HAYALİNİN PEŞİNDEN GİDEREK ÇOK İSTEDİĞİ DÜKKÂNINI AÇTI

30.11.2020 - 10:30, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

HAYALİNİN PEŞİNDEN GİDEREK ÇOK İSTEDİĞİ DÜKKÂNINI AÇTI

Alaşehir’de yaşayan 27 yaşındaki genç girişimci evli ve bir çocuk babası İsmail Saraç, çocukluğundan bu yana kurduğu dükkân açma hayalini gerçekleştirdi. Açtığı dükkâna çocuğunun adını veren Saraç, iki mutluluğu bir arada yaşadığını belirtti. Saraç, ‘EFE TUHAFİYE’ isimli giyim üzerine dükkanını açtı.
Çocukluğundan bu yana kurduğu dükkân açma hayalini risk alarak gerçekleştirdiğini ifade eden 27 yaşındaki genç girişimci İsmail Saraç, insanın kendi işinin sahibi olması kadar güzel bir şey yok diyerek, “Kimi insanlar başkasının iş yerinde çalışarak risk almadanhayat sürdürmeyi seviyor. Ben ise risk alarak bu yolu tercih ettim. Askerden geldikten sonra 7 yıl farklı sektörlerde çalıştım. En son yaklaşık 4 yıl boyunca bir mandırada çalıştım. Çocukluk hayalim olan dükkân açma, kendi işimin sahibi olma isteği hep aklımdaydı. Çalıştığım iş yerinde işimden memnundum, patronum çalışma arkadaşlarım herkesle aram çok iyiydi. Ama ben hayalimin peşinden gitmeye karar vererek istifa ettim.”dedi. SARAÇ, “İNANIYORSANIZ BAŞARIRSINIZ” İstifa sürecinde karar verirken zorlandığını ifade eden Saraç, ”Çalıştığım iş yerimde seviliyordum. İnandığım yolda gitmek için istifa kararını verme sürecinde başta eşim Semiha Saraç olmak üzere ailem tam destek ile arkamda durdular. Fakat bir çocuğum ve bakmakla yükümlü olduğum bir ailem vardı. Başarabilir miyim, bir aksilik olur mu acaba, ya işler yolunda gitmezse gibi sorular gelmiyor değil insanın aklına. Her işin kendine göre riskleri vardır elbet. Çünkü risk alamazsan bir şeyler kazanamazsın. Kimse bir şeylere hazırdan konmuyor. Hazır gelen şeyler de zaten insana tat vermiyor. Bir söz var ”Akıllı köprüyü bulana kadar, deli karşıya geçermiş” diye. Bu söz her şeyi o kadar güzel özetliyor ki. İnce ince hesaplar üzerine bir düzen kurmaya kalkışacağınız zaman insan çekiniyor bazı girişimler yapmaya. Ama delilik edip yola çıktığınızda, eğer inanıyorsanız zaten başarıyorsunuz.  İnandığım yola çıktım ve çocukluk hayalim olan kendi iş yerimi kurarak buraya çocuğumun adını verdik ve çifte mutluluk yaşadık. Şimdi işlerimiz çok şükür yerinde. Yeni Mahalle’de trafik ışıklarının hemen alt tarafında merkezi bir yerde açtığımız tuhafiye giyim dükkânı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor çok şükür. Kaliteli bayan, erkek ve çocuk ürünlerini uygun fiyata vererek adeta cazibe merkezi haline geldik. Bu bölgede yaşayan vatandaşların kıyafet ile ilgili bir ihtiyaçları olduğunda akıllarına direkt olarak biz geliyoruz. İlçe merkezine çarşıya gitmeden bize gelerek tüm kıyafet ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Şimdi eşim ile birlikte hayalini kurmuş olduğumuz bir hedefi başarmış olmanın tarifsiz mutluluğunu yaşıyoruz. İnsan inandığı yolda yürürse, başarı da peşi sıra geliyor. Bunu yaşayarak gördük.”diye konuştu.  
Alaşehir’de yaşayan 27 yaşındaki genç girişimci evli ve bir çocuk babası İsmail Saraç, çocukluğundan bu yana kurduğu dükkân açma hayalini gerçekleştirdi. Açtığı dükkâna çocuğunun adını veren Saraç, iki mutluluğu bir arada yaşadığını belirtti. Saraç, ‘EFE TUHAFİYE’ isimli giyim üzerine dükkanını açtı.

Çocukluğundan bu yana kurduğu dükkân açma hayalini risk alarak gerçekleştirdiğini ifade eden 27 yaşındaki genç girişimci İsmail Saraç, insanın kendi işinin sahibi olması kadar güzel bir şey yok diyerek, “Kimi insanlar başkasının iş yerinde çalışarak risk almadanhayat sürdürmeyi seviyor. Ben ise risk alarak bu yolu tercih ettim. Askerden geldikten sonra 7 yıl farklı sektörlerde çalıştım. En son yaklaşık 4 yıl boyunca bir mandırada çalıştım. Çocukluk hayalim olan dükkân açma, kendi işimin sahibi olma isteği hep aklımdaydı. Çalıştığım iş yerinde işimden memnundum, patronum çalışma arkadaşlarım herkesle aram çok iyiydi. Ama ben hayalimin peşinden gitmeye karar vererek istifa ettim.”dedi.

SARAÇ, “İNANIYORSANIZ BAŞARIRSINIZ”

İstifa sürecinde karar verirken zorlandığını ifade eden Saraç, ”Çalıştığım iş yerimde seviliyordum. İnandığım yolda gitmek için istifa kararını verme sürecinde başta eşim Semiha Saraç olmak üzere ailem tam destek ile arkamda durdular. Fakat bir çocuğum ve bakmakla yükümlü olduğum bir ailem vardı. Başarabilir miyim, bir aksilik olur mu acaba, ya işler yolunda gitmezse gibi sorular gelmiyor değil insanın aklına. Her işin kendine göre riskleri vardır elbet. Çünkü risk alamazsan bir şeyler kazanamazsın. Kimse bir şeylere hazırdan konmuyor. Hazır gelen şeyler de zaten insana tat vermiyor. Bir söz var ”Akıllı köprüyü bulana kadar, deli karşıya geçermiş” diye. Bu söz her şeyi o kadar güzel özetliyor ki. İnce ince hesaplar üzerine bir düzen kurmaya kalkışacağınız zaman insan çekiniyor bazı girişimler yapmaya. Ama delilik edip yola çıktığınızda, eğer inanıyorsanız zaten başarıyorsunuz.  İnandığım yola çıktım ve çocukluk hayalim olan kendi iş yerimi kurarak buraya çocuğumun adını verdik ve çifte mutluluk yaşadık. Şimdi işlerimiz çok şükür yerinde. Yeni Mahalle’de trafik ışıklarının hemen alt tarafında merkezi bir yerde açtığımız tuhafiye giyim dükkânı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor çok şükür. Kaliteli bayan, erkek ve çocuk ürünlerini uygun fiyata vererek adeta cazibe merkezi haline geldik. Bu bölgede yaşayan vatandaşların kıyafet ile ilgili bir ihtiyaçları olduğunda akıllarına direkt olarak biz geliyoruz. İlçe merkezine çarşıya gitmeden bize gelerek tüm kıyafet ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Şimdi eşim ile birlikte hayalini kurmuş olduğumuz bir hedefi başarmış olmanın tarifsiz mutluluğunu yaşıyoruz. İnsan inandığı yolda yürürse, başarı da peşi sıra geliyor. Bunu yaşayarak gördük.”diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.