleniyor. Genç nüfusun daha fazla gönüllülük faaliyetlerine katılımının sağlanması, gençliğin sosyal ve kişisel gelişiminin desteklenmesi, toplumsal hayata katılım, serbest zamanın etkin değerlendirilmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından www.gencgonulluler.gov.tr adında bir internet sitesi kuruldu.

 

Gönüllü arayan kurum ve kuruluşlar ile gönüllü olmak isteyenleri bir araya getiren internet sitesinde kurum ve kuruluşlar ihtiyaç duyduğu gönüllü ilanlarını yayınlayabiliyor. Gönüllü olmak isteyen gençler, spor, kültür ve turizm, çevre, afet ve acil durum, eğitim, sağlık ve sosyal hizmetler kategorileri altındaki seçeneklerden istediklerini tercih edebiliyor. Genç gönüllüler ayrıca, mobil uygulaması ile gönüllü ilanlarını anında görüp, istedikleri ilana bulundukları yerden de başvuru yapabiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.