İyi Tarım Uygulamaları sertifikalarını aldılar

GÜNDEM 22.01.2016 - 09:09, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

İyi Tarım Uygulamaları sertifikalarını aldılar

Alaşehir Ticaret Borsası öncülüğü ve danışmanlığında İyi Tarım Uygulamaları programında ürün yetiştirip satan 24 çiftçiye Borsa tarafından sertifikaları verildi.
Alaşehir Ticaret Borsası tarafından uygulamaya konulan “ İyi Tarım Uygulamaları “ kapsamında, çalışmalarında bu uygulamaları yaparak, ürün yetiştiren üreticiler sertifikalarını aldılar. 24 Üretici Ticaret Borsası Danışmanları eşliğinde  Bir yıl  boyunca  ürün yetiştirdiler. Organik tarım ürünleri yetiştirerek ve hasat döneminde  ürünlerini analiz ettirerek  ürünlerine organik ürün olarak pazar buldular. Alaşehir Ticaret Borsası Başkan Hüseyin Soygür ,  Alaşehir Ticaret Borsası olarak  2014-2015 üretim sezonunda 24 bölgede 24 çiftçiyle, yaklaşık 2 bin 500 dekar bağ alanında  iyi tarım uygulamaları kapsamında, Alaşehir Ticaret Borsası'nın danışmanları eşliğinde çalışma yaptıklarını söyledi. Soygür; " Üreticilerimiz üretimin başlangıcından hasat dönemine kadar  budama, toprak işleme, ilaçlama, gübreleme ve sulama gibi işlemleri kayıt altına alarak kontrollü bir şekilde insan sağlığına ve doğaya zarar vermeyen organik ürün yetiştirdiler. Alaşehir Sultaniye Üzümünün dünya pazarında rekabet edebilmesi ve payını arttırabilmesi için kontrollü ve sertifikalı üretimin gün geçtikçe daha fazla önem kazandığını görmekteyiz " dedi. Alaşehir Ticaret Borsası olarak 2 yıldır İyi Tarım Uygulamaları yaptıklarına dikkat çeken Soygür;"  Amacımız  uygulamaların bölgemizde  öncülüğünü yaparak daha çok çiftçinin iyi tarım uygulamasına yönelmesini sağlayarak bilinçli ve sertifikalı üretimi arttırmaktır. Üreticilerimiz de danışmanlar eşliğinde iyi tarım uygulamaları kapsamında, organik ve güvenli ürün yetiştirmenin ve ürünlerini,  daha iyi fiyatla satmanın mutluluğunu yaşıyor. Dileğimiz tüm üreticilerimizin İyi Tarım Uygulamalarına yönelmesidir" şeklinde konuştu.
Alaşehir Ticaret Borsası öncülüğü ve danışmanlığında İyi Tarım Uygulamaları programında ürün yetiştirip satan 24 çiftçiye Borsa tarafından sertifikaları verildi.

Alaşehir Ticaret Borsası tarafından uygulamaya konulan “ İyi Tarım Uygulamaları “ kapsamında, çalışmalarında bu uygulamaları yaparak, ürün yetiştiren üreticiler sertifikalarını aldılar. 24 Üretici Ticaret Borsası Danışmanları eşliğinde  Bir yıl  boyunca  ürün yetiştirdiler. Organik tarım ürünleri yetiştirerek ve hasat döneminde  ürünlerini analiz ettirerek  ürünlerine organik ürün olarak pazar buldular.

Alaşehir Ticaret Borsası Başkan Hüseyin Soygür ,  Alaşehir Ticaret Borsası olarak  2014-2015 üretim sezonunda 24 bölgede 24 çiftçiyle, yaklaşık 2 bin 500 dekar bağ alanında  iyi tarım uygulamaları kapsamında, Alaşehir Ticaret Borsası'nın danışmanları eşliğinde çalışma yaptıklarını söyledi. Soygür; " Üreticilerimiz üretimin başlangıcından hasat dönemine kadar  budama, toprak işleme, ilaçlama, gübreleme ve sulama gibi işlemleri kayıt altına alarak kontrollü bir şekilde insan sağlığına ve doğaya zarar vermeyen organik ürün yetiştirdiler. Alaşehir Sultaniye Üzümünün dünya pazarında rekabet edebilmesi ve payını arttırabilmesi için kontrollü ve sertifikalı üretimin gün geçtikçe daha fazla önem kazandığını görmekteyiz " dedi.

Alaşehir Ticaret Borsası olarak 2 yıldır İyi Tarım Uygulamaları yaptıklarına dikkat çeken Soygür;"  Amacımız  uygulamaların bölgemizde  öncülüğünü yaparak daha çok çiftçinin iyi tarım uygulamasına yönelmesini sağlayarak bilinçli ve sertifikalı üretimi arttırmaktır. Üreticilerimiz de danışmanlar eşliğinde iyi tarım uygulamaları kapsamında, organik ve güvenli ürün yetiştirmenin ve ürünlerini,  daha iyi fiyatla satmanın mutluluğunu yaşıyor. Dileğimiz tüm üreticilerimizin İyi Tarım Uygulamalarına yönelmesidir" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.