Gönüllü hayvanseverler iş başında

YAŞAM 19.07.2016 - 10:17, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Gönüllü hayvanseverler iş başında

Son günlerde mevsim normallerinin üzerinde artış gösteren sıcaklık ve kuraklıktan dolayı etkilenen sokak hayvanlarındaki saldırgan davranışlar üzerine, bir araya gelen sivil toplum temsilcileri çözüm için bir araya geldi.
Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban’ın ev sahipliğinde gıyaben toplanan yardım sever gönüllülere, Alaşehir Belediyesi Veteriner Hekimi Hüseyin Somuncu ile Zabıta Müdürü Erol Kacar eşlik etti. Toplantıda ele alınan başlıklarla ilgili bir açıklama yapan Zabıta Müdürü Erol Kacar, “Yerel seçimlerin ardından yürürlüğe giren 6360 Sayılı Yasa sonrası Manisa Büyükşehir Belediyesine tayin olan eski veteriner hekimimizin yerine Belediye Başkanımız Sayın Dr. Gökhan Karaçoban’ın talimatlarıyla yeniden veteriner hekim istihdamı sağlandı. Mevcut barınak da, yapılan protokolle geçici olarak belediyemizce tekrar işletilmesi sağlanmıştır.” diyerek toplantıya katılan aktivistlerce varılan mutabakat gereği bundan böyle sahada yapılan tüm çalışmaların her ay düzenli olarak yapılacak olan toplantılarda değerlendirmesinin yapılacağını ifade etti. Planlaması biten ve artık sahada pratiğe dönüştürülecek olan diğer tüm veterinerlik hizmetlerine ilişkin branşıyla ilgili özet bilgiler veren Veteriner Hekim Hüseyin Somuncu da şunları söyledi: “Hep birlikte hayata geçirecek olduğumuz bu eylem planı dahilinde; rutin olarak yapılan aşılama ve kısırlaştırma periyotları daha sık aralıklarla tekrarlanarak tedavi süreçleri bitenlerin ilgi kanun emri gereği alındıkları doğal ortama geri bırakılacak. Tıbben tedavileri mümkün olmayanlar ile saldırgan davranışları ıslah edilemeyenlerin ise yasa çerçevesinde ele alınacak. Yerleşim yerlerimiz dışında başka şehirlerden kentimizin mülki hudutlarına topluca terk edilen hayvanlardan sorumlu faillerin ise duyarlı vatandaşlarımızdan edineceğimiz ihbar, fotoğraf ve kamera kayıtları vasıtasıyla en ağır cezaları almaları için gereken çabayı sarf edeceğiz.”
Son günlerde mevsim normallerinin üzerinde artış gösteren sıcaklık ve kuraklıktan dolayı etkilenen sokak hayvanlarındaki saldırgan davranışlar üzerine, bir araya gelen sivil toplum temsilcileri çözüm için bir araya geldi.

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban’ın ev sahipliğinde gıyaben toplanan yardım sever gönüllülere, Alaşehir Belediyesi Veteriner Hekimi Hüseyin Somuncu ile Zabıta Müdürü Erol Kacar eşlik etti.

Toplantıda ele alınan başlıklarla ilgili bir açıklama yapan Zabıta Müdürü Erol Kacar, “Yerel seçimlerin ardından yürürlüğe giren 6360 Sayılı Yasa sonrası Manisa Büyükşehir Belediyesine tayin olan eski veteriner hekimimizin yerine Belediye Başkanımız Sayın Dr. Gökhan Karaçoban’ın talimatlarıyla yeniden veteriner hekim istihdamı sağlandı. Mevcut barınak da, yapılan protokolle geçici olarak belediyemizce tekrar işletilmesi sağlanmıştır.” diyerek toplantıya katılan aktivistlerce varılan mutabakat gereği bundan böyle sahada yapılan tüm çalışmaların her ay düzenli olarak yapılacak olan toplantılarda değerlendirmesinin yapılacağını ifade etti.

Planlaması biten ve artık sahada pratiğe dönüştürülecek olan diğer tüm veterinerlik hizmetlerine ilişkin branşıyla ilgili özet bilgiler veren Veteriner Hekim Hüseyin Somuncu da şunları söyledi:

“Hep birlikte hayata geçirecek olduğumuz bu eylem planı dahilinde; rutin olarak yapılan aşılama ve kısırlaştırma periyotları daha sık aralıklarla tekrarlanarak tedavi süreçleri bitenlerin ilgi kanun emri gereği alındıkları doğal ortama geri bırakılacak. Tıbben tedavileri mümkün olmayanlar ile saldırgan davranışları ıslah edilemeyenlerin ise yasa çerçevesinde ele alınacak. Yerleşim yerlerimiz dışında başka şehirlerden kentimizin mülki hudutlarına topluca terk edilen hayvanlardan sorumlu faillerin ise duyarlı vatandaşlarımızdan edineceğimiz ihbar, fotoğraf ve kamera kayıtları vasıtasıyla en ağır cezaları almaları için gereken çabayı sarf edeceğiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.