Kaçak yapılaşmaya sıkı takip

GÜNDEM 15.01.2016 - 09:42, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Kaçak yapılaşmaya sıkı takip

Alaşehir’de kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için zabıta ekipleri denetimlerini artırdı. Hazine arazisi üzerine kaçak yapıldığı tespit edilen bir bina ekipler tarafından yıkıldı.
Alaşehir’de yüksek inşaat maliyetleri nedeniyle kaçak yapı yapmaya teşebbüs edenler sıkı takibe alındı. Zabıta ekipleri tarafından hazine arazisi üzerine kaçak yapıldığı tespit edilen tek katlı yığma bir bina ekipler tarafından yıkıldı ve ilgili kişilere ceza kesildi. Kaçak yapılaşmayı yeniden bürokratlarıyla masaya yatıran Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Şehircilik ve İmar Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Kaçak Yapı Denetim Birimini, mobil hareket kabiliyeti çok daha yüksek olan Zabıta Müdürlüğü bünyesine katarak yeniden yapılandırdı. Söz konusu Müdürlüğün Büyükşehir  Yasası çıkmadan önceki sorumluluk alanlarına ilave olunan 54 katlık artışa paralel olarak, takviye edilen personeli ile kurulan motorize ekiplere destek için alınan 4x4 arazi aracıyla beraber, içerisinde kaçak yapı denetim biriminin de olduğu ekiplerin alan hakimiyetinde çok ciddi yükselişler kaydedildi. KAÇAK BİNA YIKILDI, SORUMLULARA PARA CEZASI KESİLDİ Sürekli hareket halinde olan ve yapılan ihbarlara müdahale süresi de gittikçe kısalan tüm ekipler gibi Kaçak Yapı Denetim Birimi de özellikle son zamanlarda sektörde kayıt dışı çalışarak haksız kazanç temin eden müteahhitlere karşı kararlı bir mücadele başlattı. Bununla ilgili olarak yapılan en son denetimlerde Yeni Mahalle’de DDY üstünde bulunan Küme Evler mevkiinde, hazine arazisi üzerinde yapıldığı tespit edilen tek katlı yığma bir bina, ilgili kanunun 32. maddesi gereği yıkılarak sorumlu kişiler hakkında metrekare başına hesaplanan tutarlar oranında para cezasına çarptırıldı. KACAR; KABUL EDİLEBİLECEK BİR DURUM DEĞİL Kendilerine yönelik bazı kesimler tarafından art niyetli suçlamalarda bulunulduğuna dikkat çeken ve yaptıkları denetimler hakkında açıklamada bulunan Alaşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Erol Kacar, “Eskiden böylesi vakalar için ‘Şuyuu vukuundan beter’, denilirmiş. Hakikatten de öyle. Zira söz konusu olan, beytül mala sahip çıkmak olup, tüyü bitmeyen yetimin dahil herkesin bunda hakkı varken birilerinin çıkıp buraları işgal etmesi tarafımızdan kabul edilecek bir durum değildir. Bilindiği üzere inşaat işleri ülkemizin lokomotif sektörlerinden biri olup; gerek istihdama olan katkılarıyla gerekse de kayıt altına alınan kazançlarıyla katma değer üreten müteahhitlerimizi tenzih ederek söylüyorum bu sektörde yetkimiz dahilinde olan illegal hiçbir kazanca müsaade etmemiz söz konusu olamaz. Amacımız gerçekten dar gelirli olan vatandaşımıza bir nebze olsun yardım etmekse, onları  maliyeti çok daha yüksek olan yanlışlara değil doğru olan makul yola teşvik etmek olmalıdır.” dedi.
Alaşehir’de kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için zabıta ekipleri denetimlerini artırdı. Hazine arazisi üzerine kaçak yapıldığı tespit edilen bir bina ekipler tarafından yıkıldı.

Alaşehir’de yüksek inşaat maliyetleri nedeniyle kaçak yapı yapmaya teşebbüs edenler sıkı takibe alındı. Zabıta ekipleri tarafından hazine arazisi üzerine kaçak yapıldığı tespit edilen tek katlı yığma bir bina ekipler tarafından yıkıldı ve ilgili kişilere ceza kesildi.

Kaçak yapılaşmayı yeniden bürokratlarıyla masaya yatıran Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Şehircilik ve İmar Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Kaçak Yapı Denetim Birimini, mobil hareket kabiliyeti çok daha yüksek olan Zabıta Müdürlüğü bünyesine katarak yeniden yapılandırdı. Söz konusu Müdürlüğün Büyükşehir  Yasası çıkmadan önceki sorumluluk alanlarına ilave olunan 54 katlık artışa paralel olarak, takviye edilen personeli ile kurulan motorize ekiplere destek için alınan 4x4 arazi aracıyla beraber, içerisinde kaçak yapı denetim biriminin de olduğu ekiplerin alan hakimiyetinde çok ciddi yükselişler kaydedildi.

KAÇAK BİNA YIKILDI, SORUMLULARA PARA CEZASI KESİLDİ

Sürekli hareket halinde olan ve yapılan ihbarlara müdahale süresi de gittikçe kısalan tüm ekipler gibi Kaçak Yapı Denetim Birimi de özellikle son zamanlarda sektörde kayıt dışı çalışarak haksız kazanç temin eden müteahhitlere karşı kararlı bir mücadele başlattı. Bununla ilgili olarak yapılan en son denetimlerde Yeni Mahalle’de DDY üstünde bulunan Küme Evler mevkiinde, hazine arazisi üzerinde yapıldığı tespit edilen tek katlı yığma bir bina, ilgili kanunun 32. maddesi gereği yıkılarak sorumlu kişiler hakkında metrekare başına hesaplanan tutarlar oranında para cezasına çarptırıldı.

KACAR; KABUL EDİLEBİLECEK BİR DURUM DEĞİL

Kendilerine yönelik bazı kesimler tarafından art niyetli suçlamalarda bulunulduğuna dikkat çeken ve yaptıkları denetimler hakkında açıklamada bulunan Alaşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Erol Kacar, “Eskiden böylesi vakalar için ‘Şuyuu vukuundan beter’, denilirmiş. Hakikatten de öyle. Zira söz konusu olan, beytül mala sahip çıkmak olup, tüyü bitmeyen yetimin dahil herkesin bunda hakkı varken birilerinin çıkıp buraları işgal etmesi tarafımızdan kabul edilecek bir durum değildir. Bilindiği üzere inşaat işleri ülkemizin lokomotif sektörlerinden biri olup; gerek istihdama olan katkılarıyla gerekse de kayıt altına alınan kazançlarıyla katma değer üreten müteahhitlerimizi tenzih ederek söylüyorum bu sektörde yetkimiz dahilinde olan illegal hiçbir kazanca müsaade etmemiz söz konusu olamaz. Amacımız gerçekten dar gelirli olan vatandaşımıza bir nebze olsun yardım etmekse, onları  maliyeti çok daha yüksek olan yanlışlara değil doğru olan makul yola teşvik etmek olmalıdır.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.